Όχι Μπέζου στη… Σάντα Τσικίτα!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

Θυμάσαι την υπέροχη παλιά ελληνική ταινία «Σάντα Τσικίτα» που είχε γράψει αλλά και σκηνοθετήσει έξοχα ο Αλέκος Σακελλάριος με τον Βασίλη Λογοθετίδη να συναρπάζει έχοντας στο πλάι του τους Ίλια Λιβυκού, Στέφανο Στρατηγό, Ντίνα Σταθάτου, Βαγγέλη Πρωτόπαππα, Θάνο Τζενεράκη, Νίκο Καζή;

Βγήκε στις αίθουσες το ’53 και βασιζόταν στο θεατρικό που είχε γράψει ο ίδιος ο Σακελλάριος με τον εξαίρετο Χρήστο Γιαννακόπουλο και κέρδισε κοινό και ειδήμονες.

15.20 Έγκυρες πληροφορίες μου λένε πως οι Παναγιωτάκης-Κούρκουλα συζήτησαν με τον Γιάννη Μπέζο το ανέβασμά του στο Παλλάς για τον επόμενο χειμώνα. Ο ίδιος θα υπέγραφε την σκηνοθεσία και θα πρωταγωνιστούσε στη δουλειά. Γιατί χρησιμοποιώ αόριστο; Γιατί δεν συμφώνησαν τελικά και ο Μπέζος «ψάχνεται» για άλλο «χτύπημα»-το σίγουρο είναι πως δεν θα είναι πια στο Βρετάνια,αφού όπως ήδη σε ενημέρωσα από την Απαγορευμένη γυρνά σε αυτό ο Λαζόπουλος.

Θα κάνουν άραγε την «Σάντα Τσικίτα»τα Αθηναϊκά Θέατρα ή όχι;     

Μην βιάζεσαι σου έχω πει!Υπομονή να έχεις!

15.26 Όσο για το στόρι,για να έχεις εικόνα αν δεν θυμάσαι την ταινία; Ένας φτωχός, δουλευταράς, υπάλληλος, ο Φώτης, είναι αρραβωνιασμένος με τη Μαίρη, αλλά δεν μπορούν να παντρευτούν ελλείψει χρημάτων.

Όλες οι αναποδιές τον βρίσκουν μαζί: η πίεση των αδελφών της Μαίρης να παντρευτούν γρήγορα, γιατί θα τη δώσουν σ’ άλλον και σε συνδυασμό με το γράμμα που του έρχεται από το χωριό του, ότι η μητέρα του είναι άρρωστη και χρειάζεται εγχείρηση, τον κάνουνε “να τρέχει και να μη φτάνει”. Θα απευθυνθεί παντού για χρήματα, αλλά κανείς δε θα έχει. Ώσπου ένας ξάδελφος του, που έχει καμπαρέ, του προτείνει να κάνει λευκό γάμο, έναντι χρημάτων, με μια τραγουδίστρια, τη Τσικίτα Λόπεζ, η οποία κινδυνεύει να απελαθεί.

Ο Φώτης δέχεται. Η απόφαση του Φώτη δημιουργεί τριβές στη σχέση του με τη Μαίρη. Όμως η αποχώρηση της Τσικίτα στο εξωτερικό και η ανάρρωση της μητέρας του, άνευ εγχείρησης, του επιτρέπουν να κρατήσει τα λεφτά που έβγαλε, από τον λευκό γάμο, και να ζήσει, όμορφα, τη ζωή του με τη Μαίρη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ