Μήνυμα της Κεφαλογιάννη για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Μήνυμα της Κεφαλογιάννη για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

«Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού φέτος βρίσκει τον ελληνικό τουρισμό σε μια φάση δυναμικής ανασυγκρότησης με σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης τα επόμενα χρόνιας», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Αναφερόμενη στη στρατηγική του υπουργείου για τον ελληνικό τουρισμό η υπουργός επεσήμανε, ότι το μοντέλο του μαζικού-παραθεριστικού τουρισμού χρειάζεται να εξελιχθεί. Όπως είπε, ήδη επαναπροσδιορίζεται το τουριστικό προϊόν και με γρήγορους ρυθμούς προχωράει η υλοποίηση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι το 2013 ο ελληνικός τουρισμός, παρά τις δυσκολίες και τους αστάθμητους παράγοντες της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ξεπέρασε τους σκοπέλους που υπήρχαν και κατέγραψε άκρως θετικά αποτελέσματα, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες που υπήρχαν, να αποτελέσει ο τουρισμός βασικό παράγοντα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.

Για το 2014 τόνισε ότι επιβάλλεται να προχωρήσουμε με ταχύτατους ρυθμούς στην εξειδίκευση των στόχων που έχουμε θέσει και ο ελληνικός τουρισμός να γίνει το όχημα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι αφιερωμένη στην προστασία και την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η υπουργός τόνισε ότι το γεγονός αυτό αναδεικνύει τον σημαίνοντα ρόλο της τουριστικής βιομηχανίας στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία των φυσικών πόρων και ιδιαίτερα του νερού, τη σωστή διαχείριση και αξιοποίησή του.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ