Ο Καρκάς επιστρέφει στο θέατρο με τα «Γράμματα» και μιλά για καλλιτεχνικό restart

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ο Γιώργος Καρκάς μετά την απίστευτη και άγρια περιπέτειά του και λίγο καιρό έπειτα από την πολυσυζητημένη αποφυλάκιση και δικαίωσή του, κάνει come back στο θέατρο που λατρεύει. Ο ίδιος δηλώνει χαρούμενος για το γενικότερο αλλά και το ειδικότερο… restart κι έχει ξεκινήσει πρόβες για μια φιλόδοξη δουλειά που ετοιμάζει με μεράκι η Ομάδα «Οδός»με τίτλο «Γράμματα»!Το κείμενο,τη σκηνοθεσία και την μουσική επιμέλεια της παράστασης υπογράφει ο Γιώργος Καλογερόπουλος,που συμπράττει στη δουλειά με τον Καρκά και τους Μαρία- Στέλλα Γκότση,Ελένη Θεοδοσοπούλου, Φανή Κουλούρη,Γιώργο Τριανταφύλλου και Εύη Τσακλάνου.Η παράσταση θα ανέβει μέσα στο καλοκαίρι στο Θέατρο Εμπρός.

Λίγα λόγια από την Ομάδα «Οδός»:Οι κοινές ιδέες και ανησυχίες, οι οποίες καταλήγουν στην ανάγκη για κοινή καλλιτεχνική έκφραση, είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε η ομάδα ΟΔΟΣ. Μαζί εξερευνούμε το πως καταλήγουμε όλοι μας να κουβαλάμε την εκπαιδεύσιμη κανονικότητα στην έκφραση της αγάπης, σαν σκιές στους ώμους μας από το παρελθόν. Το κοινό μας κίνητρο είναι η πεποίθηση ότι όλα τα άτομα είναι ισάξια ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικής ταυτότητας, φυλής ή καταγωγής ή οποιασδήποτε άλλης ταυτότητας που μπορεί να κουβαλούν. Σε μια εποχή, που λόγω κοινωνικοπολιτικών συνθηκών,ο κόσμος υποφέρει από την διάσπαση και την διχόνοια, οι ιστορίες που πρέπει να λέμε είναι αυτές που δίνουν φωνή στους «ξένους» και στα άτομα των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα απειλούνται. Γιατί αυτά είναι τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο»

«Λίγα λόγια για το Project Γράμματα και μαρτυρίες, με την μορφή έγγραφων επιστολών ανθρώπων που επιθυμούν να μοιραστούν ανώνυμα τις ιστορίες τους, χρησιμοποιώντας τα μέλη της ομάδας Οδός ως δοχεία για να ακουστούν οι φωνές τους, σε φορμάτ “Θέατρο Ντοκουμέντο”. Άνθρωποι που έκαναν coming out αλλά δεν έγιναν αποδεκτοί, άνθρωποι που κρύβουν την πραγματική τους ταυτότητα και αναγκάστηκαν να παριστάνουν άλλους εαυτούς φορώντας επί μονίμου βάσεως τις κοινωνικές τους μάσκες ή ακόμα και αυτούς που μίλησαν βιώνοντας την απόρριψη αλλά τώρα είναι αποδεκτοί από το περιβάλλον τους και αισθάνονται την ανάγκη να μοιραστούν την ιστορία τους. Τέλος και πιο βασικό, όλους εμάς που το κλείσιμο στα σπίτια μας, μας απομάκρυνε αναγκαστικά από την αγκαλιά της κοινότητας ως φυσική παρουσία χωρίς όμως να μας στερήσει την ισχυρή θέληση να υπάρχουμε ο ένας μέσα από τον άλλον».Αναμένουμε λοιπόν το… come back του Καρκά με τα «Γράμματα» στα οποίο την κινησιολογία αλλά και τις χορογραφίες κάνει η Εύη Τσακλάνου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ