Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

 

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

 

Το «Για όνομα» θα…ανηφορίσει στην Θεσσαλονίκη αφού ολοκληρώσει τις εδώ-φετινές-παραστάσεις του.

Πηγές μου έγκυρες λένε ότι γίνονται θερμές συζητήσεις για να παιχτεί και στην λατρεμένη συμπρωτεύουσα η δυνατή παράσταση που σκηνοθέτησε έξοχα ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και που «σκίζουν» ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Αντώνης Λουδάρος, ο Φάνης Μουρατίδης και η Μαρία Κωνσταντάκη.

Η δουλειά και κέρδισε με το σπαθί της κοινό και ειδήμονες όπως όλα δείχνουν θα ανέβει σε κεντρική αίθουσα της Θεσσαλονίκης.Μου είπαν μάλιστα και ημερομηνία!

Από 3 Μαΐου! Χέρι στη φωτιά ποτέ, αλλά το άκουσα ως «σιγουράκι»…

Να σου θυμίσω ότι η έξοχη παράσταση των Αθηναϊκών Θεάτρων έχει πάρει… πράσινο φως για να παιχτεί και του χρόνου στο Αλίκη. Με το «ρεύμα» που έχει το αντίθετο θα ήταν περίεργο…

 

 

 

 

Ότι τι; Ότι θα αποφάσιζε η σημαντική Δήμητρα Γαλάνη να …χτυπήσει σε μουσική σκηνή και μάλιστα με τις εξαίρετες Τσαλιγοπούλου και Νέγκα πλάι της και δεν θα γινόταν χαλασμός;

Ναι, ναι, φυσικά και γίνονται …ουρές στο ζεστό Passport και φυσικά δόθηκε και παράταση που…οσμίζομαι ότι θα δώσει την θέση της και σε άλλες ακόμα.

Συγκεντρώσου γιατί δεν θα προλάβεις να χαρείς το θεϊκό πάντρεμά τους και θα κλαις!

Οι τρεις χάριτες του τραγουδιού μας σου δίνουν τέσσερα-για  την ώρα-ραντεβού στην μουσική σκηνή του Κεραμεικού στις 19-20/3 και 26-27/3.

 

 

 

 

Είναι όμορφο μα και αισιόδοξο να βλέπεις καλλιτέχνες  με πάθος να δίνουν σάρκα και οστά στα όνειρά τους, να ρισκάρουν, να βάζουν στοιχήματα απαιτητικότατα  και να τα κερδίζουν μέσα από σκληρή δουλειά! Έτσι μόνο αξίζει να ζει κανείς πιστεύω! Να τολμά όσα γουστάρει-κι αυτό είναι το μόνο ρήμα που ταιριάζει γάντι σε αυτό που γράφω!

Στις πέντε αυλαίες και στα ηχηρά μπράβο για το «Ημερολόγιο ενός τρελού»του Γκόγκολ,είδα ευτυχία και χαρά στα μάτια του ικανού Δημήτρη Γιώτη που πετυχαίνει την πληρέστερη ερμηνεία του στον δυνατό αυτό μονόλογο. Είχα δει τη λαχτάρα όταν το σχεδίαζε μετά φόβου, μα με πάθος και λίγο καιρό μετά τον είδα να λάμπει από ικανοποίηση που δίνει σάρκα   και οστά στο όνειρό του,στο ζεστό Eliart της οδού Κωνσταντινουπόλεως,έχοντας γερές κωμικές σκηνές και εντυπωσιακές δραματικές κορυφώσεις.Το ραντεβού στην παράσταση που υπογράφει ο ίδιος ο Γιώτης  -έκανε την καίρια απόδοση,διασκευή αλλά και την σκηνοθεσία με την αρωγή του Αλέξανδρου Κλημόπουλου-,δίνεται κάθε Πέμπτη στο Eliart.

 

 

 

 

Σε διπλό ταμπλό «χτυπά»ο πολυσχιδής Ρένος Χαραλαμπίδης: από τη μια έχει πρεμιέρα σήμερα στο θέατρο Αριστοτέλειον της Θεσσαλονίκης με το γερό «Χωρίζουμε λέμε»που τον θέλει πλάι στους ικανούς Αλέξανδρο Ρήγα-Ελένη Καστάνη κι από την άλλη…σκάει μύτη σε ένα ιδιαίτερο «Μυστικό κήπο»!Πρόκειται για ένα υπέροχο τραγούδι που υπογράφει ο ίδιος σε στίχους- μουσική, το οποίο ερμηνεύει με δεινότητα! Μόλις…βγήκε από τον φούρνο της MINOS EMI και ήδη κερδίζει τις καλύτερες των εντυπώσεων,έχω να σου πω.Ένας κήπος μυστικός,ανθίζει! Ο ανήσυχος καλλιτεχνικά Ρένος Χαραλαμπίδης  έρχεται για να μας γλιτώσει από την πλήξη με το νέο τραγούδι του οδηγώντας μας στον…Μυστικό Κήπο του. Γιατί όλοι έχουμε ένα μυστικό κήπο. Που ανθοφορεί όταν γευόμαστε τη στιγμή. Αυτή και μόνο. Χωρίς θεωρίες και προσποιητά γιατί. «Ποιος είμαι εγώ για να είμαι εγώ;», αναρωτιέται. «Είναι αργά για να είναι αργά», τραγουδάει φλερτάροντας με τη σιωπή. Εκείνη τη σιωπή που μας συνδέει με το τώρα και δίνει νόημα στο μετά. «Όπου και αν φτάνω, φτάνω εδώ», μας λέει με τη σιγουριά του ταξιδευτή.  Το τραγούδι αυτό είναι το πρώτο μιας συλλογής που ξαφνιάζει για την πορεία του καλλιτέχνη που μοιάζει να έχει διανύσει μια μεγάλη διαδρομή προς την αυτογνωσία. Το μεγαλύτερο ταξίδι, μας διαβεβαιώνει, είναι η επιστροφή στον εαυτό μας. Τότε – στα σίγουρα – «ένας κήπος μυστικός, ανθίζει». Στο νέο – πρώτο του – τραγούδι όλα φαντάζουν αρμονικά. Ρίμες και μελωδία – όλα δικά του – δένουν «ακροβατικά». Μας οδηγεί με τα τραγούδια του σε ξέφωτο, ξεκλειδώνοντας τους κώδικες και αποκαλύπτοντας τις νότες που απογειώνουν τους στίχους του.

Μπροστά στο μικρόφωνο, ο Ρένος Χαραλαμπίδης μοιάζει να έχει δεύτερο εαυτό. Τραγουδάει σαν να βρίσκεται πάνω από μια πλατεία που όλοι νιώθουν ότι κάτι λείπει. Και αυτό το κάτι είναι ένα τραγούδι που τα αλλάζει όλα. Και ζεσταίνει την ψυχή.

ΘΕΣ και άλλα; Ο Ρένος θα μείνει με Ρήγα- Καστάνη στην Θεσσαλονίκη για δύο περίπου εβδομάδες και μετά θα …οργώσουν πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.Σύμφωνα με τις πηγές μου το «Χωρίζουμε λέμε»πρόκειται να περιοδεύσει και το καλοκαίρι σε όλη τη χώρα με την Μπέσυ Μάλφα να παίζει πλέον τον γυναικείο ρόλο-όπως έγινε επιτυχώς και πέρσι.Μα όλα εγώ;Όλα εγώ πάντα.Σε φιλώ!

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ