Οι πρώτες φωτογραφίες από το «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε» του «Τόπος Αλλού»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δουλειά … μαγειρεύεται με μεράκι στο θέατρο «Τόπος Αλλού» κι αυτή δεν είναι άλλη από το φιλόδοξο ανέβασμα του «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε»που ετοιμάζει ο Νίκος Καμτσής με πρωταγωνιστές τη Μάνια Παπαδημητρίου, τον Γιάννη Λασπιά και τον Νίκο Καραστέργιο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.Το enikos.gr εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από τη δουλειά, δίνοντας την πρώτη…πρόγευσή της! Η πρεμιέρα θα γίνει στα μέσα Νοέμβρη. Ελήφθη;

Τι σημειώνει ο Νίκος Καμτσής;

«Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε»: Μια παρέα ανθρώπων αγωνιά να μάθει με κάθε τρόπο τι συμβαίνει πραγματικά στο σπίτι των νεοφερμένων γειτόνων τους. Οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας καταθέτουν ο καθένας τη δική του άποψη για τα γεγονότα και οι περίεργοι προσπαθούν απεγνωσμένα να δουν ποια θέση πρέπει να κρατήσουν. Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Λουίτζι Πιραντέλλο, που θέτει με πολύ έξυπνο τρόπο το ζήτημα της σχετικότητας της αλήθειας. Παράλληλα με τη γνωστή καυστική του γλώσσα περιγράφει τη διάθεση για κουτσομπολιό μιας μικρής κοινωνίας ανθρώπων που η περιέργειά τους παίρνει κανιβαλικές διαστάσεις.

Η υπόθεση λίγο πολύ είναι γνωστή. Αυτή τη φορά όμως, στη σκηνή θα συνομιλήσουν η θεωρία της σχετικότητας του Αινστάιν και η…σχετικότητα που επικρατεί στις ανθρώπινες σχέσεις. Αν όλα είναι ρευστά στο σύμπαν, τότε στην ανθρώπινη κοινωνία η σχετικότητα χτυπάει κόκκινο. Αν τα σώματα δεν ξέρουν αν διέπονται από τους νόμους του Ευκλείδη, του Γαλιλαίου ή του Νεύτωνα, τότε πως στο καλό θέλουμε να γνωρίζουμε τους νόμους, βάσει των οποίων υπάρχουν και λειτουργούν και τα φθαρτά σώματα των κακόμοιρων των ανθρώπων. Γι’ αυτό είναι χρήσιμο να κρατάμε μια «πισινή». Μπορεί με αμετροέπεια και υπέρμετρη ματαιοδοξία να λυσσάμε υποστηρίζοντας ότι «έτσι είναι»,αλλά μια διαφυγή του τύπου «αν έτσι νομίζετε» δεν βλάπτει.

Ο χωροχρόνος του Αϊνστάιν παρεισφρύει με τρόπο κωμικό και δραματικό στην καθημερινότητα των ανθρώπων που προσπαθούν να μάθουν ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα: η Κα Φρόλα ή ο Κος Πόντζα;

ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ παραγωγή θα δούμε την χαρισματική Μάνια Παπαδημητρίου και τον πολυσχιδή Γιάννη Λασπιά να συναντιούνται με την ομάδα του Θεάτρου Τόπος Αλλού: Νίκο Καραστέργιο, Λαμπρινή Θάνου, Άντα Κουγιά, Πασχάλη Μερμηγκάκη, Δημήτρη Νικολόπουλο,Ασημένια Παπαδοπούλου και Βίκυ Αθανασίου. Τα κοστούμια αναλαμβάνει η Μίκα Πανάγου, ενώ τη μουσική ο Χήστος Ξενάκης. Συνεργασίες με θεατρικούς οργανισμούς του εξωτερικού θα συμβάλουν και σε αυτήν την παράσταση με νέα οπτική ματιά.

To TΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ θα συνεργαστεί για δεύτερη φορά με τους Ιταλούς καλλιτέχνες του AIDA FONDAZIONE στα σκηνικά αυτή τη φορά, όπου με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας τα σκηνικά θα συνδυάζουν τα φυσικά υλικά και όγκους με το video mapping, ενώ το θέατρο KRYZK θα επιμεληθεί της κίνησης που είναι ιδιαιτέρα απαιτητική σ΄ αυτή την παράσταση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία/ Απόδοση & Διασκευή κειμένου: Νίκος Καμτσής

Σκηνικά/Κοστούμια: Μίκα Πανάγου

Μουσική: Χρήστος Ξενάκης

Παίζουν οι: Μάνια Παπαδημητρίου, Γιάννης Λασπιάς, Νίκος Καραστέργιος, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Λαμπρινή Θάνου, Άντα Κουγιά, Δημήτρης Νικολόπουλος, Ασημένια Παπαδοπούλου, Βίκυ Αθανασίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ