Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ 31/05/2016

Του Βασίλη Μπουζιώτη

 

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

Πρώτος σου είχα αποκαλύψει ότι ο Γιάννης Κακλέας θα ανεβάσει στο «Βρετάνια» το «Ημέρωμα της στρίγκλας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και ήμουν εγώ που είχα προδώσει ότι πρωταγωνιστή του θα έχει τον στενό συνεργάτη και φίλο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Σε επόμενο «ανέβασμά» μου είχα γράψει ότι πολιορκούν την Μαρία Ναυπλιώτου για να ερμηνεύσει την Κατερίνα και ότι εκείνη μοιάζει να … ψήνεται.

Στην διαδρομή «έσκασαν» φήμες ότι μπορεί να επαναληφθεί στο Εθνικό η «Άννα Καρένινα» -όπου έδωσε ρέστα -και να παραμείνει στο δυναμικό του, μόλις χθες όμως υπέγραψε για το «Βρετάνια»!          

Να θυμίσω εδώ ότι Χαραλαμπόπουλος- Ναυπλιώτου είχαν παίξει μαζί και πάλι ως ζευγάρι στην εξαιρετική σειρά «10» της Πηγής Δημητρακοπούλου και ήθελαν από τότε να «παντρέψουν» τις δυνάμεις τους και θεατρικά!

Και να που ήρθε η στιγμή να το κάνουν, με τις καλύτερες συνθήκες σε παραγωγή του Κάρολου Παυλάκη!

Φύγαμε!

 

 

 

 

Μαζί στην ζωή, μαζί και στην σκηνή!

Έγκυρες πηγές μας αναφέρουν ότι η Φαίη Ξυλά και ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος που είναι από τα πιο όμορφα ζευγάρια του χώρου θα βρεθούν μαζί στη σκηνή της «Κιβωτού» το χειμώνα συμπρωταγωνιστώντας στο ισχυρό «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» που έκλεισε -όπως πρώτος σου έγραψα- να ανεβάσει ο Σωτήρης Χατζάκης!

Οι ζυμώσεις για την εξαιρετικά φιλόδοξη παράσταση που … μαγειρεύουν Παπανδρέου-Χατζάκης προχωρούν και θα επανέλθουμε με νεότερα.

 

 

 

 

 

Θα επανέλθει, μαθαίνω, στη θεατρική ζωή μας ο Μυστήριος Mr Love που σκηνοθέτησε ο ικανός Γιώργος Βάλαρης με πρωταγωνιστές τους Αλέξανδρο Μπουρδούμη-Τζένη Διαγούπη.

Αρχικά έπαιζε η σκέψη να…γυρίσει για λίγες παραστάσεις το φθινόπωρο, τελικά όμως θα «χτυπάει» κάθε  Δευτέρα  και Τρίτη στο πρώτο μισό της σεζόν, μια και στην συνέχεια θα είναι στον «Ιβάνοφ» ο Μπουρδούμης!

Όσοι δεν προλάβατε λοιπόν να χαρείτε την δυνατή παράσταση,ή θέλετε να την ξαναδείτε-όπως εγώ-λάβετε θέσεις για να πάτε-πάμε στο «Γκλόρια Μικρό»!

Όσο για το «Γκλόρια»… μεγάλο, θα’ναι σίγουρα ο Λάκης Λαζόπουλος με κωμωδία που δεν έχει βρει για την ώρα!

 

 

 

Ο Μιχάλης Συριόπουλος,από τους καλύτερους και πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του είναι πανέτοιμος για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον …στοίχημα!

Διασκεύασε και σκηνοθέτησε το Dybbuk του Σαλόμ Ανσκι στο οποίο και πρωταγωνιστεί!

Ένας θίασος νέων ηθοποιών σε μια “περιπατητική” παράσταση. Ένα σκοτεινό παραμύθι που θα παρουσιαστεί σε έναν ιδιαίτερο χώρο της Θεσσαλονίκης, το Μπενσουχάν Χαν από την Κυριακή 5 Ιούνη και κάθε βράδυ για μία εβδομάδα (έως και Κυριακή 12 Ιούνη).

Καλοτάξιδος Μιχάλη!

 

 

 

 

Πρώτος σου αποκάλυψα ότι ο Γιώργος Φειδάς γράφει θεατρικό έργο το οποίο το σκηνοθετεί ο Βασίλης Θωμόπουλος, πρώτος πρόδωσα τον τίτλο του «Ένα εξοχικό παρακαλώ» και πρώτος σου αποκάλυψα τον θίασο που θα… χτυπήσει στο θερινό θέατρο Αθηνά του Ομίλου Μαροσούλη.

Στην διαδρομή έγιναν διάφορες ανατροπές-για τις οποίες σε ενημέρωσα πάλι πρώτος-και τώρα, λίγο πριν την πρεμιέρα της φιλόδοξης δουλειάς [δες 10 Ιουνίου] έρχομαι να «ανεβάσω» την πρώτη φωτογραφία του ισχυρού θιάσου!

Ιδού λοιπόν η Μαριάννα Τουμασάτου, ο Μάριος Αθανασίου, ο Κώστας Αποστολάκης, η Μαρία Κορινθίου, η Χριστίνα Τσάφου, ο Ρένος Ρώτας και η Κλέλια Ανδριολάτου που ετοιμάζονται να μας «κλέψουν»με τις επιδόσεις τους!

Πάμε!

Το «Ένα εξοχικό παρακαλώ» έγραψε ο Γιώργος Φειδάς.

Τη σκηνοθεσία κάνει ο Βασίλης Θωμόπουλος ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της δουλειάς.

Τα σκηνικά έφτιαξε ο Αντώνης Χαλκιάς,τα κοστούμια επιμελείται η Αλεξάνδρα Κατσαίτη και τις φωτογραφίες έκανε ο Θωμάς Χρυσοχοίδης.

Ραντεβού στο «Αθηνά»!

 

 

Παράλληλες πρόβες στην «Αντιγόνη»και στο«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»κάνει ο ακάματος καλλιτεχνικά Δημήτρης Λιγνάδης.

Πολλοί πιστεύαμε ότι μετά από τον εξαιρετικό Ριχάρδο του έριξε όλο το βάρος του στις πρόβες της φιλόδοξης «Αντιγόνης»που ετοιμάζει το Εθνικό για την Επίδαυρο-σκηνοθεσία Στάθης Λιβαθινός!- αλλά ο…μαραθωνοδρόμος Δημήτρης,κάνει παράλληλα τον πρώτο κύκλο προβών για το υποσχόμενο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»που θα δούμε τον χειμώνα στο θέατρο Pantheon! Σε αυτά να προσθέσω ότι ο Λιγνάδης προετοιμάζει και «Πέερ Γκυντ»του Ίψεν  [αποκλειστικό μου]για τον χειμώνα στο Εθνικό-σκηνοθετεί ο ίδιος και παίζει μαζί με την Λυδία Κονιόρδου[αποκλειστικό μου]

-ΣΤΗΝ φωτό με την Αναστασία-Ραφαέλλα Κονίδη που θα παίξει την Αντιγόνη πλάι του

 

 

 

 

Οντισιόν-οντισιόν- οντισιόν. Λάβετε θέσεις και όσοι πιστοί σπεύσατε. Ο Γιώργος Λιβανός και ο Γιάννης Σολδάτος πραγματοποιούν ακρόαση για τις ανάγκες των έργων ” Φελίνι-Τα όνειρά των κλόουν ” του Γ.Σολδάτου και “Λεντς” του Μπυχνερ που θα παρουσιαστούν τον ερχόμενο χειμώνα στο Studio Κυψέλης!

Το ραντεβού δίνεται στην εν λόγω θεατρική στέγη [Σπετσοπούλας 9 από Κυψέλης 51] το ερχόμενο Σάββατο στις 17.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει προσέλευσης και αφορά σε άντρες και γυναίκες ηθοποιούς ερμηνευτικής ηλικίας 25 έως 45 χρονών.

 

 

 

 

 

Αφού κέρδισε κοινό και κριτικούς με τις επιδόσεις της στο «Πριν το χάραμα» η Μπέτυ Μαγγίρα,ετοιμάζει και νέο… χτύπημα θεατρικό!

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μου, η πολυσχιδής καλλονή που ήταν εξαιρετική και ερμηνευτικά και τραγουδιστικά-χορευτικά στο έργο των Ρέππα-Παπαθανασίου, «έκλεισε»να παίξει μια από τις δύο φίλες της βασικής ηρωίδας που θα ερμηνεύσει η Δέσποινα Βανδή στο μιούζικαλ Mamma mia! Η φιλόδοξη υπερπαραγωγή θα ανέβει στο Ακροπόλ από τους αδελφούς Τάγαρη και η Μπέτυ αισθάνεται ενθουσιασμένη για την θεατρική της επάνοδο σε μια τέτοια δουλειά.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ