Πού θα φιλοξενηθεί το «Καπέλο από ψάθα Ιταλίας» των Κακλέα-Χαραλαμπόπουλου

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

ΠΡΩΤΟΣ σου αποκάλυψα πως ο χαρισματικός Γιάννης Κακλέας με τον ταλαντούχο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο θα «παντρέψουν»ξανά τις δυνάμεις τους τον επόμενο χειμώνα με το «Καπέλο από ψάθα Ιταλίας»του Ευγένιου Λαμπίς και πρώτος τώρα έρχομαι να σου«προδώσω»και τον θεατρικό χώρο που θα αγκαλιάσει τη νέα κοινή δουλειά τους. Αυτός δεν είναι άλλος από το ιστορικό θέατρο «Ολύμπια»που για πολλά χρόνια φιλοξενούσε την Εθνική Λυρική Σκηνή μας! Ο Κακλέας θα ανεβάσει σε αυτό την δυνατή κωμωδία του Λαμπίς που βασικό της ήρωα έχει τον Φαντινάρ, τον οποίο θα ερμηνεύσει ο Χαραλαμπόπουλος.

Ο Φαντινάρ κατευθύνεται προς το Παρίσι για την τελετή του γάμου του με την κόρη του φυτωριούχου Νονανκούρ. Στο δάσος, το άλογό του τρώει το ψάθινο καπέλο μιας παντρεμένης κυρίας που κρύβεται στους θάμνους με τον εραστή της. Η κυρία δεν μπορεί να επιστρέψει στο ζηλιάρη σύζυγό της χωρίς καπέλο και ο Φαντινάρ υποχρεώνεται να της βρει ένα όμοιο. Η αγωνιώδης αναζήτηση του σπάνιου καπέλου, ο γάμος που συνεχώς κινδυνεύει να ματαιωθεί, η καταδίωξη του Φαντινάρ από τη νύφη, τον πεθερό και όλο τους το σόι στους δρόμους του Παρισιού, η οργή του απατημένου συζύγου πλέκουν μια από τις πιο χυμώδεις αλλά και πιο απολαυστικές κωμωδίες του αστικού γαλλικού θεάτρου.Για την υπόλοιπη διανομή θα επανέλθω άμεσα, αλλά η «βόμβα»είναι φυσικά ότι η δουλειά θα φιλοξενηθεί στο θρυλικό «Ολύμπια»!

Μετά την ανάρτηση της είδησης πως το “Καπέλο από ψάθα Ιταλίας” θα παρουσιαστεί στο Ολύμπια επικοινώνησαν μαζί μου από την διεύθυνση του θεάτρου και με ενημέρωσαν πως δεν έχει “κλειδώσει”για την ώρα το ότι η εν λόγω δουλειά θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό θέατρο. Έχει γίνει ανάλογη πρόταση, όπως έχουν γίνει κι άλλες, έχει συζητηθεί θερμά, αλλά για την ώρα δεν έχει μπει καμία υπογραφή. Ενημερώνω λοιπόν όπως οφείλω και θα …επανέλθω!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ