Κρούσκα-Χρυσικάκος στο «Μακρύ ταξίδι» που θα δούμε το καλοκαίρι από το ΚΘΒΕ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Θυμάσαι που σου είχα προδώσει πρώτος πως στο γερό Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας είχε αποφασιστεί το ανέβασμα του έργου «Το μακρύ ταξίδι της μέρας μέσα στη νύχτα» για το δεύτερο μισό της χειμερινής σεζόν; Με τις ανατροπές που επέφερε η πανδημία, η εν λόγω παράσταση δεν ανέβηκε, όπως και οι άλλες.

Νέες πληροφορίες μου λένε ότι η διεύθυνση του ΚΘΒΕ, αποφάσισε να παρουσιάσει το καλοκαίρι την δουλειά αυτή που θα σκηνοθετήσει ο καίριος Θανάσης Σαράντος, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, όπως έγινε πέρσι με την «Γκόλφω» τους! Σου έχω και είδηση… στην είδηση. Είχα αναφέρει στην πρώτη μου ανάρτηση ότι είχε κλειστεί για το «Μακρύ ταξίδι» η εξαιρετική Βέρα Κρούσκα, που μας έχει λείψει θεατρικά. Οι ίδιες πηγές μου που μου είπαν για την θερινή περιοδεία, μου… πρόδωσαν πως στο πλευρό της στον πρώτο ανδρικό ρόλο θα έχει τον άξιο Τάκη Χρυσικάκο, που ανήκει ήδη στο δυναμικό του ΚΘΒΕ και που είδε τη «Βαβυλωνία» του να παίζεται για λίγες μόνο ημέρες πριν την «παγώσει» η πανδημία… Το «πάντρεμα» Κρούσκα-Χρυσικάκου μοιάζει πολύ ενδιαφέρον και ανυπομονούμε να τους χαρούμε να «γίνονται» το ζεύγος Ταϊρόν στο αριστουργηματικό αυτό έργο του Ευγένιου Ο’ Νηλ.

Το αυτοβιογραφικό θεατρικό δράμα του Ευγένιου Ο’ Νηλ καταπιάνεται με το θεσμό της αμερικανικής οικογένειας στη χειρότερη δυνατή του μορφή. Ο Τζέιμς Ταϊρόν είναι ένας ηλικιωμένος ηθοποιός και κτηματίας, ο οποίος μέσω της φιλαργυρίας του κατάστρεψε την οικογένειά του. Η σύζυγός του Μαίρη είναι μια ταλαιπωρημένη γυναίκα, εθισμένη στη μορφίνη από την περίοδο που ακολούθησε τη γέννηση του μικρού της γιου, Έντουαρντ. Ο μεγαλύτερος γιος του ζευγαριού, Τζέιμι, είναι αλκοολικός και έχει υποταχθεί στη μοίρα του ήδη από τα 34 του χρόνια, μην έχοντας τη διάθεση να βρει δουλειά, εφόσον αναγκάστηκε να κάνει το επάγγελμα του πατέρα του. Ο 24χρονος Έντμουντ επέστρεψε από τα καράβια στα οποία δούλευε ως ναυτικός, για να ανακαλύψει ότι πάσχει από φυματίωση. Όλα τα μέλη της οικογένειας είναι εγωκεντρικά και μεμψίμοιρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αλληλοβοηθηθούν. Κανείς τους δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς ζητάει από τη ζωή και αυτό καθιστά την κατάστασή τους όλο και πιο ανυπόφορη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ