Θρίλερ θυμίζει η έναρξη του θεατρικού χειμώνα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Θα το χαρακτήριζα απογοητευτικό το ξεκίνημα της θεατρικής χρονιάς, αλλά δυστυχώς πιο πολύ σε…θρίλερ φέρνει μια και πολύ δυνατά πάνε δυό-τρεις θεατρικές παραστάσεις [δες«Δείπνο ηλιθίων»,«Για όνομα»,«Ψέμα»,],καλά πηγαίνουν λίγες ακόμα παραστάσεις [«Βάφτα μαύρα», «Το ημέρωμα της στρίγκλας», «Ο Θεός της σφαγής»]  και από εκεί και πέρα …βάφτα μαύρα- υπάρχουν και εξαιρέσεις, μην μου την… πέσουν κάποιοι!

Πολλοί θεατρικοί επιχειρηματίες είναι…με χάπια,μαθαίνω! Σε κάποιους δεν… κάθισαν οι επαναλήψεις που πίστευαν ότι θα τους «τα φέρουν»,άλλοι στήριξαν δουλειές που δεν…πατάει άνθρωπος στα ταμεία, ενώ η οικονομική κρίση έχει δείξει τα…δόντια της ακόμη πιο άγρια σε άλλες παραστάσεις. Ήδη κόβονται μέρες από μια παραγωγή που κόστισε πολλά και έχουν ακυρωθεί απογευματινές παραστάσεις ακόμη και σε δουλειές μεγάλων ονομάτων.

Στα θεατρικά πηγαδάκια το…σκηνικό έχει «άρωμα»θρίλερ, αφού θεωρείται σίγουρο πως κάποιες παραγωγές δεν θα φτάσουν ούτε μέχρι τις γιορτές και θα ρίξουν άρον- άρον αυλαία! Όχι, εδώ δεν θα αναφέρω τίτλους και συντελεστές! Γιατί αγαπάω το θέατρο και ελπίζω να γίνει ανατροπή στο …σκηνικό και να πάει ο κόσμος να δει μια σειρά από παραστάσεις που αξίζουν…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.