«Μελίνα Στοπ Καρέ»-Αποκλειστικές φωτογραφίες από το αφιέρωμα στη Μερκούρη με 13 πρωταγωνίστριες

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

«Μελίνα Στοπ Καρέ-Αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα»! Αυτός είναι ο γερός τίτλος του αφιερώματος καρδιάς που ετοιμάζει με μεράκι και αγάπη ο Μάνος Καρατζογιάννης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της σπουδαίας κι αξεπέραστης Μελίνας Μερκούρη.Τον Απρίλιο θα βλέπαμε το ιδιαίτερο και ξεχωριστό project στο «Ρεξ» του Εθνικού μας θεάτρου,αλλά δεν το επέτρεψε το lockdown κι έτσι θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου μαγνητοσκοπημένο για ευνόητους λόγους-γίνονται κουβέντες μήπως προβληθεί τώρα ένα κομμάτι και αργότερα όλο το υλικό, αλλά λόγω της πανδημίας είναι όλα στον αέρα.

Στο αφιέρωμα-καρδιάς στην ακριβή μας Μελίνα που έγραψε και σκηνοθέτησε ο πολυπράγμων Μάνος Καρατζογιάννης συμπράττουν 13 πρωταγωνίστριες που έχουν τιμηθεί με το έπαθλο Μελίνα Μερκούρη, οι οποίες δεν είναι άλλες από τις εξαιρετικές Λένα Παπαληγούρα, Γιούλικα Σκαφιδά,Μαρία Κίτσου, Στεφανία Γουλιώτη,Μαρίνα Ασλάνογλου, Λένα Δροσάκη,Ιωάννα Παππά, Αλεξάνδρα Αϊδίνη,Ιωάννα Κολλιοπούλου, Ανθή Ευστρατιάδου, Έλενα Μαυρίδου, Εύη Σαουλίδου και Λουκία Μιχαλοπούλου.

Κάθε μία από τις άξιες ηθοποιούς μας«φωτίζει» διάφορες και διαφορετικές περιόδους της Μελίνας Μερκούρη με αναφορές στο έργο της και στον πολιτικό αγώνα της αλλά και στην έντονη προσωπική της ζωή. Τα γυρίσματα για το ξεχωριστό αφιέρωμα στην Μελίνα της καρδιάς μας, έγιναν μέσα στην εβδομάδα σε πυρετώδεις ρυθμούς,αλλά με κάθε μέτρο προφύλαξης και ασφάλειας και όλες οι εκλεκτές πρωταγωνίστριες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προς τιμήν της,με την Ζέτα Δούκα να «ντύνεται»την ίδια την Μελίνα που βάση σεναρίου παρακολουθεί τα επί σκηνής-κι όχι μόνο μια και γυρίσματα έγιναν σε πολλούς χώρους του «Ρεξ»του Εθνικού Θεάτρου μας-δρώμενα που έχουν να κάνουν με τη ζωή της. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.Έως τότε ιδού το αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ