Οι πρώτες φωτογραφίες από το βουκολικό μιούζικαλ «Ελέφας»που έρχεται στο ΚΘΒΕ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Μια ακόμα φιλόδοξη παραγωγή του ισχυρού Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας έρχεται να μας…κλέψει με αξιότατους συντελεστές και το enikos.gr εξασφάλισε αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό απο αυτήν!Πάμε να στα πω από την αρχή:παρά το «τραύματά»του απ’ τις κλεισμένες του σκηνές το ΚΘΒΕ δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει ακάθεκτο το αποτελεσματικό του έργο. Στην τελική ευθεία έχει μπει ο «Ελέφας»του Κώστα

Βοσταντζόγλου που σκηνοθετεί ο καίριος

Γιάννης Λεοντάρης και που θα ανέβει στις 23 Φεβρουαρίου στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών με τους ικανότατους Σοφία Καλεμκερίδου,Νικόλα Μαραγκόπουλο, Παναγιώτης Παπαϊωάννου και Μαριάννα Πουρέγκα.Τι ‘ναι όμως αυτός ο «Ελέφας»;

Λίγα λόγια για το έργο

Ο «Ελέφας» είναι μια κωμωδία που αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής επαρχίας. Ένα φαινομενικά κοινότυπο θέμα αναπτύσσεται με ξεκαρδιστικούς διαλόγους που αποκαλύπτουν όλα τα στερεότυπα πάνω στα οποία είναι δομημένη η ελληνική κοινωνία: φαλλοκρατία, μισογυνισμός, ρατσισμός και εθνική ανωτερότητα. Ο Κώστας Βοσταντζόγλου καταφέρνει να προκαλέσει το γέλιο και, ταυτόχρονα, την αγανάκτησή μας, «κακοποιώντας» εύστοχα την ελληνική γλώσσα και προβάλλοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι ριζωμένα (θαμμένα ή κρυμμένα) στις συνειδήσεις μεγάλης μερίδας του λαού μας.

Ο Ελέφας του Κώστα Βοσταντζόγλου αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο δείγμα θεατρικής γραφής στο νεοελληνικό θέατρο καθώς συνδυάζει την θεματική της ζοφερής βαρβαρότητας ως μίας όψης των ανθρώπινων σχέσεων στην απομακρυσμένη ύπαιθρο, με τους κώδικες της κωμωδίας αλλά και με μια εξαιρετικά τολμηρή πρόταση διαχείρισης της ελληνικής γλώσσας. Το τοπικό ιδίωμα – που μπορεί να παραπέμπει στη Θεσσαλία, τη Ρούμελη ή την Ήπειρο – εναλλάσσεται με την άγρια κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας. Η ποιότητα της γλώσσας των προσώπων του έργου διαμορφώνεται με βασικά συστατικά την αμάθεια, το lifestyle, την προγονοπληξία αλλά και την φασιστική αντίληψη ως καθημερινό οικογενειακό βίωμα. Η «ελληνική παράδοση» εμφανίζεται στην παράσταση σαν ένα ψηφιδωτό μεγαλείου και φτήνειας, υποτέλειας και εξέγερσης, εγκλήματος, και κάθαρσης, σκληρότητας και λυγμών. Ο Ελέφας είναι ένα βουκολικό μιούζικαλ, ένα κωμικό συμπόσιο θανάτου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία–Μουσική επιμέλεια – Επιμέλεια Video: Γιάννης Λεοντάρης

Σκηνικά-Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριλένα Κατρανίδου

Φωτογράφιση παραγωγής: Τάσος Θώμογλου

Οργάνωση παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη, Δημοσθένης Πάνος

Β΄Βοηθός σκηνοθέτη (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης) Σοφία Μπλέτσου

Παίζουν: Σοφία Καλεμκερίδου (Γωγώ), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Μήτσος), Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Τάσος), Μαριάννα Πουρέγκα (Βούλα). Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.