• Μήνυμα Σαμαρά στους εταίρους

  7:18 πμ, Κυριακή 09 Ιουν 2013 7:18 πμ, Κυριακή 09 Ιουν 2013

  Μήνυμα Σαμαρά προς τους κυβερνητικούς εταίρους

  Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σταθόπουλος

  Με την ομιλία του στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης (στις 11:00 απευθείας μετάδοση από το Real.gr) ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ρίξει για πρώτη φορά προειδοποιητικές βολές εναντίον των δύο κυβερνητικών εταίρων οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες με συνεχείς συνεντεύξεις τους και δηλώσεις τους άφησαν σαφείς αιχμές εναντίον του Α. Σαμαρά.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο Πρωθυπουργός θα καλέσει τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων καθώς εκείνο που προέχει είναι το εθνικό συμφέρον. Ωστόσο θα σημειώσει την κοινή προσπάθεια που έχουν καταβάλει και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένου η χώρα να γλιτώσει από την χρεωκοπία.

  Περίπου ένα χρόνο μετά τις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο θα κάνει απολογισμό του κυβερνητικού έργου αλλά και τις προσπάθειες που χρειάζονται να γίνουν ώστε η οικονομία να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης. Θα αναφερθεί και στην παραδοχή από το ΔΝΤ για το λάθος της ελληνικής συνταγής υπενθυμίζοντας πως ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει για «λάθος πρόγραμμα. Το θέμα όμως είναι να κοιτάξουμε μπροστά και να δούμε πως θα διορθώσουμε τα λάθη» αναμένεται να πει ο Πρωθυπουργός.

  Παράλληλα θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντας τα «κόμματα των άκρων». Θα κατηγορήσει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα ότι ποντάρει στην χρεωκοπία της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να απαντήσει και στην πρόσκληση – πρόκληση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για δημόσιο διάλογο για την οικονομία. Επίσης θα υπενθυμίσει πως από την πρώτη στιγμή, κατά την προεκλογική περίοδο, είχε χαρακτηρίσει την Χρυσή Αυγή «ναζιστικό κόμμα» και θα καλέσει όλα τα κόμματα να υπερψηφίσουν την πρόταση νόμου που κατέθεσε η ΝΔ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

  Ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί ακόμα στην διεύρυνση της ΝΔ αλλά και στην ανανέωση του κόμματος η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα θα καλέσει τα «γαλάζια στελέχη» να στείλουν το μήνυμα αυτό σε όλη την περιφέρεια, όπως επίσης την αισιοδοξία του ότι η χώρα σύντομα θα βγει από την οικονομική κρίση.

  Πηγή: real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα