Ο Χατζηπαναγιώτης θα «ντυθεί» τον Κρέοντα στις φιλόδοξες «Φοίνισσες» του Εθνικού Θεάτρου

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ω, ναι! Έπεσε κι άλλος, ισχυρός άσσος απ’ το μανίκι του Γιάννη Μόσχου για την διανομή των άκρως φιλόδοξων «Φοινισσών», που όπως πρώτος έχω γράψει θα παρουσιάσει το καλοκαίρι με το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο-και όχι μόνο φυσικά! Σου είχα «προδώσει» ως τώρα ότι την Ιοκάστη θα την ερμηνεύσει η άξια Μαρία Κατσιαδάκη, την Αντιγόνη η χαρισματική Λουκία Μιχαλοπούλου και τους Ετεοκλή και Πολυνίκη οι εξαιρετικοί Αργύρης Ξάφης και Θάνος Τοκάκης αντίστοιχα!

Και τώρα έρχομαι να αποκαλύψω ένα ακόμα δυνατό κομμάτι του «παζλ» της διανομής. Έγκυρες πηγές μου λένε πως τον απαιτητικότατο ρόλο του Κρέοντα θα ερμηνεύσει στην υποσχόμενη αυτή παραγωγή του Εθνικού μας, ο άξιος Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, που επιστρέφει στο αργολικό θέατρο μετά τους «Αχαρνής» που είχε κάνει με τον Γιάννη Κακλέα το 2015.

Το 2018 ωστόσο ξεχώρισε στην «Ηλέκτρα» που ανέβασε με έμπνευση ο Θέμης Μουμουλίδης με την Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο-η εν λόγω παράσταση δεν παίχτηκε στην Επίδαυρο, αλλά στο Ηρώδειο και φιλοξενήθηκε σε μεγάλα θέατρα ανά την Ελλάδα. Τώρα, έρχεται η ώρα να «κατέβει» στο αργολικό θέατρο με το Εθνικό Θέατρο, με τον Μόσχο σκηνοθέτη και με ένα ρόλο-διαμάντι που αποτελεί για αυτόν τεράστιο «στοίχημα»!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ