Ο Καφετζόπουλος στο «Κάποτε στο Βόσπορο» που θα περιοδεύσει στην Ελλάδα το καλοκαίρι

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΤον χειμώνα περιμέναμε να απολαύσουμε την υπερπαραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη «Κάποτε στο Βόσπορο», αλλά δεν το επέτρεψε η πανδημία που έβαλε λουκέτο σε όλα τα θέατρα! Ο κραταιός Τάγαρης όμως δεν το βάζει κάτω-παλιά καραβάνα γαρ!-και ετοιμάζεται να την παρουσιάσει σε περιοδεία ανά την Ελλάδα το καλοκαίρι αρχικά και στη συνέχεια,από φθινόπωρο στο «Βεάκη» του! Όπως είναι φυσικό η νέα συνθήκη, φέρνει και αλλαγές στη διανομή της φιλόδοξης δουλειάς. Πληροφορίες μου έγκυρες λένε πως σε αυτή, που θα σκηνοθετήσει η άξια Σοφία Σπυράτου, έκλεισε ο εξαίρετος Αντώνης Καφετζόπουλος για έναν απ’ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου! «Νέος» στη διανομή είναι και ο έμπειρος Ιεροκλής Μιχαηλίδης[αποκλειστικό του you.fly].Στην dream team ανήκουν επίσης οι καίριοι Θεοφανία Παπαθωμά,Δημήτρης Πιατάς,Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση,Παρθένα Χοροζίδου,Ντίνος Σπυρόπουλος,Χλόη Μάντζαρη κ.α. ενώ τις μέρες αυτές γίνονται τα τελευταία «μαγειρέματα»για την ολοκλήρωση της διανομής.Στο τραγούδι θα απολαύσουμε τον Γιάννη Διονυσίου ενώ θα χορέψουν οι Αντιγόνη Χρόνη,Νάνσυ Κατσαρού,Αλέξανδρος Κεϊβανάη,Γιούργκεν Κυριάκης.

Ένα ισχυρό επιτελείο πρωταγωνιστών και ο δυνατός θίασος πρωταγωνιστών πρόκειται να ζωντανέψουν την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μέσα του περασμένου αιώνα, ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά να παρακολουθήσει έργο με αφορμή τα γεγονότα του 1955,καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε προϋπάρξει ανάλογη παράσταση ή ταινία!

Ο Άκης Δήμου, απ’τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της γενιάς του, έγραψε κατά παραγγελία των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη ένα έργο, το οποίο σκιαγραφεί το μύθο και τη νοσταλγία της Πόλης της καρδιάς μας! Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία της φιλόδοξης υπερπαραγωγής έχει αναλάβει η ευφάνταστη Σοφία Σπυράτου, η οποία ετοιμάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση,όπου τα περίφημη γλέντια της Πόλης, εναλάσσονται με την ποίηση και το δράμα του τόπου και του χρόνου. Τα σκηνικά-κοστούμια υπογράφει ο μετρ Μανόλης Παντελιδάκης,τη μουσική επιμέλεια-πρωτότυπη μουσική και τραγούδια ο εξαίρετος Νίκος Κυπουργός,το βίντεο αρτ-που βασίζεται σε ντοκουμέντα της εποχής-ο άσσος του είδος Νίκος Σούλης,τους φωτισμούς ο άξιος Λευτέρης Παυλόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ