Κιμούλης-Μπαξεβάνη θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα με το εξαιρετικό «Παγκάκι»τους

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Μπορεί ο «Φιλοκτήτης»που θα βλέπαμε στην Επίδαυρο σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις με τον Γιώργο Κιμούλη στον ομώνυμο ρόλο να αναβλήθηκε για του χρόνου, ο σημαντικός πρωταγωνιστής όμως δεν θα μείνει εκτός σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες μου θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα με το γερό «Παγκάκι»του, έχοντας πάντα στο πλευρό του την εξαιρετική Φωτεινή Μπαξεβάνη. Μόλις κλείστηκε η περιοδεία και έρχομαι να σε ενημερώσω που θα «χτυπήσουν»και πότε,για να χαρείς την ζηλευτή παράσταση. Το διαχρονικό έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν “Το παγκάκι”ευτύχησε στο ανέβασμά του από τον Γιώργο Κιμούλη και πήρε εξαιρετικές κριτικές από το κοινό και τους ειδήμονες, γεμίζοντας την πλατεία των θεάτρων που φιλοξενήθηκε-με πρώτο το “Τόπος Αλλού” της Κυψέλης-.

Τώρα η παράσταση που σκηνοθέτησε με οίστρο ο ίδιος, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε αυτή με την Φωτεινή Μπαξεβάνη επιτυγχάνοντας ένα ζηλευτό “πάντρεμα”,ετοιμάζεται να φορέσει τα… καλοκαιρινά της και να παιχτεί ανά την Ελλάδα.Πάμε να δούμε τα του έργου και τις πιάτσες της περιοδείας που κλείστηκε. Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι.

Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι;Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη.Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί;Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι; Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της της Ρωσίας.

Το Παγκάκι γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες. Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία – Διασκευή – Διαμόρφωση χώρου: Γιώργος Κιμούλης Μετάφραση: Νίκος Κάμτσης Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Παναγιωτίδης Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη

ΠΑΜΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ…

15/7 ΣΥΡΟΣ

16/7 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

17/7 ΙΟΣ

18/7 ΜΗΛΟΣ

20/7 ΑΙΓΙΝΑ

22/7 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

23/7 ΗΛΙΔΑ

24/7 ΛΗΞΟΥΡΙ

25/7 ΙΘΑΚΗ

26/7 ΙΘΑΚΗ

28/7 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

29/7 ΑΙΓΙΟ

30/7 ΖΑΚΥΝΘΟΣ

1/8 ΜΥΤΙΛΗΝΗ

3/8 ΣΑΜΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ

4/8 ΣΑΜΟΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ

6/8 ΧΙΟΣ 1

0/8 ΣΠΕΤΣΕΣ

11/8 ΣΠΕΤΣΕΣ

27/8 ΠΑΠΑΓΟΥ

31/8 ΒΕΑΚΕΙΟ

2/9 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ