Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

 

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

 

 

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ελκυστική είναι η είδηση που θέλει δεκαπεντάχρονους ηθοποιούς να αναλαμβάνουν τους ρόλους του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας στο αριστουργηματικό έργο του Σαίξπηρ που όπως πρώτος σε έχω ενημερώσει θα ανεβάσει στο «Pantheon» ο Δημήτρης Λιγνάδης τον επόμενο χειμώνα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές μου,πήρε την απόφαση να κρατήσει τις πραγματικές ηλικίες των ηρώων και έτσι,έπειτα από εξαντλητικές οντισιόν κατάφερε να βρει στα πρόσωπα των δεκαπεντάχρονων Γιάννη Τσουμαράκη-Δανάης Βασιλοπούλου,με τους οποίους δούλεψε επιτυχώς και στο «Billy Elliot» τους ιδανικούς πρωταγωνιστές του!

Από την  μια θα υπάρχει ο κόσμος της αθωότητας  μέσω των νεαρών παιδιών στην υποσχόμενη παράστασή του και από την  άλλη ένα dark  «τερατικό»σύμπαν.          

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ εξαιρετικοί πρόκειται να στηρίξουν το «στοίχημά» του αυτό: ο Διονύσης Καψάλης ανέλαβε τη μετάφραση της φιλόδοξης δουλειάς, ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης τα σκηνικά-κοστούμια της, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος την μουσική της.

Λίγο μετά τον γερό «Ριχάρδο» του και ενώ ξεκίνησε πρόβες για τον Κρέοντα που θα «ντυθεί»στην κατά Λιβαθινό «Αντιγόνη» που θα δούμε στην Επίδαυρο, ο πολυσχιδής δημιουργός φτιάχνει με μεγάλη όρεξη ένα ξεχωριστό παζλ για τη διανομή του Ρωμαίου και Ιουλιέτας!

Οι «άσσοι» του μεγάλοι και ναι, έρχονται στην επόμενη “Απαγορευμένη”, σιγά μη τα «κάψω »όλα αυτά σε μία μονάχα.

Πάρε βαθιά ανάσα γιατί πρόκειται για …έκπληξη!

 

 

 

 

Σου «πρόδιδα» στην πρώτη Απαγορευμένη Ατζέντα της ημέρας πως ο πολυπράγμων Δημήτρης Λιγνάδης βρήκε έπειτα από πολύωρες και απαιτητικές οντισιόν τον… Ρωμαίο και την Ιουλιέτα του στα πρόσωπα των δεκαπεντάχρονων Γιάννη Τσουμαράκη- Δανάης Βασιλοπούλου και έρχομαι τώρα να σου κάνω κι άλλη μια μεγάλη έκπληξη για τη διανομή.

Για το ρόλο της Παραμάνας έκλεισε …τον Στάθη Ψάλτη!

Όχι, όχι, δεν διαβάζεις λάθος! Ο «δαιμόνιος» σκηνοθέτης εξήγησε στον έμπειρο πρωταγωνιστή το όραμά του για το σαιξπηρικό έργο και το ιδιαίτερο … κοίταγμά του για όλους τους ρόλους πέρα        από αυτούς των Ρωμαίου και Ιουλιέτας κι έτσι εκείνος αποδέχτηκε την πρόταση να… ντυθεί την Παραμάνα!

Στην ίδια διανομή θα απολαύσουμε ακόμα,σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές μου τους Θάνο Τοκάκη, Λευτέρη Ελευθερίου, Γιώργο Τσουρή, Ρένο Ρώτα αλλά και έναν τοπ πρωταγωνιστή που στον κρατάω για την επόμενη Ατζέντα-τι… θρίλερ κι αυτό το σημερινό, μην μου πεις!

 

 

 

Τρίτο και τελευταίο κομμάτι του παζλ «Διανομή Ρωμαίος κι Ιουλιέτα». Άλλον έναν γερό «άσσο» έχει κλείσει ο Λιγνάδης για το σαιξπηρικό έργο που θα παρουσιάσει στο Pantheon κι αυτός δεν είναι άλλος από τον ικανό Δημήτρη Πιατά που θα ερμηνεύσει το Λαυρέντιο.

ΚΕΡΑΣΑΚΙ στην τούρτα. Στην ίδια υποσχόμενη παραγωγή θα παίξει και ο ίδιος ο Λιγνάδης ως… Πρίγκιπας-λεπτομέρειες προσεχώς και για αυτό και για το όλο «πακέτο».

Πάρε ανάσα τώρα…

 

 

 

Μπορεί να είχε αρκετές δελεαστικές προτάσεις για τον επόμενο χειμώνα η εξαιρετική Ελένη Καστάνη, αυτή όμως που την κέντρισε πιο πολύ και την οποία αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά είναι αυτή που την θέλει να «ντύνεται» την Σίρλευ Βαλεντάιν στο ομώνυμο έργο του Willy Russell που μας «σύστησε» επιτυχώς η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Σύμφωνα με πηγές μας ο δραστήριος Αλέξανδρος Ρήγας «έκλεισε» τα δικαιώματα του δυνατού έργου και κατόπιν συμφώνησε με την Καστάνη που παίζουν μαζί στο έργο του Χωρίζουμε λέμε, να παίξει την υπέροχη ηρωίδα.

Ο ίδιος, από ότι έμαθα θα υπογράφει την απόδοση του έργου και οι υπόλοιποι συντελεστές κλείνονται τις μέρες αυτές με μεγάλη προσοχή…

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα γλυκόπικρο μονόλογο που καταγράφει την πορεία και την εξέλιξη μιας νοικοκυράς, απογοητευμένης από τα 20 τόσα χρόνια στείρου συζυγικού βίου, που στα 48 της χρόνια κάνει την προσωπική της επανάσταση και το «σκάει» από το σπίτι της, αναζητώντας τον παλιό της εαυτό.

Έργο, δεξιοτεχνίας για την ηθοποιό που το ερμηνεύει, που περνάει από την αναπόληση στην οργή και από την αγανάκτηση σε αποφάσεις ριζικής αλλαγής ζωής.

Η επανάσταση της Σίρλεϋ Βαλεντάιν δεν κρατάει πολύ, αλλά είναι ικανή για να προσδιοριστεί ξανά ο εαυτός της ηρωίδας και η ουσιαστική της σχέση με το παλιό της περιβάλλον και του άντρα της…

Αναμένουμε!

 

 

 

 

Κι ενώ «έπαιζε» πολύ έντονα η σκέψη να επαναληφθεί και του χρόνου η δυνατή κωμωδία «Θεέ μου, τι σου κάναμε;» στο θέατρο «Γκλόρια», οι νέες πληροφορίες μας λένε ότι θα πέσει η αυλαία της φέτος και δεν θα «πάει» του χρόνου-για αυτό σπεύσατε όσοι δεν τον έχετε απολαύσει στην εξαιρετική δουλειά. 

Οι ίδιες πηγές μας λένε ότι ο Λαζόπουλος θα παραμείνει στο «Γκλόρια» και ότι είναι σε αναζήτηση του έργου που θα ανεβάσει σ’αυτό…

Θα επανέλθω με νεότερα!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ