Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ

 

Θυμάσαι που σου αποκάλυψα ότι ο πολυσχιδής Θοδωρής Αθερίδης ετοιμάζει για το καλοκαίρι τον «Δον Κιχώτη» του Θερβάντες;

Οι νέες μου πληροφορίες είναι ότι θα παρουσιάζει μεν το εν λόγω έργο, αλλά σε πολύ γερή διασκευή που θα υπογράψει ο ίδιος, ο οποίος θα κάνει και την σκηνοθεσία της δουλειάς.

Στο πλευρό του δεν θα έχει μόνο τον ικανό Θανάση Τσαλταμπάση όπως ήδη σου «πρόδωσα» σε μια περασμένη Απαγορευμένη Ατζέντα αλλά και την τάχιστα ανερχόμενη Ευαγγελία Συριοπούλου-καλλονή που έπαιζε μαζί του στο Πράματα θα θάματα  και είναι τώρα μαζί του και στο Δοξαπατρή.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου στην αφίσα της φιλόδοξης παράστασης που θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα θα δούμε τον Θοδωρή, τον Θανάση και την Ευαγγελία… τρικάβαλο σε μια μεγάλου κυβισμού μηχανή!

Μόνο και μόνο αυτό δίνει ένα πρώτο «στίγμα» πόσο γερή θα είναι η διασκευή και πόσο θα… πατήσει τα γκάζια για τα καλύτερα ο Θοδωρής.

 

 

 

Μεγάλη καλλιτεχνική αλλά και εμπορική επιτυχία γνωρίζει το «Έγκλημα και τιμωρία» στο θέατρο Άνεσις για αυτό και πάρθηκε ήδη η απόφαση να «πάει»και του χρόνου!

Έγκυρες πηγές του enikos.gr λένε πως η παράσταση-πρόταση που υπέγραψε σκηνοθετικά ο «πολύς» Λεβάν Τσουλάτζε με τους Ιορδανίδη, Ματίκα,Μιχαηλίδη, Κατσαφάδο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, θα επαναληφθεί και του χρόνου στο θέατρο της λεωφόρου Κηφισίας.      

Όσοι σχεδιάζετε να πάτε σε αυτό πρέπει άμεσα να κάνετε τα κουμάντα σας, γιατί η παράσταση είναι sold out-από τα λίγα γερά της χειμερινής σεζόν.

 

 

 

 

Μπορεί να…τρέχει μαραθώνιο με τις τελευταίες ετοιμασίες του «Your Face Sounds Familiar» ο πολυπράγμων Νίκος Μουτσινάς, έγκυρες πηγές μου όμως με ενημερώνουν ότι έχει «κλείσει» ήδη το άκρως φιλόδοξο καλοκαιρινό του θεατρικό «χτύπημα».

Πήρε, μου λένε την γερή κωμωδία του Μαρκ Καμολετί «Pyjama pour six»  που έχουμε δει στη χώρα μας από τους Κατρανίδη- Ράντου με τον τίτλο «Μπαλαντέρ» και δουλεύει  με μεράκι πάνω σ’αυτή κάνοντας την μετάφραση – διασκευή της, ενώ ο ίδιος θα υπογράψει και την σκηνοθεσία της. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές μας στην παράσταση που θα περιοδεύσει το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα σε παραγωγή των θεατρικών επιχειρήσεων Μαροσούλη  θα έχει την Βασιλική Ανδρίτσου, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου,τον Αντώνη Κρόμπα,την Σοφία Μανωλάκου και την Ματίνα Νικολάου.Γερός ο θίασος,μην μου πεις!

Όσο για το «Κοκομπλόκο»; Είναι ο τίτλος που επέλεξε ο «δαιμόνιος»Νίκος   για το έργο.

Θες και…μετάφραση; Όλα εγώ πάντα!

ΚΟΚΟΜΠΟΛΟΚΟ: σύγχυση, ταραχή, μπέρδεμα μυαλού-αυτό που παθαίνουμε πολλοί και συχνά      με όσα ζούμε!

Σου έχω και ακριβή μετάφραση, αλλά είναι λίγο…σόκιν, άρα μείνε στο «ταραχή».

 

 

 

Ότι η σπουδαία Βανέσα Ρεντγκρέιβ ήρθε ξανά στην χώρα μας και θα κρατήσει… πρώτο ρόλο στην σημερινή μεγάλη γιορτή των Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας,το ξέρεις.

Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι την επίσημη καλεσμένη του γερού Φεστιβάλ που θα παραλάβει βραβείο για το έργο της, θα παρουσιάσει η Μιμή Ντενίση, με την οποία τις συνδέει εκτίμηση και φιλία.

Η Ρεντγκρέιβ, λένε οι πηγές μου,θα παραμείνει άλλες δύο μέρες στην χώρα μας, προκειμένου να συζητήσουν εκτενώς με την Ντενίση και τον Μάρτιν Σέρμαν για την τηλεοπτική εκδοχή του ισχυρού «Σμύρνη μου αγαπημένη» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει.                  

Η σημαντική ηθοποιός διαμένει,λένε οι ίδιες πηγές μου,στο ξενοδοχείο Park που βρίσκεται πλάι στην οικεία της Μιμής Ντενίση και στην διάρκεια της παραμονής της εδώ θα δοθούν πολλά ραντεβού για να προχωρήσει το project.

 

 

 

 

Η εξαιρετική Πέγκυ Τρικαλιώτη «έκλεισε» ένα υποσχόμενο θεατρικό «χτύπημα» για τον επόμενο χειμώνα.Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μου η άξια ηθοποιός πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην έξοχη«Δύναμη του σκότους» του Τολστόι που θα ανεβάσει η χαρισματική Έλενα Σκότη.

Το εν λόγω έργο θεωρείται το Ευαγγέλιο του νατουραλιστικού θεάτρου,το οποίο συγγραφείς όπως ο Εμίλ Ζολά και ο Μπέρναρντ Σω το χαρακτήρισαν ως την  πιο ρωμαλέα αγροτική τραγωδία που γέννησε η περίοδος του νατουραλισμού. Είναι μια δυνατή και άμεση διαμαρτυρία ενάντια στην κοινωνική ψευτιά και υποκρισία. Ο Τολστόι δανείζεται το βασικό θέμα από ένα άγριο εγκληματικό περιστατικό που είχε συμβεί στην Τούλα θέλοντας ν’ αποδείξει πως οι ρίζες κάθε κακού βρίσκονται στις πρωτόγονες συνθήκες ζωής των αμόρφωτων χωρικών. Το 1880, ένας μουζίκος ομολογεί δημόσια, στο γάμο της προγονής του, πως είχε κάνει παιδί μαζί της. Το σκοτώνει αμέσως μετά και ύστερα προσπαθεί να σκοτώσει και το δικό του εξάχρονο κοριτσάκι. Έξι χρόνια μετά, με αφορμή αυτό το ανατριχιαστικό έγκλημα, γράφεται «Η Δύναμη Του Σκότους». Η Έλενα Σκότη «μαγειρεύει» από τώρα το ανέβασμα της θεατρικής βερσιόν του έργου και κλείνει σιγά-σιγά τον θίασο.Μετά την Πέγκυ Τρικαλιώτη συζήτησε θερμά με έναν ακόμα εξαίρετο ηθοποιό που…έρχεται στην επόμενη Ατζέντα!

 

 

 

Καπάκι στο  προηγούμενο αποκλειστικό που θέλει την Πέγκυ Τρικαλιώτη να συνεργάζεται με την Σκότη στη«Δύναμη του σκότους» του Τολστόι:στην ίδια δουλειά που θα δούμε στο δεύτερο μισό του επόμενο χειμώνα «έκλεισε» και ο ικανότατος Γιώργος Παπαγεωργίου!

 

 

Την ώρα που πολύς θόρυβος γίνεται για την προσωπική ζωή του Μάνου Ιωάννου,μάθετε πως μπορείτε να βγείτε για δείπνο μαζί του! Ιδού τι έλαβα από το γραφείο τύπου του θεάτρου που παίζει ο ανερχόμενος ηθοποιός: «Μια και στο θέατρο Ακροπόλ υπάρχουν οι καλύτεροι Γαμπροί για πούλημα, σας καλούμε να τους γνωρίσετε από κοντά και εκτός παράστασης.

Από την Τετάρτη 30 Μαρτίου έως την Κυριακή 3 Απριλίου, όσες και όσοι παρακολουθήσουν την ξεκαρδιστική κωμωδία των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα θα μπορούν να συμμετέχουν σε κλήρωση με δώρο ένα δείπνο για δύο άτομα (τον νικητή/νικήτρια και τον/την συνοδό του ή κηδεμόνα του) και τον Μάνο Ιωάννου. Ο τρόπος συμμετοχής είναι εύκολος: μετά την παράσταση βάζετε σε φάκελο που θα βρείτε στο θέατρο το απόκομμα του εισιτηρίου και στοιχεία επικοινωνίας.  Η κλήρωση που θα αναδείξει τους τυχερούς νικητές θα γίνει αρχές Απριλίου, λίγο πριν το -πολύ επιτυχημένο – έργο ολοκληρώσει για φέτος τις παραστάσεις του στην Αθήνα και ξεκινήσει την καλοκαιρινή του περιοδεία». ΟΣΕΣ ΠΙΣΤΕΣ ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ