Ξανά με «Παιδιά», μετά τον…Σαίξπηρ!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του Bασίλη Μπουζιώτη 

Μια από τις πιο άρτιες και συναρπαστικές παραστάσεις του περασμένου χειμώνα, τα «Παιδιά του ήλιου» θα…επιστρέψουν στο Υπόγειο το φθινόπωρο για να τα απολαύσουν όσοι δεν πρόλαβαν και να τα χαρούμε ξανά όσοι τα λατρέψαμε. Η παράσταση-πρόταση του εξαιρετικού κύριου Νίκου Μαστοράκη θα επαναληφθεί με την ίδια διανομή, ενώ ο ίδιος θα…χτυπήσει πριν με κάτι από Σαίξπηρ! Που και πως; Ιδού!

Το Θέατρο Τέχνης θα γιορτάσει την επέτειο των 400 χρόνων από το θάνατο Ουίλιαμ Σαίπξηρ με μια σειρά από εκδηλώσεις, που αναμένεται να κορυφωθούν κατά την έναρξη της ερχόμενης σεζόν! Μέσα στο πλαίσιο αυτής της εναρκτήριας «γιορτής», τέσσερις σκηνοθέτες και ένας συγγραφέας, συνεργάτες όλοι του Θεάτρου Τέχνης, θα πραγματοποιήσουν άμεσα, μικρής διάρκειας θερινά εργαστήρια βασισμένα στο έργο του Σαίξπηρ! Τα εργαστήρια αυτά απευθύνονται κυρίως σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σπουδαστές δραματικών σχολών, θεατρολόγους, φοιτητές θεατρικών σπουδών, θεατρικούς συγγραφείς αλλά και όλους εκείνους που επιθυμούν να αναπτύξουν τη συγγραφική τους ικανότητα ή να διευρύνουν τη σκηνική τους εμπειρία. Μέρος της δουλειάς που θα πραγματοποιηθεί στα εργαστήρια, πρόκειται να παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μια γιορτή για τον Σαίξπηρ» που θα λάβει χώρα στο Θέατρο Τέχνης κατά την έναρξη της σεζόν 2016-17.

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΣΑΙΞΠΗΡ

Ο Νίκος Μαστοράκης θα «χτυπήσει» με το «Ο λόγος στον Σαίξπηρ» από την 1η έως και τις 6 Ιουλίου [εκτός Κυριακής 3/7)                

Ο σημαντικός σκηνοθέτης πραγματοποιεί εργαστήριο όπου διερευνάται ο τρόπος με τον οποίο καλείται ο ηθοποιός να προσεγγίσει και να «ζωντανέψει» το λόγο του Σαίξπηρ σήμερα.

Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν από τα βιογραφικά που θα αποσταλούν υπ΄όψιν του Νίκου Μαστοράκη στο info@theatrotechnis.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210-3228706 και 210-3222760, 10.00-15.00 καθημερινά.

Διάρκεια Εργαστηρίου 20 ώρες.

Έναρξη: Παρασκευή 1 Ιουλίου –  Τετάρτη 6 Ιουλίου (εκτός Κυριακής 3 Ιουλίου) Καθημερινά, ώρες 18.00-22.00.

Κόστος: 140 € 

Θέλω να πάω κι εγώ!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ