Βενιζέλος:Δοκιμασία το φορολογικό

Βενιζέλος:Δοκιμασία το φορολογικό

 

Την άποψη ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα αποτελέσει «δοκιμασία για την κυβέρνηση» εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη φορολόγησης των εισοδημάτων που δεν δηλώνονται.

 «Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι φεύγουμε από τον ασφυκτικό κλοιό του μνημονίου και εφαρμόζουμε ένα αυτόχθον εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Βενιζέλος αφού επισήμανε ότι «η πρώτη πολιτική προϋπόθεση της εθνικής ανάκαμψης είναι να υπάρχει κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα, την οποία το ΠΑΣΟΚ την εγγυάται με κόπο και φθορά», σημείωσε ότι παράλληλα «χρειαζόμαστε κοινωνική συνοχή και συναίνεση, αίσθημα ασφάλειας στο εσωτερικό της κοινωνίας και μια αίσθηση προοπτικής».

Σε αυτό το πλαίσιο έθεσε και το ζήτημα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι «για να πείσουμε τον κόσμο ότι ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ζητήματα φορολογικής νομοθεσίας και φορολογικής πολιτικής». Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο ως «μια δοκιμασία και για την κυβέρνηση, τη βουλή, την κοινωνία, τη φορολογική διοίκηση και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου», προσθέτοντας ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι «τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες». Υπογράμμισε μάλιστα, ότι «δεν πρέπει να κάνουμε λάθη που θα μας φέρουν αντιμέτωπους με τον κόσμο»

Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε την ομιλία του με την πρόταση για τη διοργάνωση ενός πολύ μεγάλου εθνικού κινήματος επιστροφής των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μια πρωτοβουλία που όπως είπε, μπορούν να πάρουν μαζί το πολιτικό σύστημα και ο ιδιωτικός τομέας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ