Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

 

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

Σου πρόδιδα πως η Ελένη Σκότη ετοιμάζει για το δεύτερο μισό του επόμενου χειμώνα την «Δύναμη του σκότους» του Τολστόι με πρωταγωνιστές της τους ικανούς Πέγκυ Τρικαλιώτη και Γιώργο Παπαγεωργίου και έρχομαι τώρα να σου αποκαλύψω και τι «χτύπημα»ετοιμάζει η ευφάνταστη σκηνοθέτιδα για το πρώτο μισό της σεζόν.

Έγκυρες πληροφορίες μου λοιπόν λένε πως η Ελένη Σκότη θα ανεβάσει το «Λεωφορείο ο πόθος»του Τένεσι Ουίλιαμς που είχε καιρό στο μυαλό της. Θες να σου… προδώσω και ποια θα πρωταγωνιστήσει;

ΜΠΛΑΝΣ ΝΤΥΜΠΟΥΑ θα παίξει η άξια Κόρα Καρβούνη που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στον χώρο με γερές ερμηνείες από την Επίδαυρο μέχρι και τα απόκεντρα θέατρα.

Αναμένουμε λοιπόν…

Κερασάκι στην τούρτα. Το θες, το ξέρω και στο δίνω. Και οι δύο αυτές άκρως φιλόδοξες παραγωγές που «μαγειρεύει» η Ελένη Σκότη θα παιχτούν στο Σύγχρονο Θέατρο και όχι στο Επί Κολωνω που δρα μόνιμα εκείνη…

 

 

 

Όπως πρώτος σου έγραψα το ισχυρότατο δίδυμο Ρέππα-Παπαθανασίου θα ανεβάσει την κωμωδία  «Ο Αι Βασίλης είναι σκέτη λέρα»στο «Βέμπο»τον ερχόμενο χειμώνα.

Οι δύο τους «μαγειρεύουν» τις ημέρες αυτές την διανομή της παράστασης και ο πρώτος «άσσος» που «έκλεισαν»  είναι ο Φώτης Σεργουλόπουλος όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του enikos.gr.

Ο πολυσχιδής Φώτης που ξεκίνησε σαν ηθοποιός και «πέρασε»στην γερά τηλεόραση, «επέστρεψε» στο σανίδι μέσα από το μιούζικαλ«Priscilla: Η Βασίλισσα Της Ερήμου» που είδαμε στο Badminton και τώρα συμφώνησε, όπως λένε οι πηγές μας,να πρωταγωνιστήσει στο «Ο Αι Βασίλης είναι σκέτη λέρα» που ετοιμάζουν οι Ρέππας-Παπαθανασίου.

Με το καλό, Φώτη…

 

 

 

 

Μπορεί για την ώρα να δίνει ρέστα στην υπέροχη «Γκάμπυ» της ταλαντούχας Κίρκης Καραλή ο Χρήστος Σιμαρδάνης-μέχρι και τις 12 Απριλίου θα φιλοξενείται στο Κιβωτός, οπότε κάντε τα… κουμάντα σας!-,έχει κλείσει όμως ήδη την δουλειά που θα κάνει του χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας θα ανήκει και αυτός μαζί με τον Φώτη Σεργουλόπουλο στο θίασο που φτιάχνουν οι Ρέππας-Παπαθανασίου για το «Ο Άι Βασίλης είναι σκέτη λέρα» που θα παιχτεί του χρόνου στο«Βέμπο».

Μα όλα εγώ;

 

 

 

Θυμάσαι που σου είχα αποκαλύψει ότι ο Γιάννης Κακλέας με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο «μαγειρεύουν» για τον επόμενο χειμώνα το ανέβασμα του σπουδαίου «Ημερώματος της στρίγκλας» του Σαίξπηρ;

Την είχα την είδηση και δεν ήξερα ποιο θέατρο θα αγκαλιάσει το νέο κοινό τους «χτύπημα», ώσπου ναι,ναι,το έμαθα κι αυτό!

Ο «πολύς» Κακλέας με τον λατρεμένο πρωταγωνιστή Χαραλαμπόπουλο «επιστρέφουν» στο Βρετάνια που είχε αγκαλιάσει το ’12 το «Αχ αυτά τα φαντάσματά» τους κι όπως μου περιήλθε θα το κάνουν με το συγκεκριμένο έργο του Σαίξπηρ.

Στο τραπέζι των συσκέψεων έπεσαν πολλές ιδέες και για άλλα κείμενα, αλλά όλα δείχνουν ότι θα «χτυπήσουν»με το θεϊκό «Ημέρωμα».

Πριν από αυτό το «πάντρεμά» τους πάντως θα προηγηθεί η περιοδεία του υπέροχου «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» τους, στο οποίο πλάι στον Χαραλαμπόπουλο θα δούμε τους Ματσούκα-Παπαγεωργίου.

 

 

 

 

Πέτρος Φιλιππίδης που αναμφισβήτητα είναι από τους πιο χαρισματικούς  ηθοποιούς της γενιάς του, πετυχαίνει μια από τις άρτιες και συναρπαστικές ερμηνείες της γόνιμης καριέρας του στον Θάνατο του εμποράκου.

 

Λίγο μετά από την σαρωτική «νίκη»του στο «Δάφνες και πικροδάφνες»που ανέβασε στο «Μουσούρη»του,ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη με το «κέντημά» του στο έργο του Μίλλερ.

 

Με πολύτιμο αρωγό του τον έμπειρο σκηνοθέτη Σταμάτη Φασουλή, επιτυγχάνει έναν υποκριτικό «άθλο» παίζοντας τον Ουίλλυ Λόμαν, ένανέμπορο που έχει δουλέψει σκληρά και με αξιοπρέπεια μια ολόκληρη ζωή για να συντηρήσει την οικογένειά του και βρίσκεται αντιμέτωπος με το σοκ της απόλυσης, αφού η αποδοτικότητά του έχει μειωθεί και το σύστημα τον θεωρεί περιττό κι ασύμφορο…

 

ΣΠΟΥΔΑΙΑ η ερμηνεία του μια και φωτίζει όλες τις πτυχές του ήρωα:την αγωνία του, τον εγκλωβισμό του,τα όνειρά του, τις επιθυμίες του,τα τραύματά του, τους φόβους του, την αγάπη του,την καταρράκωσή του και την διάψευσή του,την απόγνωσή του.

Έχει κύρος, έχει ακρίβεια,έχει σπάνια εσωτερικότητα και αμεσότητα!Κι όταν, προς το τέλος ο ήρωας που παίζει παίρνει την μεγάλη απόφασή του, έχει κανείς την αίσθηση ότι «είναι» αυτός και δεν τον καμώνεται,δεν τον ερμηνεύει…

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ είναι στο πλευρό του η Πέγκυ Σταθακοπούλου. Στην Λόντα Λόμαν, την σύζυγο του Εμποράκου, κέντρισε και κέρδισε το κοινό με την έξοχη ερμηνεία της που έσταζε αλήθεια.

Καθοδηγημένη από τον Φασουλή και με συμπαίκτη τον Φιλιππίδη, ανεβάζει level και καθηλώνει το κοινό με τον τρόπο που «ντύνεται»την ηρωίδα που στέκεται με ψυχή στο πλάι του συζύγου της Υπέροχη στις «εκρήξεις» της στις σκηνές με τους γιους της, έξοχη στην υπέροχη σκηνή του κρεβατιού που του τραγουδά έχοντάς τον στην αγκαλιά της.

Ένα μεγάλο εύγε της αξίζει!

Μαζί τους φτιάχνει μια λεπτοδουλειά πολλών καρατίων ο Αλέξανδρος Λογοθέτης. Καίριοι είναι ο Χάρης Τζωρτζάκης και ο Δημήτρης Κίτσος, ευθύβολη η Νεκταρία Γιαννουδάκη, εύστοχος ο Γιάννης Τσορτέκης ΣΠΕΥΣΑΤΕ στο Εθνικό Θέατρο για να δείτε μια εξαιρετικής αισθητικής παράσταση με τον Πέτρο Φιλιππίδη σε ρεσιτάλ ερμηνείας!

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ