Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ – 31/8/2016

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

Πρώτος σου «πρόδωσα» ότι ο Μανούσος Μανουσάκης ετοιμάζει για τον «Ακάδημο» την άπαιχτη στη χώρα μας σπαρταριστή κωμωδία του Ken Ludwig «Leading Ladies» με τους Σαρωτικούς Γιώργο Παρτσαλάκη-Σωτήρη Καλυβάτση να γίνονται… Πρωταγωνίστριες [!] και τώρα επανέρχομαι με την πρώτη πόζα του γερού θιάσου που ξεκίνησε πρόβες!

Να τα πάρω τα πράγματα από την αρχή: το δυνατό  «Leading Ladies» μεταφράστηκε από την Τζούλια Κράλιοβιτς και ακούει πια στον τίτλο «Πρωταγωνίστριες»! 

Το πολύ αστείο έργο διαδραματίζεται  στο  Γιορκ της Πενσυλβανίας  το 1958, όπου δύο αποτυχημένοι Σαιξπηρικοί ηθοποιοί ο Τζακ (Γιώργος Παρτσαλάκης) και ο Λιο (Σωτήρης Καλυβάτσης) δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Η ευκαιρία της ζωής τους παρουσιάζεται όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα (Νέλλη Γκίνη) αφήνει την περιουσία της στα ανίψια της Μαξ και Στιβ που έχει να δει 30 ολόκληρα χρόνια.

Θα καταφέρουν να δώσουν την παράσταση της ζωής τους υποδυόμενοι τα ανίψια, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί; Και κατά πόσο θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους όταν κατά τύχη πληροφορούνται ότι τα ανίψια Μαξ και Στιβ είναι….κορίτσια.

Μια γλυκύτατη ξαδέρφη (Υρώ Λούπη), ένας καχύποπτος πάστορας (Σπύρος Μεριανός), ένας ψευτογιατρός (Πέτρος Ξεκούκης) με  τον όχι και τόσο εύστροφο γιο του (Πέτρος Πέτρου), κι ένα ερωτευμένο κορίτσι με πατίνια (Ιουλία Καλογρίδη) συμπληρώνουν το παζλ σε μια ανατρεπτική, διασκεδαστική, τρυφερή κωμωδία, στην οποία Παρτσαλάκης και Καλυβάτσης καλούνται να ερμηνεύσουν …αποσπάσματα από τον Σαίξπηρ-φέτος είναι η επέτειος των  400 χρόνων από το θάνατό του!-  

Οι πρόβες στο θέατρο «Ακάδημος» ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς και οι παραστάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

Καλοτάξιδοι λοιπόν!

 

INFO

«Πρωταγωνίστριες» του Ken Ludwig

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης

Πρωταγωνιστούν : Γιώργος Παρτσαλάκης

Σωτήρης Καλυβάτσης,Υρώ Λούπη, Σπύρος Μεριανός, Πέτρος Ξεκούκης, Ιουλία Καλογρίδη, Πέτρος Πέτρου. Συνεργάζεται η Νέλλη Γκίνη

Μετάφραση : Τζούλια Κράλιοβιτς

Σκηνικά-Κοστούμια: Αννα Μαχαιριανάκη

Μουσική επιμέλεια: Μανώλης Μανουσάκης

 

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Χρηστίδης

Παραγωγή: Μπάμπης Κράλιοβιτς

 

 

 

 

Διπλό… χτύπημα θα πραγματοποιήσει φέτος στον «Ελληνικό Κόσμο» η πολυσχιδής Μιμή Ντενίση.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μου δεν θα μείνει μόνο στην επανάληψη του σαρωτικότατου «Σμύρνη μου αγαπημένη», αλλά θα ανήκει και στους συντελεστές μιας άκρως φιλόδοξης δουλειάς που ετοιμάζεται για την Παιδική Σκηνή του θεάτρου.

Θες λεπτομέρειες; Υπογράφει, μου λένε, την ελεύθερη απόδοση του υπέροχου «Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ» του Γερμανού συγγραφέα Έριχ Κέστνερ που τιμήθηκε με το βραβείο Άντερσεν, το οποίο θα σκηνοθετήσει ο  Λευτέρης Γιοβανίδης!

Στην υποσχόμενη παραγωγή θα πρωταγωνιστήσουν ο Αντώνης Λουδάρος, η Ναταλία Δραγούμη, η Νεφέλη Ορφανού κ.α.

Θες λίγο στόρι μέχρι να μάθω κι άλλες λεπτομέρειες; Ο Αιμίλιος ταξιδεύει για πρώτη φορά μόνος του στο Βερολίνο και κάποιος του αρπάζει τα λεφτά από την τσέπη του παντελονιού του. Για καλή του τύχη βρίσκει μια παρέα παιδιών, που θα τον βοηθήσουν στη συναρπαστική καταδίωξη του κλέφτη. Το πιο αγαπημένο βιβλίο σ’ ολόκληρο τον κόσμο,.Βιβλίο και φιλμ αποτελούν θαυμάσιες εικόνες για τη δύναμη και την αδυναμία των παιδιών του δρόμου καθώς και για τον αγώνα τους για δικαιοσύνη. Περίφημη η τελευταία σκηνή, όπου τα παιδιά του Βερολίνου κυνηγούν τον κλέφτη.

Τρεις φορές έχει γίνει ταινία αυτή η περιπέτεια. Στην πρώτη κινηματογραφική εκδοχή του 1931 τον κλέφτη κυνηγούν 300 παιδιά, στη δεύτερη, του 1954, 600 παιδιά και σ’ αυτήν την τελευταία του 2001 τον κλέφτη έχουν πάρει στο κατόπι πάνω από 1000 παιδιά. Αναμένουμε την θεατρική του μεταφορά με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…

Όσο για τη Μιμή; Την περιμένει τρελός μαραθώνιος. «Χτυπάει» Κύπρο με την έξοχη «Σμύρνη» της, επιστρέφει στον «Ελληνικό Κόσμο», μετά ανηφορίζει Θεσσαλονίκη και Μέγαρο Μουσικής και παράλληλα «τρέχει» την κινηματογραφική εκδοχή του έργου!

 

 

 

Για ένα γερό και δυνατό «στοίχημα» ετοιμάζεται η έμπειρη και ικανότατη Λήδα Ματσάγγου.

Οι έγκυρες πηγές μου την θέλουν να «έκλεισε» να πρωταγωνιστήσει στην γερή «Διονυσιακή νύχτα» του Στέφανου Κακαβούλη που θα φιλοξενήσει από το Νοέμβριο το θέατρο Αθηνών-το ραντεβού θα δίνεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη αφού σε αυτό θα επαναληφθεί ο έξοχος «Θεός της σφαγής».               

Την σκηνοθεσία της δουλειάς πρόκειται να κάνει η –έκπληξη- Ρούλα Χάμου, που θα υπογράφει και την παραγωγή.

Δίπλα στην καλή Ματσάγγου που θα ερμηνεύσει τη Μάνα θα δούμε τους ικανούς Αναστασία Τσιλιμπίου στο ρόλο της κόρης και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο σε αυτό του Αντώνη.

Αξίζει εδώ να σου πω ότι ο πολυπράγμων Κακαβούλης θα επαναλάβει στο «Αλκμήνη» το «Συνέβη στη χάλκινη άμμο» του με νέο… παρτενέρ του τον αξιόλογο Περικλή Κασσανδρινό.

 

 

 

 

Ε, ναι λοιπόν! Όπως πρώτος σου…πρόδωσα στην Ατζέντα ο «αιρετικός» Γιάννης Κακλέας ετοιμάζει για το «Βρετάνια» το «Ημέρωμα της στρίγκλας» με πρωταγωνιστές του τους αληθινά εξαιρετικούς Βασίλη Χαραλαμπόπουλο-Μαρία Ναυπλιώτου!

Το «πάντρεμά» τους υπόσχεται τα καλύτερα, ενώ ο θίασος είναι ισχυρότατος και εντυπωσιακός!

Με το που μαζεύτηκαν για τις πρώτες αναγνώσεις … έσκασε και η πρώτη selfie δια χειρός Χαραλαμπόπουλου, με όλους να λάμπουν από χαρά για το κοινό «στοίχημά» τους.

Σκόρδα να πω και καλοτάξιδοι να είναι!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ