Λίφτινγκ στην «Αγάπη» – Η νέα διανομή του θεάτρου «Αργώ»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤου ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΜια από τις άρτιες και δυνατές παραστάσεις της περασμένης χειμερινής σεζόν ήταν αυτή του «Η αγάπη άργησε μια μέρα»και με το … ρεύμα που είχε δεν μπορούσε παρά να … επανέλθει τον ερχόμενο χειμώνα, με την σκηνοθετική υπογραφή πάντα του καίριου Ένκε Φεζολλάρι.Δεν σου έχω μόνο την … ανανεωμένη διανομή,αλλά και φωτογράφηση με τη νέα σύνθεση της «ομάδας» η οποία έχει ως εξής: Αιμιλία Υψηλάντη, Αθηνά Τσιλύρα, Μαρία Καρακίτσου, Βασιλική Διαλυνά, Δάφνη Λιανάκη, Ιωάννα Λέκκα, Μαρία Νεφέλη Δούκα. Σούπερ; Σούπερ! Το συγκλονιστικό έργο της Λιλής Ζωγράφου Η αγάπη άργησε μια μέρα, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, επαναλαμβάνεται στο Θέατρο Αργώ για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από τις 11 Οκτωβρίου και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Η παράσταση αυτή, την οποία αγκάλιασε από την αρχή το κοινό με πολλά αγάπη, θα αποτελέσει την έναρξη στο καινούργιο πρόγραμμα του Αργώ.

ΤΟ έργο είναι ένας ύμνος στον έρωτα και την ελευθερία και ταυτόχρονα ένα δριμύ κατηγορώ στην καταπίεση. Καταγγέλλει την γυναικεία υποδούλωση στην πατρική και τη συζυγική εξουσία με γυναίκες θύματα και θύτες μιας κλειστής κοινωνίας οι οποίες σπαταλούν τη ζωή τους στις κοινωνικές συμβάσεις και την ερωτική στέρηση. Η ΑΓΑΠΗ παρουσιάζει την εικόνα της ελληνικής επαρχίας από τα μέσα της δεκαετίας του 30 έως τις αρχές τις δεκαετίας του 80, εικόνας που άφησε τα σημάδια της στις επόμενες γενιές και εποχές.

Λίγα λόγια για το έργο… Σε μια αγροτική περιοχή της Κρήτης τέσσερις γενιές γυναικών της οικογένειας Φτενούδου ζουν κάτω από τη σκιά της πατριαρχικής καταπίεσης. Ξεχνούν τα όνειρα τους, καταπνίγουν τα συναισθήματα τους, υποτάσσονται στην επιταγή του πατέρα. Αλλά και υποτάσσουν… Η μεγαλύτερη κόρη, έπειτα από το θάνατο του πατέρα και της μητέρας της αναλαμβάνει τον ρόλο του εξουσιαστή, προσπαθώντας να ελέγξει της ζωές και την τύχη όλων των αδερφών της. Κάποιες θα υποχωρήσουν, άλλες θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν. Ανάμεσα τους η Ερατώ θα είναι αυτή που θα τολμήσει με μια τεράστια δύναμη ψυχής να επιλέξει τον δρόμο της ελευθερίας, να αναζητήσει τον έρωτα, την ανεξαρτησία, την λύτρωση.

Συντελεστές Διασκευή-Σκηνοθεσία : Ένκε Φεζολλάρι.Σκηνικά-Κοστούμια : Γιώργος Λυντζέρης.Πρωτότυπη Μουσική : Γιώτα Κοτσετα.Δραματουργική επεξεργασία : Ναταλί Μηνιώτη.Βοηθός σκηνοθέτη : Δάφνη Λιανάκη. Έναρξη παραστάσεων Πέμπτη 11 Οκτωβρίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ