“Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα”, το enikos.gr έχει αποκλειστικότητα!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Πρώτοι αποκαλύψαμε ότι τα Αθηναϊκά Θέατρο των Διονύση Παναγιωτάκη-Ελένης Κούρκουλα ετοιμάζουν για το «Αλίκη» τους, μια φιλόδοξη παραγωγή πάνω στη ζωή και το έργο του σπουδαίου Γιώργου Ζαμπέτα, πρώτοι «προδώσαμε» την γερή διανομή της και τώρα έχουμε την πρώτη επίσημη φωτογραφία της εν λόγω δουλειάς. Πάμε να στα πω όλα…

Ένα μεγάλο θέαμα αφιερωμένο στη ζωή του Γιώργου Ζαμπέτα, θα παρουσιάσουν τα Αθηναϊκά Θέατρα, στο θέατρο Αλίκη με τίτλο “Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα”. Πρόκειται για μία παράσταση που αποτελεί φόρο τιμής στον αυτοδημιούργητο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, στον ορίτζιναλ μάγκα, που ευτύχησε να αποκτήσει το μεγαλύτερο φαν κλαμπ της εποχής του: Την Ελλάδα ολόκληρη. Ανεξάρτητα από ηλικίες και κοινωνική τάξη. Με τη δύναμη των τραγουδιών του. Και το ταμπεραμέντο του.

Ο Πέτρος Ζούλιας, έγραψε το έργο και σκηνοθετεί τη φιλόδοξη παραγωγή, αντλώντας στοιχεία από το βιβλίο της κόρης του δημιουργού. Άφθονο οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο της οικογένειας, πλήθος τραγούδια, αποσπάσματα από ελληνικές ταινίες που ο Ζαμπέτας έντυσε με τη μουσική του και ηχητικά ντοκουμέντα, στα οποία ο ίδιος αφηγείται τη ζωή του, αποτελούν το βασικά υλικά της πάραστασης που έχει στηθεί, σαν μία γιορτή! Οι δεκαετίες των μεγάλων επιτυχιών του αξιαγάπητου βάρδου, τα γεγονότα, πολιτικά και κοινωνικά, οι άνθρωποι που υπήρξαν φίλοι και συνεργάτες του, το χιούμορ, ο αυθορμητισμός και όλο το μεγαλείο της ζωής του, ξεδιπλώνονται στη σκηνή του Αλίκη, με τον ίδιο τον Γιώργο Ζαμπέτα να πρωταγωνιστεί, σαν να βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας.

Πρωταγωνιστούν:

Βίκυ Σταυροπούλου στο ρόλο της γυναίκας της ζωής του, Τάσος Χαλκιάς, Λευτέρης Ελευθερίου, Χριστίνα Τσάφου, Ελένη Καρακάση, Μάκης Πατέλης, Κωνσταντίνος Κακούρης, ένας μεγάλος θίασος από νέους ηθοποιούς και 8-μελής ζωντανή ορχήστρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΚΕΙΜΕΝΟ : ΠΕΤΡΟΣ ΖΟΥΛΙΑΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΠΕΤΡΟΣ ΖΟΥΛΙΑΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΜΑΡΑΓΔΗ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΦΩΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ : ΑΚΗΣ ΔΕΙΞΙΜΟΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ : ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΥΝΤΑΣΑΚΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ