Σε “θερμό” κλίμα η σύσκεψη

Σε “θερμό” κλίμα η σύσκεψη

Το Μαξίμου προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους χαρακτηρίζοντας την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ως «τακτική συνεργασία» ωστόσο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σηκώνουν τους τόνους για το αντιρατσιστικό. Εκτός όμως από το επίμαχο θέμα ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσεις του δύο κυβερνητικούς εταίρους για το ταξίδι του στην Κίνα και τις επενδυτικές συμφωνίες που κλείστηκαν, τις εξελίξεις σε θέματα ενέργειας αλλά και για την πορεία της οικονομίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να ρίξει τους τόνους σημειώνοντας ότι αυτό που προέχει είναι έξοδος από την κρίση και η επανεκκίνηση της οικονομίας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα υποβαθμίσει τις έντονες ενστάσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων. Ουσιαστικά αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς είναι να κερδίσει χρόνο, καθώς όλες οι πλευρές σε δηλώσεις τους συμφωνούν πως θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο επίμαχο νομοσχέδιο.

Ο Ευ. Βενιζέλος, αν κρίνουμε τα όσα είπε στην πολιτική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ θα προσέλθει με «άγριες διαθέσεις» στο Μαξίμου. Λίγο πριν από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δει στην Ιπποκράτους τον Α. Ρουπακιώτης, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του οποίου, έχει ανάψει φωτιές στην κυβέρνηση.

«Η συζήτηση για το νομοσχέδιο αυτό δημιουργεί μια κακή εικόνα που αδικεί την Κυβέρνηση και το πολιτικό πλαίσιο συγκρότησης και λειτουργίας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Αλλά αυτό δεν έχει προκύψει ως πρόβλημα τις τελευταίες δέκα μέρες. Η καθυστέρηση είναι πολύμηνη και γι’ αυτό αναγκαστήκαμε εμείς εδώ και πολύ καιρό να καταθέσουμε πρόταση νόμου για να καλύψουμε το κενό της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης και να πιέσουμε την Κυβέρνηση να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο» σημείωσε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα ο Ευ. Βενιζέλος θα θέσει και θέμα κυβερνητικής λειτουργίας «Η συνάντηση της Δευτέρας, με αφορμή το νομοσχέδιο αλλά και την κατάσταση της χώρας, στην πραγματικότητα έχει ως αντικείμενο τη συνολική αξιολόγηση της λειτουργίας της κυβέρνησης. Γιατί όταν αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα, πώς είναι δυνατό να λέμε πως δεν υπάρχει ζήτημα επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας; Όταν η προγραμματική συμφωνία πρέπει να γίνει ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης συμφωνημένο όχι μεταξύ των τριών κομμάτων, αλλά ευρύτατης στήριξης και αποδοχής, κατά κυριολεξία Εθνικό».

 

Πηγή: real.gr

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ