Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

Μπορεί ακόμα να «τα σπάει» με το εντυπωσιακό «Όλοι ένα-φίλα με» στο Ίδρυμα Κακογιάννης ο πολυπράγμων Σταμάτης Κραουνάκης ήδη όμως «έκλεισε» όπως είπε αποκλειστικά στο enikos.gr και το καλοκαιρινό του «χτύπημα» που αφορά μια γερή περιοδεία της εν λόγω παράστασης- πρότασης που αγκαλιάζεται με θέρμη από το κοινό και τους ειδήμονες.

«Θα είμαστε…Όλοι ένα και το καλοκαίρι»μας είπε «μια και θέλουμε να παρουσιάσουμε την δουλειά μας και… εκτός των τειχών!».

Ο ίδιος κάνει και άλλα  ενδιαφέροντα «μαγειρέματα»τα οποία όμως δεν θέλει να «προδώσει»για την ώρα. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η συναρπαστική παράστασή του «Όλοι ένα-φίλε με» θα παίζεται στο Ίδρυμα Κακογιάννης μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου-κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 -για αυτό και πρέπει να σπεύσετε!

Τρεις γενιές τραγούδια, ένα συναρπαστικό one man show ενός σημαντικού δημιουργού.

Πολύτιμη η συμμετοχή των πέντε χαρισματικών  νέων καλλιτεχνών  Χρήστου Γεροντίδη, Σάκη Καραθανάση, Κώστα Μπουγιώτη, Γιώργου Στιβανάκη, Χάρη Φλέουρα αλλά και του θαυμάσιου μαέστρου Άρη Βλάχου όπως και των εξαιρετικών μουσικών Βάϊου Πράπα-Γιώργου Ταμιωλάκη.

 

 

 

Τι θα λέγατε να «ανέβουμε»με γενέθλια και δη της αγαπημένης μας…Κοκκινοσκουφίτσας;

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη κι η θεατρική εταιρία «Μέθεξις»ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ανά την Ελλάδα τα «Γενέθλια της κοκκινοσκουφίτσας» που διασκεύασε και σκηνοθέτησε με όρεξη και μεράκι  ο ικανός Μάνος Τσότρας,με πρωταγωνιστές τους εξαιρετικούς Ειρήνη Ψυχράμη,Κατερίνα Ζιώγου,  Δημήτρη Ζωγραφάκη,Παναγιώτη Καρμάτη Αλέξανδρο Σαριπανίδης και Χρήστο Τριπόδη.

«Στην παράστασή μας» τονίζει ο Μάνος Τσότρας «που ακολουθεί την κλασική ιστορία του παραμυθιού, τα παιδιά συμμετέχουν, χορεύουν και τραγουδούν στο πάρτι για τα γενέθλια της κοκκινοσκουφίτσας και μετά τη βοηθούν να γλιτώσει από τα δόντια του πεινασμένου κακού  λύκου και να πάει στο σπίτι της γιαγιάς της. Συναντούν στον δρόμο τους τον παπαγάλο, το μόνο πουλί που μιλά, τραγουδάνε με τα λουλούδια και δυναμώνουν ψυχή και σώμα με στρούμφ-φού.

Όταν φτάνουν στο σπίτι της γιαγιάς, η γιαγιά δεν μοιάζει με τον εαυτό της. Η κοκκινοσκουφίτσα καταλαβαίνει πολύ γρήγορα ότι, είναι ο κακός λύκος μεταμφιεσμένος. Η κοκκινοσκουφίτσα μάχεται με τον λύκο και τον νικάει, με τη βοήθεια του φίλου της, του ξυλοκόπου, και των παιδιών και σώζει τη γιαγιά της. 

Έτσι έχουμε ένα ευτυχισμένο τέλος, με την κοκκινοσκουφίτσα πιο ώριμη να υπόσχεται ότι, δεν θα παρακούσει ποτέ ξανά τις συμβουλές της μαμάς της και δεν θα παρασυρθεί ξανά έξω  από το μονοπάτι της».Πρόκειται όπως τονίζει ο ίδιος ο Τσότρας με τον Χρήστο Τριπόδη για «να σπουδαίο μάθημα υπευθυνότητας,  αλληλεγγύης , ανάδειξης της ακέραιης προσωπικότητας, σύνεσης, προνοητικότητας, επαγρύπνησης, αγάπης, φιλίας και δεσμών οικογένειας»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ                                                                                    

 

Διασκευή Σκηνοθεσία : Μάνος Τσότρας

 

Μουσική : Μιχάλης Τριπόδης

 

Χορογραφίες : Δημήτρης Ζωγραφάκης

 

Βιολί : Νίκος Σκαφίδας

 

Κιθάρα : Μιχάλης Τριπόδης

 

Κιθάρα : Βασίλης Αντωνόπουλος

 

Πιανο:Ελένη Μπάρλα

 

Σηνικά, Κουστούμια: Εμμανουέλα Τσαμπίρα

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια : Τριπόδης Χρήστος

Διάρκεια παράστασης: 70’

Παραγωγή ΜΕΘΕΞΙΣ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:Ειρήνη Ψυχράμη, Χρήστος Τριπόδης, Κατερίνα Ζιώγου, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Αλέξανδρος Σαριπανίδης και ο Παναγιώτης Καρμάτης.

-Η πρεμιέρα γίνεται το Σάββατο στο Ηράκλειο και θα πραγματοποιηθεί περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

 

 

 

Πρώτος σου αποκάλυψα πως στην κατά Μιχαήλ Μαρμαρινό «Λυσιστράτη»θα παίξουν οι εξαίρετες Αθηνά Μαξίμου, Λένα  Παπαληγούρα και Λένα Δροσάκη και έρχομαι τώρα να σου αποκαλύψω ότι στην διανομή «έκλεισε» και ο άξιος Αιμίλιος Χειλάκης που τον καιρό αυτό παρουσιάζει στην «Κιβωτό» του τον «Ταρτούφο»του Μολιέρου-ο  ίδιος υπογράφει τη σκηνοθεσία και κρατάει τον ομώνυμο ρόλο!

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι στην παράσταση αυτή θα συμπράξει εκ νέου με την χαρισματική σύντροφο ζωής του,την Αθηνά Μαξίμου που θα «ντυθεί»την Λυσιστράτη.

Οι δυό τους«χτυπάνε» μαζί σε όλα τα είδα και «τα σπάνε» Μαζί…έδωσαν ρέστα στο «Billy Elliot», μαζί αρέσουν πολύ στον «Ταρτούφο» και μαζί θα… χτυπήσουν και στην υποσχόμενη Λυσιστράτη του Εθνικού Θεάτρου και του Μαρμαρινού.

 

 

 

Φουλ της… Λυσιστράτης, σήμερα! Επιμένω στην φιλόδοξη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του Μιχαήλ Μαρμαρινού για να προσθέσω μια ακόμα σημαντικότατη είδηση για τη διανομή της.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr στην ισχυρή διανομή της δουλειάς -Μαξίμου, Χειλάκης, Παπαληγούρα, Δροσάκη- προστέθηκε και ο υπέροχος κύριος Γιάννης Βογιατζής που παρά τα… 89 του χρόνια μένει μάχιμος στην σκηνή, με ενέργεια, συνέπεια και κύρος. Είναι δε πανέτοιμος να επιστρέψει στην Επίδαυρο που λατρεύει και έπαιξε τελευταία φορά σε αυτή, στην συναρπαστική «Γκόλφω» του Νίκου Καραθάνου και του Εθνικού. Με το Εθνικό «γυρνά» σ’ αυτή και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το νέο του «χτύπημα»!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ