Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ…

Η Ζέτα σε… νοσοκομείο

Όχι, μην ανησυχείτε από τον τίτλο που έβαλα στο κομμάτι που αφορά την λαμπερή Ζέτα Μακρυπούλια και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που ανέλαβε στο γερό «Κάτω Παρτάλι»!

Απλώς «παίζω» με μια ακόμα είδηση που έμαθα για την ακάματη καλλιτεχνική ηθοποιό. Πρώτος σας… πρόδωσα ότι η Μακρυπούλια θα παίζει τη σύζυγο του Θανάση [Λεωνίδα Καλφαγιάννη] και πρώτος τώρα έρχομαι να σας αποκαλύψω ότι τα πρώτα της γυρίσματα θα γίνουν σε ιδιωτικό νοσοκομείο μια κι εκεί θα νοσηλεύεται ο Θανάσης- σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκεί θα δούμε και σε ρόλο νοσοκόμας την καλή Στέλλα Γκίκα.

Τώρα το σε ποιο νοσοκομείο θα γίνουν τα συγκεκριμένα γυρίσματα κρατείται μυστικό,για να μην … πλακώσουν κάμερες και παπαράτσι! Σίγουρο θεωρείται ότι η Ζέτα θα είναι η πρώτη που θα μπει με τον Καλφαγιάννη σε γυρίσματα μια και μέσα στο Δεκέμβρη θα πρέπει να ανέβει στην Θεσσαλονίκη για τις εκεί παραστάσεις του «Ήρθες και θα μείνεις». Πάμε και στο πότε θα ακουστεί το πρώτο πάμε για το νέο κύκλο;Μπορεί να συζητιόταν έντονα ότι τα νέα γυρίσματα για την σαρωτική σειρά «Κάτω Παρτάλι» θα άρχιζαν στις 20 Νοεμβρίου,το πιθανότερο όμως είναι ότι αυτό θα συμβεί τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά.

 

 

 

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Εξαιρετικά δεμένος είναι ο θίασος του σαρωτικού κι άκρως εντυπωσιακού μιούζικαλ «Nine» που αρέσει στο Pantheon.

Για αυτό και οι πρωταγωνιστές του Γιάννη Κακλέα κάνουν παρέα κι εκτός σκηνής. Την περασμένη Κυριακή δέχτηκαν πρόσκληση από τον pr man Νεκτάριο Σκαμνάκη κι έδωσαν το δυναμικό παρόν τους στο in στέκι “Nikkei- Peruvian resto bar” από όπου κι εξασφαλίσαμε αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό.

Οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μάρω Κοντού, Κατερίνα Παπουτσάκη, Κατερίνα Λέχου, Νάντια Μπουλέ, Αγορίτσα Οικονόμου κλπ-υπήρξαν και μικρές «διαρροές» για τεχνικούς μόνο λόγους και μην πάει ο νους σας στο κακό!- διασκέδασαν με την ψυχή τους,τρώγοντας, πίνοντας με πλάκες και αστεία…Απολαύστε το υλικό που έχει μόνο ο enikos.gr και μην χάσετε την δυνατή δουλειά!

 

 

 

 

Πανέτοιμος να «επιστρέψει» στην αγκαλιά του κόσμου που τον λατρεύει είναι ο Γιάννης Πάριος και του δίνει… ραντεβού από τις 28 Νοεμβρίου κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι[δες στις 16.00], έχοντας στο πλευρό του τη Μελίνα Ασλανίδου και τους Stavento!

Ο enikos.gr έμαθε την ακριβή ημερομηνία της πρεμιέρας και εξασφάλισε την αφίσα που φτιάχτηκε για το δυνατό σχήμα που υπόσχεται να ψυχαγωγήσει το κοινό. Ο λαϊκός βάρδος ξέρει να κεντρίζει-κερδίζει τον κόσμο που τον λατρεύει και τον ακολουθεί σε κάθε νέο του «χτύπημα» εδώ και χρόνια.

Το ότι επέλεξε να «επιστρέψει»με την καλή λαϊκή τραγουδίστρια και το δυνατό συγκρότημα, λέει από μόνο του πολλά, οπότε δεν έχουμε παρά να περιμένουμε…

 

 

 

 

Αφήνει τον Θοδωρή Αθερίδη και το σαρωτικό «Δοξαπατρή» του για το «Διογένη» ο πολυπράγμων Λευτέρης Ελευθερίου;      

Όχι, μην ανησυχείτε, ο καλός ηθοποιός που βλέπει τις μετοχές του να χτυπάνε κόκκινο δεν αφήνει το θέατρο και να βγει στην πίστα! Παράλληλα με το «Δοξαπατρή», τα γυρίσματά του στην υποσχόμενη σειρά «Daddy Cool» που ξεκινά σε λίγο καιρό για τον ΑΝΤ1, αλλά και το παιδικό έργο στο οποίο πρωταγωνιστεί- δες «Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων»- θα έχει στο «μενού» του και τις εμφανίσεις του στον «Διογένη».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr ο χαρισματικός αυτός ηθοποιός θα συμπράττει με Ρέμο-Νικολόπουλο- Δάρρα, με σκετς τα οποία έγραψε με τον Αντώνη Κρόμπα. Οι δυο τους θα είναι η κωμική «νότα» στο πρόγραμμα που αναμένεται να…κλέψει την παράσταση και που φτιάχνεται με πολύ μεράκι.

 

 

 

Παρασκευή βράδυ στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης,το ιστορικό Υπόγειο που… ξαναζεί χάρη στο φιλί ζωής που του δόθηκε από την Μαριάννα Κάλμπαρη-νέα καλλιτεχνική του διευθύντρια-και τις εξαιρετικές συνεργασίες που κλείνει εκείνη.Φέτος κατάφερε μετά από στενή πολιορκία να πείσει τον σημαντικότατο  Νίκο Μαστοράκη να «επιστρέψει»στο Υπόγειο που γνώρισε το θέατρο…Ο σπουδαίος σκηνοθέτης με το ανέβασμα των «Παιδιών του ήλιου» του Μαξίμ Γκόρκι,μας κάνει ένα από τα πιο ακριβά «δώρα»της σεζόν,φωτίζοντας όλες τις πτυχές του με ζηλευτή δεινότητα κι αποτελεσματικότητα

18.20 Ο εμπνευσμένος Μαστοράκης παίρνει στα «μαγικά»χέρια του το έργο που αφηγείται όλα όσα   διαδραματίζονται στο παρηκμασμένο περιβάλλον μιας αστικής έπαυλης, δίνοντας πολιτική διάσταση σε μια «τσεχωφική» ατμόσφαιρα και μεγαλουργεί… Φτιάχνει με λεπτές βελονιές τον κάθε ένα από τους διανοούμενους ενοίκους της έπαυλης, που ζουν με τα πάθη και με τις αδυναμίες τους, τα θηριώδη υπαρξιακά αλλά και κοινωνικά τους ερωτήματα, τα οποία τους… καταβροχθίζουν, παραμένοντας εμμονικά ανυποψίαστοι για ο,τιδήποτε συμβαίνει πέρα από την μικρή τους πραγματικότητα, ενώ έξω μαίνεται μια φονική επιδημία χολέρας…Κι είναι μοναδικός ο τρόπος που έχει καθοδηγήσει τους έξοχους ηθοποιούς του να «γίνουν»αυτοί οι ήρωες που παραπαίουν   μεταξύ γελοιότητας, ζόφου,τρυφερότητας κιαθωότητας  σχεδιάζοντας συνεχώς και εκ νέου με ασυγχώρητη ανεδαφικότητα το μέλλον, λειτουργώντας ανελλιπώς με την ίδια αναποτελεσματική και σισύφεια λογική της νοσταλγίας για την ουτοπία που έχει ανεπίστρεπτα χαθεί. Εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο του ναρκισσισμού τους, «τα παιδιά του ήλιου» δεν θα ακούσουν την απειλητική βοή του εξεγερμένου όχλου που, ξεφρενιασμένα έντρομος από την επιδημία, αναζητά εξιλαστήρια θύματα…Το αξιοσημείωτο είναι πως μέσα απ’τη δραματουργική επεξεργασία που έχει κάνει ο ίδιος και από την σκηνοθετική γραμμή του, δείχνει το πόσο εφιαλτικά επίκαιρο είναι το έργο. Το προηγούμενο βράδυ απ’το αυτό που είδα το έργο, καιγόταν το Παρίσι με δεκάδες θύματα κι ένα βράδυ μετά άκουγα την ατάκα «Ο ένας άνθρωπος θα σκοτώνει τον άλλο άνθρωπο» κι αναφορές για τη βία και το αίμα που θα… πρωταγωνιστούν παντού.Εφιαλτικά επίκαιρο.

18.25 Σπουδαίο ανέβασμα και σπουδαίος κι ο τρόπος που έχει οδηγήσει ο Μαστοράκης τους ηθοποιούς του σε «κεντήματα»συναρπαστικά. Όλοι τους είναι έξοχοι:ο Χάρης Φραγκούλης, η Φωτεινή Μπαξεβάνη,η Κωνσταντίνα Τάκαλου, ο Μάκης Παπαδημητρίου,η Μαρία Καλλιμάνη,ο Γιάννης Κότσιφας,η Ιωάννα Μαυρέα,ο Άρης Ντελία. Έχοντας δουλέψει σκληρά, επίμονα και επίπονα πετυχαίνουν ο καθένας μια προσωπική «νίκη»-από την εμπειρότατη Μπαξεβάνη μέχρι τον νεότατο Ντελία-και όλοι μαζί ένα αληθινά συναρπαστικό σύνολο,μια ισχυρότατη ομάδα-την καλύτερη που παίζει φέτος στην θεατρική Αθήνα. ΥΓ.Ο Φραγκούλης εξελίσσεται στον καλύτερο ηθοποιό της γενιάς του και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι τις μεγάλες του «νίκες»τις πέτυχε με Βογιατζή και Μαστοράκη.Τρέξτε στο Τέχνης!

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ