Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

 

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

 

Η εντυπωσιακή «Σκοτεινή πέτρα» του Καταλανού Αλμπέρτο Κονεχέρο, αφού κέρδισε κοινό και κριτικούς στην εδώ «Κιβωτό» αλλά και στην Καλαμάτα, προγραμματίζεται να παρουσιαστεί μέσα στον Σεπτέμβριο και στην Κύπρο για περιορισμένες παραστάσεις.

Την σκηνοθεσία της υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και παίζουν οι καλοί Σταύρος Ράγιας,Γιάννης Τσεμπερλίδης, με τον ίδιο τον Ασπιώτη να ακούγεται στη φωνή του Λόρκα.

Η «Σκοτεινή πέτρα» του Αλμπέρτο Κονεχέρο, είναι ένα σύγχρονο εμπνευσμένο έργο από τη ζωή του Ραφαέλ Ροντρίγκεθ Ραπούν, φοιτητή – μηχανικού ορυκτών πόρων, γραμματέα του θιάσου La Βarraca και συντρόφου του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα τα τελευταία χρόνια της ζωής και των δύο.

Ένα ζωντανό έργο για την μνήμη ως χώρο δικαιοσύνης, αλλά και για την ανάγκη της λύτρωσης. Ένα κείμενο, στο οποίο ενώνονται η δραματική ένταση και ο ποιητικός παλμός. Ωδή στην ανθρώπινη επικοινωνία και στην ουσία της ελευθερίας.

 

 

 

 

Ο πολυσχιδής Γιώργος Βάλαρης ετοιμάζει ένα ιδιαίτερο… λίφτινγκ για ένα από τα πιο γερά έργα του!

Έγκυρες πληροφορίες μου λένε ότι συζητά θερμότατα με τον εμπειρότατο θεατρικό παραγωγό Γιάννη Χριστόπουλου για να παρουσιάσει το δυνατό «Μήλο» του σε περιοδεία ανά την Ελλάδα με τους καίριους Αντώνη Λουδάρο-Ναταλία Δραγούμη στους δύο από τους τέσσερις ρόλους του έργου!

Όχι, δεν μπερδεύτηκες, δύο ήταν οι ρόλοι σ’αυτό, αλλά στη νέα βερσιόν του θα γίνουν τέσσερις.

Ποιοι εμπειρότατοι ηθοποιοί κουβεντιάζουν να είναι μαζί τους; 

Α, θα περιμένεις την επόμενη “Απαγορευμένη” για να το μάθεις…

 

 

 

 

 

Σου πρόδιδα στο προηγούμενη «Απαγορευμένη Ατζέντα» ότι Γιώργος Βάλαρης «έκλεισε» με τον ικανό θεατρικό παραγωγό Γιάννη Χριστόπουλο για να παρουσιάσουν το δυνατό «Μήλο» του σε περιοδεία ανά την Ελλάδα και ότι για τους πρώτους ρόλους «κλείνουν» Λουδάρος και Δραγούμη και σου άφησα ανοιχτό το ποιοι θα είναι μαζί τους!

Επανέρχομαι λοιπόν για να αποκαλύψω ότι όπως όλα δείχνουν στην φιλόδοξη παραγωγή θα «παντρέψουν» για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους οι υπέροχοι κύριοι Γιώργος Κωνσταντίνου και Κώστας Βουτσάς.

Θες και το κερασάκι σου σίγουρα…

ΚΕΡΑΣΑΚΙ. Οι δύο Κύριοι του θεάτρου μας θα «ντυθούν» γυναίκες για τις ανάγκες του έργου,αλλά μείνε σε αυτό, για την ώρα.

Θα επανέλθω με λεπτομέρειες όταν κλειστούν όλα.

 

 

Στην θερινή, ανανεωμένη βερσιόν του «Bam-Bam» που θα φιλοξενήσει το «Χυτήριο»σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη θα δούμε τη Βίκυ Κάβουρα. Σύμφωνα με πληροφορίες μου πρόκειται να «ντυθεί»μια βουλγάρα υπηρέτρια η οποία… ακούει στο όνομα Ταμάρα!

Στην δουλειά πρωταγωνιστούν Παύλος Κοντογιαννίδης, Σωτήρης Καλυβάτσης,Βασίλης Κούκουρας, Σοφία Παυλίδου, Βάνα Ραμπότα,Χρύσα Κλούβα, Αιμίλιος Ράφτης και όπως πρώτος σου έγραψα σε ρόλο-έκπληξη ο Παντελής Καναράκης. Το…ραντεβού θα δίνεται στον όμορφο κήπο του «Χυτηρίου»από τα τέλη Μαίου και από Πέμπτη μέχρι Κυριακή. Όλα εγώ;

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ