Πολλοί είναι οι άσσοι της «Ιφιγένειας» του ΚΘΒΕ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ο Γιάννης Καλαβριανός, είναι αναμφίβολα από τους ικανότερες σκηνοθέτες της γενιάς του και μας έχει κερδίσει κατά καιρούς με εξαιρετικές παραστάσεις του.Στο ντεμπούτο του στο αρχαίο δράμα με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» κατάφερε να φτιάξει μια έντιμη αλλά και ευπρόσωπη παράσταση που «φώτισε»με δεινότητα το σπουδαίο έργο του μεγάλου ποιητή και τον «ακριβό»του λόγο, που σε άλλα ανεβάσματα «καπελώνονταν»από «σκηνοθετίτιδες».Οι άσσοι της παράστασής του είναι πολλοί.Η μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα είναι εξαιρετική, όπως έξοχη είναι η μουσική του Θοδωρή Οικονόμου-ο ίδιος έκανε με αποτελεσματικότητα και την μουσική διδασκαλία και τον ηχητικό σχεδιασμό.

ΑΣΣΟΣ μεγάλος ο Χορός της «Ιφιγένειας» που αποτελείται από τις εξαιρετικές Μομώ Βλάχου, Στελλίνα Βογιατζή, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Δανάη Επιθυμιάδη, Αίγλη Κατσίκη, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Μαρία Κωνσταντά, Αλεξία Μπεζίκη, Ζωή Μυλωνά, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Κατερίνα Παπαδάκη, και Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου.Με εξαιρετικές φωνές και άψογη κίνηση πέτυχαν ένα ζηλευτό Χορό που δυνάμωσε πολύ την παράσταση που εμπνεύστηκε ο Καλαβριανός

Θαυμάσια υποκριτική δουλειά έκανε η Ανθή Ευστριατιάδου που κράτησε με συνέπεια, ακρίβεια, μέτρο τον ομώνυμο ρόλο,ενώ πλάι της δεξιοτεχνική ερμηνεία πέτυχε ο πολύ ταλαντούχος Θανάσης Ραφτόπουλος που… τα έσπασε το περασμένο χειμώνα στον Υπηρέτη δύο αφεντάδων ως Τρουφαλδίνο. Ο Αχιλλέας του, του ανοίγει μεγάλους δρόμους στο αρχαίο δράμα! Οι δύο νέοι ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με την σωστή καθοδήγηση του σκηνοθέτη της κι έλαμψαν πραγματικά! Σημαντική ερμηνεία πέτυχε στην Κλυταιμνήστρα της η έμπειρη Μαρία Τσιμά, καταφέρνοντας νομίζω μια από τις πληρέστερες υποκριτικές της δουλειές στο θέατρο.Είχε δυναμή, είχε αλήθεια,είχε ψυχή και ζηλευτή δεινότητα! Στην έκρηξη και τον σπαραγμό της έξοχη! Μαζί τους εύστοχοι ήταν ο Γιώργος Καύκας, ο Νικόλας Μαραγκόπουλος και ο Χρίστος Στυλιανού.Ο Γιώργος Γλάστρας υπηρέτησε το όραμα του Καλαβριανού για έναν λιγότερο άγριο Αγαμέμνονα-διόλου σκληρό όπως τον έχουμε συνηθίσει. Δείτε την «Ιφιγένεια»του ΚΘΒΕ που ξέρει να κερδίζει πάντοτε τις εντυπώσεις με δουλειές έντιμες-καθαρές!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ