Ο Σιρανό θα περιοδεύσει το καλοκαίρι!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Θυμάσαι που σου είχα αποκαλύψει ότι Κακλέας και Χαραλαμπόπουλος δεν έχουν τελειώσει με την έξοχο «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» τους που κέρδισε κοινό κι ειδήμονες και θέλουν να …επιστρέψουν σε αυτόν;

«Έπαιζε» έντονα το σενάριο να …ανηφορίσουν στη Θεσσαλονίκη από τον Φεβρουάριο και μετά, στην διαδρομή όμως αποφασίστηκε…αλλαγή πλεύσης. Ο συναρπαστικός «Σιρανό» τους θα περιοδεύει μέσα στο καλοκαίρι ανά την Ελλάδα! Υπήρχε μια θερμή κουβέντα για να επαναληφθούν οι εντυπωσιακοί «Αχαρνής» τους,μα κατέληξαν να μην κάνουν και πάλι Αριστοφάνη, αλλά να παρουσιάσουν την γερή δουλειά τους για να γοητεύσουν τους θεατρόφιλους εκτός των τειχών όπως γοήτευσαν κι εμάς και στις δύο φορές που παίχτηκε η παράσταση σπάζοντας πόρτες !Θα το…πάρουν το χαρτί και καλοκαίρι!

14.30 Θες και…σάλτσα για τον «Σιρανό»; Ιδού! Στο έργο, που γράφτηκε το 1897 και αποτελεί μία αριστουργηματική έκφανση του ρομαντισμού του 19ου αιώνα, ο Εντμόν Ροστάν δημιουργεί έναν   από τους πιο δημοφιλείς ήρωες της σκηνής, μεταφέροντας στο θέατρο την ιστορία του Συρανό ντε Μπερζεράκ, ενός θρύλου της εποχής του.

Ο εκκεντρικός Σιρανό, επιφανής ιππότης του Τάγματος των Γασκόνων, σκαρώνει στιχάκια, με την ίδια ευκολία που κερδίζει κι έναν αγώνα ξιφομαχίας. Η φήμη του ως γενναίου ιππότη και ποιητή είναι πολύ μεγάλη. Όμως, το ίδιο μεγάλη είναι και η μύτη του… Κι αν η πρώτη τού έχει επιτρέψει να κατακτήσει το Παρίσι, η δεύτερη τον εμποδίζει να κατακτήσει αυτήν που του έχει κλέψει την καρδιά, τη νεαρή εξαδέλφη του, Ρωξάνη. Προκειμένου να την κάνει ευτυχισμένη, αποφασίζει να θυσιάσει τα αισθήματά του, για να βοηθήσει τον αντεραστή του.

Έτσι, αυτός ο ξεχωριστός και πολυτάλαντος άνθρωπος, ο τρυφερός και αστείος ποιητής και δεινός ξιφομάχος γίνεται ένα τραγικό πρόσωπο, που ομολογεί τον μεγάλο του έρωτα λίγο πριν ξεψυχήσει…

Για την ώρα ο Χαραλαμπόπουλος «τα σπάει» στο «Nine» του Pantheon και έχει, όπως πρώτος σου έγραψα να συνεργαστεί και τον επόμενο χειμώνα με τον…μαιτρ Κακλέα στο «Ημέρωμα της στρίγκλας».

Μα όλα εγώ; Όλα! Θα επανέλθω με …καυτά νεότερα και για τις δύο παραγωγές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ