“Δώσαμε μια αξιόπιστη απάντηση”

“Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις προαπαιτούμενες ενέργειες που είχε αναλάβει πριν από τη λήψη της απόφασης του Eurogroup” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.

“Αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία γιατί είναι μια αξιόπιστη απάντηση σε όλους εκείνους που στην Ευρώπη αμφισβητούν την ικανότητά μας να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και να συνεχίσουμε την εφαρμογή του και μετά τις επόμενες εκλογές” πρόσθεσε ο υπουργός.Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Eurogroup που έχει οριστεί για τη Δευτέρα ο κ. Βενιζέλος είπε πως τίθενται και άλλα θέματα, τόσο τεχνικά όσο και πολιτικά που “αφορούν στο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε, σύμφωνα με την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Τα θέματα αυτά, λοιπόν, προετοιμάστηκαν, θα προετοιμαστούν και στη συνάντηση του EuroWorking Group την Κυριακή στις Βρυξέλλες, ώστε με το καλό να ληφθεί η οριστική απόφαση για την έγκριση του προγράμματος και για τη δημόσια ανακοίνωση του PSI τη Δευτέρα.”

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το τι ειπώθηκε για τη στάση των άλλων κομμάτων ο κ. Βενιζέλος απάντησε:

“Από τη δική τους μεριά θέλουν να ξέρουν ότι έχουν απέναντί τους μια χώρα, η οποία είναι αξιόπιστη, όχι το ένα ή το άλλο κόμμα, τη μία ή την άλλη κυβέρνηση, αλλά μία χώρα που έχει συνέχεια και συνέπεια. Και αυτό είναι κάτι το οποίο νομίζω τους το εξηγήσαμε με πολύ μεγάλη, νομίζω, σαφήνεια.” 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ