Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ 9/6/2016

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

Ξεκινώ με τηλεοπτικό νέο, μια και αυτό στο οποίο… πρόδωσα τα της νέας σειράς του μαιτρ Λευτέρη Παπαπέτρου με Καβογιάννη- Μακρυπούλια έχει «χτυπήσει» κόκκινο.

Μπαίνει στην «Μουρμούρα» ο Μέμος Μπεγνής; Μόνιμα; Είναι αυτός που με μανία έψαχναν για να ισχυροποιήσουν το «πακέτο» μετά το… μαντήλι που τους κούνησε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, για να πάει «Ραχούλα» ή καθημερινό Alpha;

Το ξέρω ότι έχεις αγωνία και στην παρατείνω [γέλια]. Λοιπόν, ναι, ο εξαιρετικός Μέμος που πέτυχε φέτοςμια από τις πιο δυνατές θεατρικές του ερμηνείες στο «Sweet Charity» θα … χτυπήσει στην «Μουρμούρα», αλλά όχι,δεν «έκλεισε» στο μόνιμο καστ.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μου θα… σκάσει μύτη στο τελευταίο φετινό επεισόδιο της κωμικής σειράς ερμηνεύοντας τον … Ένγκελμπρεκτ, τον Ελληνοσουηδό [!] γιο του άντρα που παντρεύεται τη μάνα του ήρωα που παίζει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης-ο οποίος βλέποντάς τον…πετάει καντήλες         σε αντίθεση με την σύζυγό του [Δάφνη Λαμπρόγιαννη] που…κόβεται βλέποντάς τον.

Μα όλα εγώ; Ναι, όλα εγώ. Θες κι άλλο;

Στενό μαρκάρισμα δέχεται ο Μέμος για σειρές δικές μας και της Κύπρου, αλλά τον βλέπω να ενδίδει στην πρόταση που του έκανε ο «δαιμόνιος» παραγωγός Γιάννης Καραγιάννης να πρωταγωνιστήσει στο καθημερινό που ετοιμάζει για τον Alpha με σκηνοθέτη τον Γιάννη Βασιλειάδη…

Τι άλλο να σου πω για Μπεγνή; Βρίσκεται σε συζητήσεις για τον θεατρικό χειμώνα, πολιορκείται για διάφορα μεγάλα θέατρα [δεν σου λέω άλλα!], αλλά το μυαλό του και η καρδιά του είναι στο τοπ μιούζικαλ “Sunset Boulevard” που λέγεται πως θα δούμε στο Badminton.

Μακάρι, έχω να πω. Μακάρι!

 

 

 

 

Μια από τις πιο άρτιες και συναρπαστικές παραστάσεις του περασμένου χειμώνα, τα «Παιδιά του ήλιου» θα…επιστρέψουν στο Υπόγειο το φθινόπωρο για να τα απολαύσουν όσοι δεν πρόλαβαν και να τα χαρούμε ξανά όσοι τα λατρέψαμε. Η παράσταση-πρόταση του εξαιρετικού κύριου Νίκου Μαστοράκη θα επαναληφθεί με την ίδια διανομή, ενώ ο ίδιος θα…χτυπήσει πριν με κάτι από Σαίξπηρ! Που και πως; Ιδού!

 

Το Θέατρο Τέχνης θα γιορτάσει την επέτειο των 400 χρόνων από το θάνατο Ουίλιαμ Σαίπξηρ με μια σειρά από εκδηλώσεις, που αναμένεται να κορυφωθούν κατά την έναρξη της ερχόμενης σεζόν! Μέσα στο πλαίσιο αυτής της εναρκτήριας «γιορτής», τέσσερις σκηνοθέτες και ένας συγγραφέας, συνεργάτες όλοι του Θεάτρου Τέχνης, θα πραγματοποιήσουν άμεσα, μικρής διάρκειας θερινά εργαστήρια βασισμένα στο έργο του Σαίξπηρ! Τα εργαστήρια αυτά απευθύνονται κυρίως σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σπουδαστές δραματικών σχολών, θεατρολόγους, φοιτητές θεατρικών σπουδών, θεατρικούς συγγραφείς αλλά και όλους εκείνους που επιθυμούν να αναπτύξουν τη συγγραφική τους ικανότητα ή να διευρύνουν τη σκηνική τους εμπειρία. Μέρος της δουλειάς που θα πραγματοποιηθεί στα εργαστήρια, πρόκειται να παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μια γιορτή για τον Σαίξπηρ» που θα λάβει χώρα στο Θέατρο Τέχνης κατά την έναρξη της σεζόν 2016-17.

 

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΣΑΙΞΠΗΡ

 

Ο Νίκος Μαστοράκης θα «χτυπήσει» με το «Ο λόγος στον Σαίξπηρ» από την 1η έως και τις 6 Ιουλίου [εκτός Κυριακής 3/7)               

 

Ο σημαντικός σκηνοθέτης πραγματοποιεί εργαστήριο όπου διερευνάται ο τρόπος με τον οποίο καλείται ο ηθοποιός να προσεγγίσει και να «ζωντανέψει» το λόγο του Σαίξπηρ σήμερα.

 

Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν από τα βιογραφικά που θα αποσταλούν υπ΄όψιν του Νίκου Μαστοράκη στο[email protected].

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο210-3228706 και 210-3222760, 10.00-15.00 καθημερινά.

 

Διάρκεια Εργαστηρίου 20 ώρες.

 

Έναρξη: Παρασκευή 1 Ιουλίου –  Τετάρτη 6 Ιουλίου (εκτός Κυριακής 3 Ιουλίου) Καθημερινά, ώρες 18.00-22.00.

 

Κόστος: 140 €

 

Θέλω να πάω κι εγώ!

 

 

 

 

Έτοιμος να περιοδεύσει ανά την Ελλάδα με το ισχυρό on man show «I am what I am» που έσπασε πόρτες στο Αλίκη αλλά και το Παλλάς είναι ο Τάκης Ζαχαράτος.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μου θα ξεκινήσει μια μεγάλη…βόλτα σε όλη τη χώρα,με πρεμιέρα στη γενέτειρά του, την Πάτρα στις 14 Ιουλίου. Όσοι δεν τον είδαν στην απίστευτη αυτή δουλειά, μην τον χάσουν! 

Όσο για το επόμενο «χτύπημά» του; Όπως πρώτος σου «πρόδωσα», έκλεισε με τα Αθηναϊκά Θέατρα των Παναγιωτάκη- Κούρκουλα να εμφανιστεί από το Δεκέμβρη στο Παλλάς μαζί με την μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα σε ένα υποσχόμενο σόου που πιθανότατα θα λέγεται «Οι δύο Μαρινέλλες!».

Κόλαση θα γίνει…

ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ I AM WHAT I AM

Επειδή μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή, η περσινή θριαμβευτική περιοδεία του Tάκη Ζαχαράτου με το «I am what I am», που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων όπου παρουσιάστηκε, επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι, με το μοναδικό αυτό show ανανεωμένο με νέα πρόσωπα της επικαιρότητας, για να συνεπάρει, να διασκεδάσει, να συγκινήσει και να παρασύρει το κοινό σε υπέροχες καλοκαιρινές βραδιές γέλιου και χαράς!

Ο καλλιτέχνης φαινόμενο, με την τεράστια και μοναδική αποδοχή και αγάπη από τον κόσμο, θα βρεθεί και πάλι κοντά στο κοινό όλης της Ελλάδας, σατιρίζοντας όλα όσα ζούμε και ζήσαμε από πέρσι μέχρι σήμερα με νέα κείμενα και μεταμφιέσεις, για  να σατιρίσει, να μιμηθεί και να χαρίσει μαγικές στιγμές γέλιου και τραγουδιού.

Τα κείμενα-τη σκηνοθεσία και τα κοστούμια της παράστασης υπογράφει ο Τάκης Ζαχαράτος που θα έχει μαζί του εξαμελή ορχήστρα.Είναι μια παραγωγή της Lykos Production.

Φύγαμε!

 

 

 

 

Ο εξαίρετος Αντίνοος Αλμπάνης θα αναλάβει τον ρόλο του Άγγελου Γιαννούζη, του βασικού ήρωα της υπέροχης «Αστροφεγγιάς» που θα δούμε στο θέατρο «Χώρα» σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Ο ακάματος καλλιτεχνικά σκηνοθέτης έχει κλείσει γερούς άσσους και…σχεδιάζει τη διανομή για το ποιος θα παίξει τι, οι πηγές μας όμως λένε ότι για τον ρόλο του Άγγελου «κλείδωσε» τον Αλμπάνη!

Εξαιρετική επιλογή.

 

 

 

 

Έναν γερό «άσσο» έκλεισε για την φιλόδοξη «Νίκη» που «μαγειρεύει» με κέφι για τον «Ελληνικό Κόσμο» ο πολυσχιδής Σταμάτης Φασουλής.

Ο χαρισματικός σκηνοθέτης που επέλεξε να μεταφέρει στη σκηνή το ομώνυμο σπουδαίο μυθιστόρημα του Χρήστου Χωμενίδη, έχει «κλείσει» για έναν ρόλο-έκπληξη την εξαίρετη Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Όπως πρώτος σε ενημέρωσα είχε «κλειδώσει» ήδη στη διανομή την άξια Φιλαρέτη Κομνηνού και την τάχιστα ανερχόμενη Ευγενία Δημητροπούλου και … συμπληρώνει το παζλ και με άλλους άσσους όπως αυτός της Παπακωνσταντίνου!

Ναι, ναι, θα μάθω κι άλλα και θα επανέλθω…

 

 

 

Αυτή και αν είναι είδηση σημαντική! Οι θεατρικές επιχειρήσεις Αφοί Τάγαρη ΟΕ εξασφάλισαν απ’τη δικαιούχο των έργων του σπουδαίου Νίκου Καζαντζάκη και Διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη, Νίκη Σταύρου, τα δικαιώματα για το ανέβασμα στο θέατρο του μεγαλειώδους έργου του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», σε μουσική του σημαντικότατου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη.

Για την ώρα μείνε στην γερή αυτή είδηση και στο ότι το μεγαλόπνοο σχέδιο προγραμματίζεται να… πάρει σάρκα και οστά το καλοκαίρι του 2017.      

Θα γίνουν εκτενείς συζητήσεις για το ποιος θα αναλάβει την σκηνοθεσία της υποσχόμενης παράστασης και ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτήν.

Ναι, θα μάθω και θα επανέλθω…

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ