Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

Σπάει πόρτες το γερό «Μάνα θα πάω στο Χόλυγουντ» της Δήμητρας Παπαδοπούλου και έγκυρες πηγές μου λένε πως με το «ρεύμα» που έχει, θα «πάει»και του χρόνου στο θέατρο Ιλίσια.

Οι ουρές είναι τρελές στο ταμείο, το κοινό κλαίει από τα γέλια με την ίδια την κωμωδία αλλά και με τις δυνατές ερμηνείες των ηθοποιών της κι έτσι υπάρχει έντονη η σκέψη να δοθεί πράσινο φως και για τον άλλο χειμώνα…

Ok χέρι στη φωτιά δεν βάζω, γιατί με τίποτα πια δεν μπορείς να το κάνεις αυτό,αλλά όλα προς τα εκεί πάνε…Να θυμίσω ότι το έργο έγραψε με οίστρο η Δήμητρα Παπαδοπούλου που το σκηνοθέτησε κιόλας μαζί με τον καλό Φωκά Ευαγγελινό και πως …δίνουν ρέστα σε αυτή ο χαρισματικός Θανάσης Αλευράς με την ικανότατη Κωνσταντίνα Μιχαήλ, έχοντας στο πλευρό τους καίριους Αντώνη Κρόμπα, Ζερόμ Καλούτα, Πέτρο Γεωργοπάλη, Στράτο Λύκο,Παναγιώτης Αλεξανδράκη  και Ελένη Ροδά. Θες και στόρι,σε ξέρω.

Πάμε λοιπόν…

Μια πολυμήχανη φυλή. Ένα διαμέρισμα στην οδό Φυλής. Δυο άνεργοι ηθοποιοί. Κι ένα όνειρο. Μηχανεύονται τα πάντα για να συγκεντρώσουν το ποσό που χρειάζονται για να μετακομίσουν στο… Χόλιγουντ!  Αξιοποιώντας κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο, θα μετατρέψουν προσωρινά το διαμέρισμά τους σε οίκο ανοχής.

Θα μπορέσουν, όμως, να κατακτήσουν το όνειρό τους ή, μήπως, η οδός Φυλής είναι μονόδρομος;

 

 

 

Τι είδους …φλερτ κάνει ο εξαιρετικός Γιώργος Παπαγεωργίου στην Δήμητρα Ματσούκα και γιατί ζηλεύει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος;

Η απάντηση έχει να κάνει φυσικά με το ότι οι τρεις τους θα «συναντηθούν» στην θερινή περιοδεία του εντυπωσιακού «Σιρανό ντε Μπερζεράκ».

Θυμάστε που σας έγραφα ότι ο «μαιτρ»Γιάννης Κακλέας ετοιμάζει μια νέα εκδοχή του «Σιρανό» του για το καλοκαίρι και ότι «έκλεισε» ήδη την Δήμητρα Ματσούκα για το ρόλο της Ρωξάνης;

Ε, δεν έχετε την περιέργεια ποιος θα ντυθεί τον άντρα που την ποθεί και βάζει τον φίλο του Σιρανό να γράψει γράμματα έρωτα και πάθους για να την κερδίσει;

Τον Κριστιάν να ερμηνεύσει ο ικανός Γιώργος Παπαγεωργίου που είχε παίξει τον ρόλο και στο πλάι της Τάνιας Τρύπη, στην  2η βερσιόν του έργου.

Ωραίο το «τρίγωνο» και να δείτε που θα το «πάρουν το χαρτί» το καλοκαίρι!

 

 

 

 

Ποια  θα…πάρει σκυτάλη από την μοναδική Άννα Βίσση στο φιλόξενο Hotel Ερμού;

 

Δεν θα το πιστέψεις! Η…Λίνα Σακκά η οποία, όχι, δεν θα «περάσει»στο τραγούδι, αλλά θα «ντυθεί» την «Κυρία της νύχτας» του Γιάννη Μαρή που μεταφέρει στη σκηνή η εμπνευσμένη Φρόσω Λύτρα.

Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως: η καλή σκηνοθέτιδα που αγαπά να παρουσιάζει παραστάσεις της σε εναλλακτικές σκηνές, επέλεξε αυτή τη φορά τον ολοκαίνουργιο θεϊκό χώρο Hotel Ερμού για να ανεβάσει τη νέα της δουλειά!

Η ίδια υπογράφει την θεατρική μεταφορά του περίφημου αισθητικού θρίλερ του Μαρή και την σκηνοθεσία του και όπως  έμαθα το όλο εγχείρημα θα έχει ύφος καμπαρέ μια και «παίζουν» ανάλογοι χώροι στο εν λόγω μυθιστόρημα-πρωτότυπη μουσική γράφουν οι DNA,έχω να σου πω, ενώ το σκηνικό υπογράφει ο «δαιμόνιος» Μανόλης Παντελιδάκης, με τον Νίκο Χαρλαυτη να έχει αναλάβει τα κοστούμια.

Πάμε διανομή; Δίπλα στην…Κυρία της νύχτας Λίνα Σακκά που ωριμάζει υποκριτικά θα δούμε τους ικανότατους Δημήτρη Γεωργαλά, Μελέτη Γεωργιάδη, Δημήτρη Δεγαίτη, Δημήτρη Κυρατσούδη, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Ορφέα Παπαδόπουλο, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Αναστασία Χατζαρά, Αλέξιο Φους και Νίκο Παπαδάκη.

Σου έχω …αποκλειστικό στο αποκλειστικό αλλά θα πρέπει να περιμένεις την επόμενη Απαγορευμένη για να το μάθεις!

 

 

 

Σου αποκάλυπτα στην προηγούμενη Ατζέντα πως η ευρηματική Φρόσω Λύτρα θα ανεβάσει στη σκηνή του Hotel Ερμού την υπέροχη «Κυρία της νύχτας» του μοναδικού Γιάννη Μαρή με πρωταγωνίστρια την ικανή Λίνα Σακκά και σου ανέφερα ότι στη διανομή ανήκει και ο τάχιστα ανερχόμενος Δημήτρης Κυρατσούδης.

 

Σου υποσχέθηκα… αποκλειστικό στο αποκλειστικό και ήρθε η ώρα να σου «προδώσω»ότι ο Δημήτρης θα «ντυθεί» στη φιλόδοξη αυτή παράσταση που θα ανέβει τον Μάιο, τον…Γιάννη Μαρή,τον συγγραφέα δηλαδή του αισθηματικού θρίλερ ο οποίος θα παρεμβαίνει-επεμβαίνει στα επί σκηνής δρώμενα, καθοδηγώντας τους ήρωές του σε όσα συμβαίνουν στην ιστορία του…

Αξίζει εδώ να σημειώσω ότι ο Μαρής που ήταν δημοσιογράφος-συγγραφέας, έγραψε δεκάδες βιβλία και σενάρια για το σινεμά και θεωρείται ο πατέρας του αστυνομικού μυθισρορήματος στην Ελλάδα. Ένα από τα πρώτα μυθιστορήματα του Μαρή, που δημοσιεύτηκε σε ογδόντα δύο συνέχειες στην εφημερίδα «Ακρόπολις» ήταν η «Κυρία της νύχτας»!

Μια θανατηφόρα ωραία γυναίκα, Ελληνίδα με ξενικό όνομα, που της χαρίζει επιπλέον μυστήριο, επιστρέφει μετά τον θάνατο του άντρα της στην Ελλάδα με έναν σκοπό: την εκδίκηση. Στην εξέλιξη της υπόθεσης, η Περέζ, μια ακαταμάχητη μοιραία καλλονή με πράσινα μάτια, στην προσπάθειά της να εκδικηθεί τέσσερις επιχειρηματίες που κατέστρεψαν οικονομικά τον αγαπημένο πατέρα της και τον οδήγησαν στην αυτοκτονία, έχει πάρει μια σκληρή απόφαση: να ξεγράψει πριν από όλους και όλα τον εαυτό της, τα αισθήματά της, την ίδια της τη ζωή, θέτοντας ως αυτοσκοπό την εκδίκηση…

Η μοιραία γυναίκα τελικά πέφτει θύμα του ίδιου της του σχεδίου. Στον κατάλογο των θυμάτων της είναι και η ίδια, αφού στερεί από τον εαυτό της τη δυνατότητα να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Η παρουσία του αστυνόμου Μπέκα σε αυτή την υπόθεση είναι λιγότερο από υποτυπώδης, μιας και κάνει την εμφάνισή του δυο φορές στιγμιαία.

Ο Μαρής βρίσκει την ευκαιρία να περιγράψει την Ελλάδα της δεκαετίας του 1950, τη φτώχεια – μέσα από μια παράλληλη ιστορία – σε αντιδιαστολή με τη χλιδή αλλά και τη φύση των νέων αστών, που το μοναδικό τους προσόν είναι η εγκληματική συμπεριφορά, η αγραμματοσύνη (που υπαινίσσεται) και ο απόλυτος κυνισμός.

 

 

 

Έπεσε χθες η αυλαία του εντυπωσιακού Dogville στο Ακροπόλ και οι συντελεστές της γιόρτασαν την επιτυχία του στο The Sowl, από όπου εξασφάλισα γερό φωτογραφικό υλικό! Πρώτος έγραψα για το φιλόδοξο ανέβασμα,πρώτος «ανέβασα»τις πρώτες φωτογραφίες από τη δουλειά και τώρα που έπεσε η αυλαία της έχω και υλικό από την γιορτή που έγινε με παρόντα τον παραγωγό της δουλειάς[δες Τάγαρης-υπερδύναμη].

Να σου θυμίσω ότι την σκηνοθεσία έκανε η Έφη Γούση  και ότι δίπλα στην χαρισματική Γιούλικα Σκαφιδά που ερμήνευσε με δεινότητα τη Γκρέις πέτυχαν γερές επιδόσεις οι  Ευθύμης Ζησάκης Ορέστης  Καρύδας ,Μιχάλης Λεβεντογιάννης Ρομάνα Λόμπατς ,Δημήτρης Πασσάς,Πηνελόπη Τσιλίκα! Μπράβο βρε παιδιά.Και εις άλλα όμορφα!

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ