Παπούλιας: Ελλάδα-Βουλγαρία όπως Γερμανία-Γαλλία

Παπούλιας: Ελλάδα-Βουλγαρία όπως Γερμανία-Γαλλία

«Οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις αναπτύσσονται, είναι υπόδειγμα.  Εγώ τις συγκρίνω με αυτές τις Γερμανίας-Γαλλίας», δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας στον Βούλγαρο πρωθυπουργό Boyko Borissov κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο τελευταίος στη χώρα μας.

«Οι οικονομικο-εμπορικές σχέσεις μας είναι πολύ καλές, αλλά δεν ανταποκρίνονται – κατά τη δική μας άποψη – με τις πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας τόνισε, μεταξύ άλλων: «Οι σχέσεις Ελλάδος-Βουλγαρίας εδώ και δεκαετίες είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ανεξαρτήτως από το ποια Κόμματα βρίσκονται στην εξουσία, οι σχέσεις αυτές είναι πάντα πολύ καλές.  Πραγματικά, δεν συζητάμε για προβλήματα, αλλά για το πώς θα βελτιώσουμε τις σχέσεις αυτές.

Είμαι βέβαιος ότι με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Στρυμόνα θα βελτιωθούν κατά πολύ και οι εμπορικές ανταλλαγές και η κίνηση και στην πράξη ο οδικός αυτός άξονας θα συνδέσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τα δικά μας τα λιμάνια, ενώ η σύνδεση Θράκης-Έβρου θα βελτιώσει τις συγκοινωνίες με τη Μαύρη Θάλασσα». 

Δείτε το βίντεο απο τη ΝΕΤ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ