• Τι είπαν Μεϊμαράκης-Αναστασιάδης

  3:32 μμ, Δευτέρα 11 Μάρ 2013 3:32 μμ, Δευτέρα 11 Μάρ 2013

  Τι είπαν Μεϊμαράκης-Αναστασιάδης

  Τη διάθεση συμπόρευσης και συστράτευσης Ελλάδας και Κύπρου επαναβεβαίωσαν στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

  Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του κυπριακού ελληνισμού για όσα μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει προσφέρει, όχι μόνο για την προστασία της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου, αλλά και στην κρίσιμη, μετά την εισβολή, προσπάθεια του κυπριακού κράτους για την ένταξη στην ΕΕ.

  «Αυτή την ώρα αντιμετωπίζουμε μια σειρά από προβλήματα. Δυστυχώς η οικονομική κρίση έφτασε σε βαθμό να προηγείται της αντιμετώπισης του εθνικού προβλήματος και αυτό γιατί χωρίς οικονομική ευρωστία, ενδεχόμενα, κάποιοι να θεωρήσουν ότι είμαστε ευάλωτοι και όσον αφορά τη διαχείρισή του», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «μέσα από τη στενή συνεργασία τόσο των κοινοβουλίων όσο και των κυβερνήσεων της Κύπρου και της Ελλάδας, θα είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και να ξαναβρεθεί η χαμένη αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια που κάπου έχει πληγεί».

  «Προσβλέπω στη συνεργασία μας, στη συνέχιση της μακράς φιλίας και της σχέσης μας τόσο μαζί σας, όσο και με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Αυτό είναι κάτι που σηματοδοτεί μια νέα εποχή, που θα τη διακρίνει ο αλληλοσεβασμός, η στενή συνεργασία, οι καλά προετοιμασμένες κινήσεις έτσι ώστε να δούμε και πώς εξερχόμενοι ή αντιμετωπίζοντας στα πρώτα βήματα την κρίση θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και το μεγάλο εθνικό πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από την εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

  Ο πρόεδρος της Κύπρου σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει επιτέλους να αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί, με στόχο έναν νέο διάλογο «ώστε να διασφαλίσουμε τα ελάχιστα που χρωστούμε στον λαό μας. Δηλαδή, τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την απαλλαγή από την κατοχή και γενικότερα επανενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά, με την προοπτική της προκοπής και βεβαίως της ελπίδας για καλύτερες μέρες».

  Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο προσβλέπει στην καλή συνεργασία. «Έχετε ένα δύσκολο έργο μπροστά σας, είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα. Σε αυτό το έργο είμαστε έτοιμοι να συνεννοηθούμε, να συστρατευτούμε, να συμπράξουμε, να βρούμε τις λύσεις, πάντα μέσα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

  Σχετικά με την οικονομική κρίση, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και της Κύπρου δεν πρόκειται να επηρεάσουν στο παραμικρό τη στάση μας στα εθνικά ζητήματα, τη στάση μας στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, όπως την έχουμε προσδιορίσει και μέσω των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, τη στάση μας στους διεθνείς οργανισμούς και την από κοινού προσπάθεια που οφείλουμε να κάνουμε για να μπορέσουν οι πολίτες των χωρών μας να αισθανθούν την οικονομική και πάλι ανάκαμψη αλλά και την επίλυση των εθνικών ζητημάτων».

  Ο πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «έχουμε απέναντί μας έναν δύστροπο γείτονα, ο οποίος δείχνει τη διάθεσή του και την άρνησή του να συμβάλλει δημιουργικά και θετικά» και γι’ αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο το ελληνικό κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός να είναι ενήμεροι για το πώς σκέπτεται να κινηθεί σε αυτή τη δύσκολη φάση της θητείας του, έχοντας μπροστά του και τα οικονομικά και τα εθνικά ζητήματα, τα οποία απαιτούν λύσεις και μάλιστα σε σύντομο διάστημα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα