Τσίπρας: Δύναμη ομαλότητας

Τσίπρας: Δύναμη ομαλότητας

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Ως εγγυητή της ομαλότητας προβάλλει το κόμμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αντιπαραβάλλοντάς το με λογικές που εξέθρεψαν τον ναζισμό και πολιτικές που οδήγησαν την χώρα στην ανέχεια.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη της ομαλότητας, απέναντι στην κυβέρνηση της ανωμαλίας», είπε χθες, από το Πέραμα όπου βρέθηκε, χαιρετίζοντας ανοιχτή εκδήλωση του κόμματός του, προσθέτοντας και για το μέλλον ότι «θα είμαστε δύναμη ομαλότητας, δηλαδή δικαιοσύνης, δημοκρατίας και σεβασμού της λαϊκής θέλησης όταν γίνουμε κυβέρνηση».

Περιγράφοντας την «πρωτοφανή τραγωδία» που ζει σήμερα το Πέραμα, με την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη νεκρή και την ανεργία να μαστίζει χιλιάδες ανθρώπους, ο κ. Τσίπρας, υποστήριξε ότι «μέσα στον βούρκο των μνημονιακών πολιτικών, θρεμμένο από τη σύνδεσή του με το κράτος των μνημονίων και τις σκοτεινές σχέσεις με ομάδες του πιο επιθετικού κεφαλαίου, σήκωσε κεφάλι το παρακρατικό εξάμβλωμα του ναζισμού». Απέδωσε δε αυτή του την άνοδο στο ότι «κάποιοι το εξέθρεψαν», αρχικά «μπολιάζοντας με μίσος τους ανθρώπους» με στόχο να αλλάξουν την ατζέντα από το μνημόνιο, αργότερα όταν μπήκε στη Βουλή, χτυπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έτσι άρχισαν να υποθάλπουν το τέρας, να το χαϊδεύουν και να το βάζουν στα σπίτια μας ως χαριτωμένο κατοικίδιο», είπε, εκτιμώντας ότι ήθελαν η Χρυσή Αυγή να λειτουργήσει ως «δεξαμενή για τους απογοητευμένους ψηφοφόρους», αποτρέποντάς τους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και στη συνέχεια, «σκαρφίστηκαν την αθλιότητα των δύο άκρων ώστε να ταυτίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά με την ακροδεξιά βία και την ανωμαλία», είπε, αποδίδοντας αυτή τους την κίνηση στην προσπάθεια να κοντύνουν την επιρροή του κόμματός του στον λαό. Μόνο που αυτό, διαπίστωσε, δυνάμωνε την Χρυσή Αυγή, που επέβαλε στο μεταξύ ακροδεξιά ατζέντα, ενώ έφτιαχνε «τάγματα δολοφόνων που εγκληματούσαν απολαμβάνοντας την ασυλία των κατασταλτικών μηχανισμών». Και όταν πάλι εμφάνισε υψηλά δημοσκοπικά νούμερα, θύμισε ότι διατυπώθηκαν σκέψεις για το πώς θα συνεργαστούν με το «τέρας», για να αποτρέψουν μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Περιγράφοντας έτσι την άνοδο της Χρυσής Αυγής, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «ξαφνικά, όλοι αυτοί που μέχρι χθες χάιδευαν και τάιζαν το τέρας, σήμερα παρουσιάζονται έκπληκτοι», θυμίζοντας για παράδειγμα την απειλή μηνύσεων του υπουργού Δημοσίας Τάξεως προς τον Guardian, όταν έγραψε για θύλακες της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία και τώρα στέλνει 31 έτοιμους φακέλους στην εισαγγελία. «Και το ερώτημα είναι, αφού τους είχε έτοιμους, γιατί δεν τους έστελνε πριν πέσει νεκρός ο Παύλος;», είπε, αναφερόμενος στον 34χρονο Παύλο Φύσσα που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι.

Αναφερόμενος στις «άγριες πολιτικές» της κυβέρνησης Σαμαρά, αναρωτήθηκε για ποια ομαλότητα και ποια ασφάλεια μιλάει ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας πως ούτε εκείνος, ούτε ο κ. Βενιζέλος, ούτε ο κ. Στουρνάρας, ούτε κανείς άλλος από την κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν ότι «η ομαλότητα και η ασφάλεια πηγαίνουν μαζί με την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα του εργάτη, του υπαλλήλου, του μικρομεσαίου, την προστασία των αδύναμων, το κοινωνικό κράτος». Αυτά και υποσχέθηκε. «Δημοκρατία, δικαιώματα, αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη προς όφελος των πολλών, αυτή είναι η ουσία της πολιτικής μας», είπε, καλώντας τους πολίτες να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ για να ανατρέψουν την πολιτική των μνημονίων και του φασισμού, που υποστήριξε πως τρέφεται από τα μνημόνια. Υποστηρίζοντας πως η πολιτική του είναι αυτή που βάζει τον άνθρωπο, τη δουλειά του και το αύριο των παιδιών του πάνω από την αριθμητική των δανειστών, σημείωσε πως αυτή είναι η «πολιτική της ομαλότητας», χαρακτηρίζοντας το κόμμα του ως «πολιτική δύναμη της ομαλότητας απέναντι στην κυβέρνηση της ανωμαλίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε όλους τους πολίτες σε ένα κοινό παλλαϊκό μέτωπο κατά του ναζισμού, απορρίπτοντας την λογική των δύο άκρων και εμφανίζοντας το κόμμα του ως «το άκρον άωτο της δημοκρατίας, απέναντι στο άκρο του αυταρχισμού και του ναζισμού». Ζήτησε μάλιστα την ψήφο των πολιτών για να ανοίξει ο «δρόμος της ανατροπής, της μεγάλης πολιτικής αλλαγής» και για να γίνει παρελθόν το μνημόνιο της καταστροφής, δεσμευόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τους προδώσει.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ