• ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος:O ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε την ομάδα του Άκη

  5:29 μμ, Πέμπτη 17 Οκτ 2013 5:29 μμ, Πέμπτη 17 Οκτ 2013

  ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος:O ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε την ομάδα του Άκη

  Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή την ερώτηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα όσα είπε το πρωί στη βουλή για το θέμα.

  «Αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο είναι η απροκάλυπτη υιοθέτηση και υποστήριξη των αρχικών αμαρτωλών συμβάσεων για τα υποβρύχια, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενσωματώσει στους κόλπους του την ομάδα στελεχών του Άκη Τσοχατζόπουλου», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

  «Δεν υπάρχει σύμβαση του 2010, υπάρχει νόμος ψηφισμένος από τη βουλή, σε εκτέλεση του οποίου ενήργησε η κυβέρνησε με πρωτοφανείς εγγυήσεις διαφάνειας. Καμία σύμβαση, καμία διαπραγμάτευση. Όλα έγιναν κατ’ εντολή της βουλής», είπε απαντώντας στον κ. Τσίπρα.

  Το "καρφί" του Βενιζέλου στον Αβραμόπουλου

  Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια αδικαιολόγητη παράταση της εκκρεμότητας βλαπτική για τα συμφερόντα του δημοσίου. «Ο Πρωθυπουργός κι εγώ έχουμε δώσει σαφείς και αυστηρές και οδηγίες στους εμπλεκόμενους υπουργούς να δοθεί οριστική ριζοσπαστική απόλυτη λύση με έγκριση της βουλής στο ζήτημα αυτό».

  Σε μια αποστροφή του λόγου του μάλιστα, άφησε εμμέσως πλην σαφώς αιχμές κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με αφορμή την απάντηση που έδωσε στον κ. Τσίπρα για το θέμα το πρωί:

  «Ο ρόλος των υπουργών δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση , είναι για να αναλαμβάνουν ευθύνες, να λύνουν προβλήματα και να φέρνουν αποτελέσματα», είπε.

  «Η χυδαιότητα , συκοφαντία και ο μικροκομματισμός και η εκπροσώπηση ύποπτων συμφερόντων υπονομεύει σήμερα που συζητείται για την ΧΑ το ενιαίο εθνικό δημοκρατικό μέτωπο», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος και αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τον βλέπει «να οδύρεται για δήθεν υποκλοπές γιατί κάποιοι τον συνδέουν με τις παρυφές της δημοκρατίας. Και ερχόμαστε εμείς και προσπαθούμε να κρατήσουμε το μέτρο του πολιτικού πολιτισμού».

  Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για κοινοβουλευτική βία, «βία της χυδαιότητας και της συκοφαντίας. Είναι μια μορφή βίας, ύπουλη και υπονομευτική των θεσμών και της δημοκρατίας».

  «Επιχειρήσατε και άλλη φορά να θέσετε στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ σας πονάει», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας: «Σας ενοχλεί η τελευταία εξέλιξη σε σχέση με την κεντροαριστερά. Αλλά κακώς το αναμειγνύετε το θέμα αυτό με τόσο απροκάλυπτο τρόπο».

  «Καλώ τους πάντες και ιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν μισόλογα, συμψηφισμοί και παρεκλίσεις ,αντιπερισπασμοί. Πρέπει να υπάρχει ένα καθαρό μέτωπο», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα