Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ 6/10/2016

Του Βασίλη Μπουζιώτη

 

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

 

Πρώτος σου «πρόδωσα» ότι ο «πολύς»Λευτέρης Παπαπέτρου επιστρέφει στον ΑΝΤ1 με την νέα, υποσχόμενη σειρά του «Στο καλό, γλυκιά μου συμπεθέρα…», πρώτος ότι «έκλεισε» για αυτήν Καβογιάννη, Μακρυπούλια, Χατζηπαναγιώτη, Λογοθέτη, Καναράκη κλπ και πρώτος τώρα σε ενημερώνω ότι η πρεμιέρα θα δοθεί στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα βεβαίως-βεβαίως!

Τα γυρίσματα γίνονται σε πυρετώδεις ρυθμούς από την «δαιμόνια» Αμαλία Γιαννίκου και με την …επίβλεψη πάντα του τελειομανή Λευτέρη Παπαπέτρου και όσοι πήραν πρόγευση λένε πως θα…κλάψουμε από τα γέλια! Ανυπομονούμε!

Η νέα του κωμωδία «Στο καλό, γλυκιά μου συμπεθέρα…» καυτηριάζει και παράλληλα αποτυπώνει με τον πλέον εύστοχο τρόπο τη δύσκολη ψυχολογική κατάσταση των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του κρισιμότερου οχταημέρου του προηγούμενου καλοκαιριού, των πιο «τρελών» ημερών που προηγήθηκαν του δημοψηφίσματος. Ήταν ωραίο αυτό το καλοκαίρι… όμως ένα δημοψήφισμα, δύο συμπεθέρες που μισιούνται θανάσιμα, ένας αρραβώνας, ένα ατύχημα, ένα καλά κρυμμένο μυστικό στο υπόγειο μιας τράπεζας, ένας μυστηριώδης Κινέζος έξω από την τράπεζα, είναι ικανά να το κάνουν σπαρταριστά αστείο αλλά και… επικίνδυνο.

Η θερμοκρασία βρίσκεται στα ύψη και μαζί με τον υδράργυρο ανεβαίνει και η ένταση της διαπραγμάτευσης… Ο Έλληνας όμως δεν πτοείται… Και ξαφνικά, σαν κεραυνός εν αιθρία, ένα πρωθυπουργικό διάγγελμα για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος κάνει τις θερμοκρασίες όλων να χτυπήσουν «κόκκινο».  «Κόκκινο» χτύπησαν εκτός από τις αγορές, πολλές φιλίες και σχέσεις, τα social media και τα καφενεία… Άλλος φοβόταν, άλλος δεν σκεφτόταν, άλλος μαύριζε, άλλος άφριζε… άλλος ήταν παραλία και άλλος στην ουρά της τράπεζας γωνία… Κανένας δεν ήξερε ούτε τί θα έρθει, ούτε τί του ξημερώνει…

Όσα έγιναν αυτή την εβδομάδα δεν τα χωράει ο νους μπορούν όμως να συμβούν και στις καλύτερες οικογένειες…

Δύο τέτοιες οικογένειες είναι της Μάγδας και του Αντώνη Ρεντούμη, της Μαρίτσας και του Σπύρου Καψαμπέλη που ζουν κάπου στα περίχωρα της Αττικής. Τις δύο οικογένειες τις χωρίζει η άβυσσος.

Το δημοψήφισμα θα είναι η αφορμή για να φτάσουν οι σχέσεις τους στα άκρα. Αυτό όμως το καλοκαίρι, είναι αναγκασμένοι να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους, αφού αρραβωνιάζουν τα παιδιά τους, τη Νεφέλη και τον Πέτρο. Όλα είναι έτοιμα για την βραδιά των αρραβώνων εκτός από τις δύο συμπεθέρες που θα προτιμούσαν να μην γινόταν ποτέ αυτός ο αρραβώνας. Η Μάγδα και η Μαρίτσα μπορεί να διαφωνούν σε όλα, συμφωνούν όμως σε ένα πράγμα: Ότι δεν χωνεύει καθόλου η μία την άλλη.

Στo γλέντι του αρραβώνα, ένα κωμικοτραγικό γεγονός θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα. Τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Κυριακή του δημοψηφίσματος, οι εξελίξεις και οι παρεξηγήσεις θα είναι ραγδαίες και τίποτα δεν θα είναι αυτό που φαίνεται.

 

 

 

 

 

Ισχύει ή όχι ότι η Έλλη Στάη ετοιμάζεται να  παντρευτεί τον σύντροφό της Νίκο Μουνδρέα;

Ένα δημοσίευμα που βγήκε την Τρίτη το πρωί  ήθελε την έμπειρη δημοσιογράφο στα …πρόθυρα γάμου με τον γνωστό εφοπλιστή κι αυτό όπως είναι φυσικό αναπαράχθηκε από πολλούς σε εκπομπές, εφημερίδες, site κλπ.

Ποια είναι η αλήθεια όμως; Οι έγκυρες πηγές μου λένε ότι το ζευγάρι περνά εξαιρετικά και είναι πολύ ευτυχισμένο, αλλά ότι δεν παίζει» καθόλου το «σενάριο» γάμου κι ούτε καν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο…

 

 

 

Πήγε στην Κύπρο για τα γυρίσματα της σειράς «Μπρούσκο» και τον βλέπω να μένει…μόνιμα εκεί!

Ο λόγος για τον τάχιστα ανερχόμενο Μανώλη Κλωνάρη, «παιδί»του «Θεάτρου Τέχνης» που κερδίζει μέσα από δουλειά, γόνιμο έδαφος στο χώρο.

Ενώ κάνει γυρίσματα για την δυνατή σειρά του ΑΝΤ1 αρέσοντας πολύ, «έκλεισε» να κάνει και θέατρο στην Κύπρο! Θα πρωταγωνιστήσει στο έργο της Ζουζέπ Μαρία Μιρό «Η αρχή του Αρχιμήδη» που θα ανέβει το Νοέμβριο στο θέατρο «Διόνυσος» της Λευκωσίας, έχοντας στο πλευρό του τους Τζωρτζίνα Τατση, Δημήτρη Κωνσταντινίδη και Αντώνη Καλογήρου.

Την σκηνοθεσία της φιλόδοξης δουλειάς ανέλαβε ο Λέανδρος Ταλιώτης. Λέτε να τον κρατήσουν εκεί;

Ακούω ότι…πολιορκείται έντονα για την Αθήνα,για αργότερα.Θα μάθω και θα σου πω αν και μυρίζομαι τα καλύτερα… Άλλωστε στην «Γκάμπι» της Κίρκης Καραλή  που συνέπραξε άρεσε ιδιαίτερα κι είδε τις… μετοχές του να ανεβαίνουν.

Καλοτάξιδος!

 

 

 

 

Eπιστροφή στο θεατρικό της σπίτι, στο θέατρο Διάνα, για την Ελένη Ράντου αυτή τη σεζόν με το Σταμάτη Φασουλή να σκηνοθετεί  το ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…», έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά το Royal Court στο Λονδίνο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Εσείς θα πουλάγατε τη ψυχή σας για 45 ευρώ;

 

Υπάρχει έρωτας χωρίς συναλλαγή;

Πως προσαρμόζεσαι όταν οι καιροί αλλάζουν;

Τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για μια ανάσα;

Έργο γροθιά στο στομάχι  η σύγχρονη αλληγορία της Ζίνι Χάρις, που  ανέβηκε το 2015 στο Royal court του Λονδίνου και άγγιξε με μοναδικά πρωτότυπο τρόπο το ανυπεράσπιστο του σύγχρονου ανθρώπου μπροστά στο χρήμα και τη συναλλαγή.

Μια σύγχρονη οδύσσεια επιβίωσης, η Οδύσσεια δύο γυναικών,  που η ζωή τους μετατρέπεται σε απροσδόκητο θρίλερ ταξιδεύοντας  σε μια  Ευρώπη που καταρρέει… Αναζητώντας τη δική τους Ιθάκη, τι θα πρέπει να κερδίσουν και τι να χάσουν;

Ο κεντρικός ρόλος, η Άννα, είναι  ένας σύγχρονος Φάουστ ή ένας σύγχρονος Οδυσσέας που παλεύει με θεούς και δαίμονες σε ένα υπαρξιακό ταξίδι επιβίωσης.

Ένα  ταξίδι στους φόβους του σύγχρονου «δυτικού» ανθρώπου, στους δαίμονες του, τις αξίες, τους εφιάλτες και τα όνειρά του, μια βαθιά κριτική στα σύγχρονα αδιέξοδα και συγχρόνως, ένα γοητευτικό παραμύθι με αφόρητες αλήθειες.

Διαλέξαμε  αυτό το έργο γιατί είναι ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι σε όλους τους φόβους μας αλλά κι ένα ταξίδι  πέρα από την απομόνωση και την εσωστρέφεια  που μας επιβάλλουν οι καιροί. Νοιώσαμε ότι ακουμπάμε σε σκέψεις που κάνουν αυτή τη στιγμή και άλλες φωνές κι ενώνονται με τις δικές μας.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

 

Απόδοση Κειμένου: Ελένη Ράντου

 

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

 

Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη

 

Βοηθός Σκηνογράφου: Δήμητρα Χίου

 

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

 

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

 

Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος

Μουσική: Ναλίσσα Γκρήν

 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Ματζιάρης

 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Ελένη Ράντου, Ελένη Ουζουνίδου, Αντώνης Καρυστινός, Μελέτης Ηλίας, Κρίς Ραντάνοφ, Γιώργος Ματζιάρης

Έναρξη Παραστάσεων: Tέλος Οκτωβρίου

 

 

 

 

Κάτι ξεχωριστό «μαγειρεύει»με πολύ μεράκι ο πολυπράγμων Στέλιος Πετράκης! Ο ηθοποιός που έχει ξεχωρίσει τόσο θεατρικά όσο και τηλεοπτικά σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες παραγωγές ετοιμάζεται για κάτι πολύ γερό… Έγραψε ένα νέο θεατρικό έργο,μετά το παιδικό musical «Τα ξωτικά του μαγεμένου δάσους» το οποίο είχε βραβευθεί στον Διαγωνισμό συγγραφής θεατρικών έργων του Υπουργείου Πολιτισμού στην κατηγορία «Συγγραφή παιδικού θεατρικού έργου».

 

Τίτλος του καινούργιου έργου του; «Defter» (στα τούρκικα)  ή «Τεφτέρι» στην Ελληνική και…κλίνει στον πρώτο από ότι μαθαίνω! Είναι μια μαύρη, μεταφυσική, μη ρεαλιστική κωμωδία που θα ανέβει με αισθητική ιαπωνικών manga  στο θέατρο «Λύχνος» στο Γκάζι. Ο Στέλιος πέρα από το ρόλο του συγγραφέα,έχει  κι αυτούς του παραγωγού-πρωταγωνιστή,ενώ έχει προχωρήσει γερά και στη διανομή-σύντομα θα κάνει μια ακρόαση για ένα ρόλο που του λείπει! Φυσικά και θα επανέλθω!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ