Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

 

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

 

Οκτώ το πρωί στο Μαρούσι. «Πέταξα» στις έξι από Θεσσαλονίκη-άυπνος φυσικά, μα τι ερώτηση είναι αυτή;-και κάθομαι σε…ορό καφέ να σου προδώσω όσα έμαθα στον δικό μου «μαραθώνιο» -όχι στον άλλο ,δεν έτρεξα!

Στην πρώτη Απαγορευμένη έχω το γνωστό «σίριαλ» με τους…Δύο ξένους της σόουμπιζ. Μένουν…Ξένοι, σύρονται στα δικαστήρια; Μάθε τα όλα από την ολόφρεσκη Ατζέντα!

Μην μασάς σε όσα γράφονται και λέγονται ότι ο Αλέξανδρος Ρήγας θα…σύρει την Άννα Παναγιωτοπούλου στα δικαστήρια.

Όπως θα θυμάσαι είχε δηλώσει σε μας, στην Realnews πως περιμένει να ανακαλέσει η ηθοποιός, για να δοθεί ένα τέλος στο «σίριαλ» αυτό. Εκείνη το έκανε -αποκλειστικά στο enikos.gr φυσικά, που αλλού; -και το θέμα έληξε.

Το ότι έφτασε στα χέρια της το εξώδικο την Πέμπτη, δεν σημαίνει ότι θα…συρθεί στα έδρανα και θα πρέπει να πληρώσει 100.000ευρώ.

Μην μου μπερδεύεσαι γιατί ακούς πολλά και …είναι πολλές οι πληροφορίες, Άρη-κατά το Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη. Ο Ρήγας ξεκαθάριζε ότι μόλις ανακαλούσε η Παναγιωτοπούλου θα τα «πάγωνε» όλα.

Απλώς το χαρτί είχε…πάρει το δρόμο του και έγινε πάλι αυτός ο νέος θόρυβος.

Με δύο λόγια: τα βρήκαν οι δύο παλιοί συνεργάτες και ο Αλέξανδρος είναι ικανοποιημένος από την δήλωση της άλλοτε μούσας του.

Μην το κουράζουμε…     

Ο δικηγόρος του Ρήγα ενημερώθηκε πως ο πελάτης του είναι ικανοποιημένος με την τροπή που πήρε η περιπέτειά του-γιατί ήταν μια άσχημη περιπέτεια-και… ε-τε-λεί-ω-σε!

Αυλαία πως το λένε; Τέλος καλό και μπράβο τους που το έληξαν εξωδικαστικά.

Επιτέλους!

 

 

Ατζέντα 2η με…πρωταγωνιστή και πάλι τον Αλέξανδρο Ρήγα και…Πολύ κακές λέξεις! Όχι, μην πάει ο νους σου στο κακό και πάλι!

Είδηση σου έχω! Θυμάσαι που σου πρόδωσα πρώτος ότι «χτυπά»με Σοφία Μουτίδου στο θέατρο «Αλκμήνη»με «Πολύ κακές λέξεις»;     

 

Ε, η δουλειά «τιγκάρει» και όπως «αλίευσα» θα ανηφορίσει και στην Θεσσαλονίκη για να φιλοξενηθεί  τον Μάιο-από 8/5 δες-στην εναλλακτική «Μαύρη τρύπα» που «αγκαλιάζει» κυρίως συναυλίες…

Ο Ρήγας που τέλειωσε χθες με τις παραστάσεις του «Χωρίζουμε λέμε» στο «Αριστοτέλειον»για να συνεχίσει σε άλλες μεγάλες πόλεις της βόρειας Ελλάδος, είδε χθες τον χώρο,τον κέντρισε και τον έκλεισε για να παρουσιαστεί εκεί η παράστασή του που συζητιέται πολύ θερμά στην Αθήνα…

Ένα φρέσκο, ιδιόρρυθμο, βρώμικο, αναρχικού τύπου κείμενο είναι αυτό της ομάδας «ΔΕΛΤΑ».

Πρόκειται για έναν μονόλογο – stand up comedy, στον οποίο ξετυλίγεται μπροστά μας η ιστορία μιας γυναίκας την ώρα που περιμένει στον προθάλαμο ενός διάσημου νευρολόγου… τόσο διάσημου που τους ασθενείς του τους επιλέγει έπειτα από casting… βλέπει μόνο τους πιο «ιδιαίτερους» και πιο διαταραγμένους και η πρωταγωνίστρια μας ελπίζει να είναι αυτή η τελική τυχερή η οποία θα κερδίσει 6 μήνες δωρεάν θεραπεία από τον διάσημο νευρολόγο – ψυχολόγο Τζέιμς Λόρενς καθώς και ένα έπαθλο 10.000 ευρώ.

Προκειμένου να το επιτύχει αυτό εξομολογείται τα πάντα όλα που της έχουν σπάσει τα νεύρα, οι άντρες, το σεξ, η πολιτική, η θρησκεία, ο γάμος, ο έρωτας… όλο αυτό το ξέσπασμα μαγνητοσκοπείται από την κάμερα  του βοηθού του νευρολόγου.

Οι θεατές χρίζονται συνυποψήφιοι ασθενείς του προθαλάμου, ιδιαίτερα διαταραγμένες και αυτές προσωπικότητες, που αναμένουν την σειρά τους για τη δική τους οντισιόν και η πρωταγωνίστρια αποκτά έτσι έναν υγιή ανταγωνισμό και έχει την ευκαιρία να σπάσει τη σκηνική δράση και να δώσει μια διαδραστική νότα στην παράσταση, καθώς συνομιλεί, συμβουλεύεται, συμπορεύεται, συλλυπείται και μας θυμίζει ότι ψηλοί, κοντοί, ξανθοί, μελαχρινοί, τρελοί και λογικοί… συγκάτοικοι είμαστε όλοι στον σουρεαλισμό που λέγεται σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. 

Η ηρωίδα της παράστασης όμως, δεν είναι τρελή… είναι μία απεγνωσμένη γυναίκα, μια γυναίκα που απλώς ελεύθερα βρίζει (όχι και τόσο αδίκως) για όλα όσα της πήγανε στραβά. Για όσα και όσους δεν μπορεί να αλλάξει, αποφασίζει απλά να τους «στολίσει»… με «Πολύ κακές λέξεις»!

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ομάδα ΔΕΛΤΑ.

Πρωταγωνιστεί: Σοφία Μουτίδου Συμμετέχει: ο Δημητρης Τσιώκος. Α,να μην ξεχάσω:η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους-με τόσες…βρώμικες λέξεις!Για την ώρα λοιπόν εδώ, μετά Θεσσαλονίκη και «Μαύρη τρύπα» και έπεται η υπέροχη αυλή του «Χυτηρίου».

Μα όλα εγώ; Όλα ναι, όλα!

 

 

 

 

«Όλοι ένα». Χθες ΚυριακήΤελευταίο βράδυ της μουσικής παράστασης του Σταμάτη Κραουνάκη στο ζεστό «Ράδιο Σίτυ» της Θεσσαλονίκης.

Η είδηση ότι το τιμόνι του Φεστιβάλ στην…μετά Φαμπρ εποχή περνά στα χέρια του έμπειρου   Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου ακούγεται εντονότατα στην Αθήνα και έχει…ανηφορίσει και στη Θεσσαλονίκη και ναι, ναι ο Σταμάτης Κραουνάκης την «αποκαλύπτει» στο θερμότατο κοινό που τον αποθεώνει. 

Τραγουδά τα περίφημα «Κόκκινα γυαλιά»και ξέροντας ότι το όλο «σκηνικό»με τον Φαμπρ και το Φεστιβάλ «παίζει» παντού, «πετάει»στο κοινό την ατάκα «Ο Θεοδωρόπουλος Διευθυντής του Φεστιβάλ!».

Βουητό, κους-κους και… συνεχίζει ακάθεκτος αφού μας έχει πει την είδηση που γνώριζε πιο νωρίς. Ή «το έχεις» ή «δεν το έχεις» και ο Σταμάτης Κραουνάκης «το έχει» και το…μοιράζεται με το κοινό του! Θα επανέλθουμε με εκτενές ρεπορτάζ για το τι μέλει γενέσθαι με το … πολύπαθο φεστιβάλ!

 

 

 

“Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά. 

Το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είναι βαρύ και δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι o καλλιτεχνικός διευθυντής θα συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε. όσο και με τους Έλληνες δημιουργούς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες.

Και πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον”.Με αυτή την ανακοίνωση το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τον διορισμό του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου του Νέου κόσμου ως καλλιτεχνικού διευθυντή στο Ελληνικό φεστιβάλ.

Από χθες είχε διαρρεύσει το όνομα-το είπε και από… σκηνής ο Κραουνάκης-αλλά σήμερα έστειλε ενημέρωση το Υπουργείο.

Τώρα ο έμπειρος σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος που συνεργάστηκε επιτυχώς με κρατικές σκηνές και έχει το δικό του Θέατρο του Νέου Κόσμου,θα πρέπει να…τρέξει για να κλείσει τις παραγωγές του Φεστιβάλ.

Καλοτάξιδος!

 

 

 

 

 

Πρώτος σου «πρόδωσα»ότι ο Σπύρος Παπαδόπουλος… ετοιμάζει «Δείπνο ηλιθίων» για του χρόνου, πρώτος ότι θα έχει μαζί του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη,Τάκη Παπαματθαίου,Βασίλη Ρίσβα και έρχομαι τώρα να προσθέσω ένα ακόμα κομμάτι στο «παζλ»της ισχυρότατης διανομής.

Μαζί τους θα είναι και η ικανότατη Άννα Μονογιού, που μέχρι πριν λίγο καιρό «τα έσπασε»στο γερό «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» στο πλευρό της Παναγιωτοπούλου Σπύρο, τα«πιάτα» για το…Δείπνο σου είναι σούπερ καιπεριμένουμε τα …καλυτερότερα!

 

 

 

Παραμένω στο «Δείπνο ηλιθίων»για να σε ενημερώσω πως η πολυσχιδής Νικολέτα Κοτσαηλίδου μπορεί να μην παίξει στη δουλειά,θα «υπάρχει»όμως σε αυτή.Πως;

Έγκυρες πηγές του enikos.gr λένε πως μεταφράζει εκείνη το δυνατό έργο του Francis Veber! «Στρώνει»Δείπνο και… φεύγει,ένα πράγμα. Που πάει δεν ξέρω για την ώρα,αλλά θα το αλιεύσω κι αυτό ελπίζω.

ΓΙΑ ΤΗΝ ώρα τρέξε στο «Κάππα»για το «Μου λες αλήθεια;»που αρέσει τρελά με Σπύρο,Νικολέτα,Παπαματθαίου,Ραμπότα. Θα περάσεις τέλεια-εγώ ξαναπάω άμεσα…

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ