Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Διαβάστε τις σημειώσεις στην σημερινή ατζέντα του Μπουζ.

 

Ο Δημήτρης Γιώτης ετοιμάζεται για ένα από τα μεγαλύτερα «στοιχήματα» που έχει βάλει μέχρι σήμερα στην καριέρα του.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του enikos.gr ο ικανός ηθοποιός ξεκίνησε πρόβες  με τον εμπειρότατο σκηνοθέτη Κοραή Δαμάτη στο ισχυρό «Ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ, που πρόκειται να ανέβει στο θέατρο Σταθμός τον Φεβρουάριο.

Ήδη έχει δοκιμαστεί σε διάφορα και διαφορετικά έργα ο Γιώτης,αυτό όμως τον κέντριζε εδώ και καιρό. Έψαχνε να βρει τον κατάλληλο καθοδηγητή- συνοδοιπόρο για το απαιτητικό «χτύπημά» του και κατάφερε να «κλείσει» τον Δαμάτη,με τον οποίο …βούτηξαν κατευθείαν στα βαθιά.

Να σημειώσω εδώ ότι τον αριστουργηματικό αυτό μονόλογο έχουν ερμηνεύσει πολλοί σημαντικοί πρωταγωνιστές ανά τον κόσμο. Ο «Τρελός» του Δημήτρη Χορν του 1964 …έγραψε την δική του ιστορία, ενώ στην συνέχεια ερμηνεύτηκε απ’τους Θύμιο Καρακατσάνη, Λάκη Λαζόπουλο, Κώστα Καρρά, Στάθη Ψάλτη, Γιώργο Μεσσάλα κλπ.

11.00 Και για να δεις πόσο ολοκληρωμένα ρεπορτάζ κάνω,δεν σου έχω μόνο την γερή είδηση για το «Ημερολόγιο»αλλά και το πρώτο φωτογραφικό υλικό από αυτό…

 

 

 

 

Ακάματη καλλιτεχνικά-και όχι μόνο- η πληθωρική Ζωζώ Σαπουντζάκη ετοιμάζεται για ένα ακόμα… χτύπημα που θα ακούει στον τίτλο «Μια ζωή… Ζωζώ» και θα φιλοξενηθεί στην Μουσική Σκηνή της «Αθηναίδας»από τις 8 Ιανουαρίου.

Η ίδια από ότι γνωρίζω βρισκόταν σε συζητήσεις και σε άλλο χώρο στο Κολωνάκι, αλλά τελικά «έκλεισε»για την σκηνή της οδού Καστοριάς,που φιλοξενούσε για χρόνια επιτυχέστατα τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Σπείρα του.Όσο για το…μενού; Μια ζωή θέατρο. Μια ζωή τραγούδι. Μια ζωή σαν παραμύθι. Μια ζωή… Ζωζώ. Ένα ταξίδι στην Ελλάδα τών ονείρων μας. Με ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Ξεναγός μας, η Ζωζώ Σαπουντζάκη. Μέσα από τις γλαφυρές διηγήσεις της θα ταξιδέψουμε σε τόπους…μαγικούς. Με μια βαλίτσα στο χέρι, θα κάνουμε στάση σε όλους τους σταθμούς που άρχισε η ιστορία. Στην Θεσσαλονίκη αλλά και  στην Κωνσταντινούπολη, στην Νέα Υόρκη…Θα καθίσουμε πρώτη θέση στον ναό της επιθεώρησης, το ‘’Ακροπόλ’. Θα ζήσουμε μια βραδυά στην θρυλική ‘’Κομπαρσίτα΄.

Θα πιούμε ένα ποτήρι σαμπάνια με τον Anthony Quinn και τον Roger Moore. Θα μπούμε … κλεφτά στα Στούντιο της Finos Film.Θα γνωρίσουμε τους ανθρώπους που σημάδεψαν τη ζωή της. Τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μιχάλη Σουγιούλ, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τη Σοφία Βέμπο. Μα πάνω από όλα, θα τραγουδήσουμε. Θα γελάσουμε. Θα συγκινηθούμε.

Σε ένα One woman Show, θα περάσει όλη η ιστορία της Ελλάδας.Εκείνης της Ελλάδας που θα θυμόμαστε πάντα με νοσταλγία.Την σκηνοθεσία,τα κείμενα και τους φωτισμούς έκανε ο Δημήτρης Μαλισσόβας,στο πιάνο θα είναι ο Δημήτρης Μπουζάνης,στο μπουζούκι ο Γιώργος Καυγάς,ενώ την σκηνογραφική επιμέλεια έχει η Μαρία Σκιαδαρέση. Στο πλάι της,στον ρόλο του κομπέρ θα δούμε τον Παύλο Εμμανουηλίδη.Να μην τα ξαναλέμε-ξαναγράφουμε. Πρεμιέρα Παρασκευή 8/1 και το ραντεβού θα δίνεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 22.30. Ζωζώ,περιμένουμε με ανυπομονησία…

 

 

 

 

Ότι η Άννα Βίσση…χτυπά στο ολοκαίνουργιο Hotel Ermou, επανερχόμενη δυναμικά στη νυχτερινή ζωή της πόλης με live εμφανίσεις που «σπάνε πόρτες» το ξέρεις ήδη,αφού το θέμα «παίζει» τρελά, μια και από την πρεμιέρα της έχει …τρελές ουρές.

Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι η Άννα έχει αποφασίσει φέτος να μιλήσει μόνο από σκηνής και να μην παραχωρήσει καμία συνέντευξη. Μου έκανε εντύπωση που δεν είδα πριν- κατά και μετά την πρεμιέρα κάποιο εξώφυλλο, άλλη μια της συνέντευξη και όταν την…πολιόρκησα για να τα πούμε, με τον τρόπο που το κάνουμε πάνω από είκοσι χρόνια μου απάντησε  «Συνέντευξη δεν κάνω φέτος, από θέση και άποψη! Καταλαβαίνεις!».

Η απάντησή μου ήταν η εξής: «Καταλαβαίνω και γουστάρω!». Γουστάρω που «χτυπά» στη συγκριμένη στυλάτη μουσική σκηνή των Γιάννη Μωράκη-Πέτρου Απαλάκη, γουστάρω που επέλεξε μια μουσική σκηνή κι όχι ένα νυχτερινό κέντρο, γουστάρω που οι πόρτες ανοίγουν στις 22.30 κάθε Παρασκευή-  Σάββατο με μια μπάντα έντεκα μουσικών και σολίστ σε ένα ανατρεπτικό και πρωτότυπο πρόγραμμα με όλες τις μεγάλες της επιτυχίες αλλά και ένα πλούσιο ρεπερτόριο που περιλαμβάνει διασκευές αγαπημένων τραγουδιών.

Κι ακόμα γουστάρω την ιδέα ότι το Hotel Ερμού, με hostess την Αννα Βίσση θα φιλοξενεί αγαπημένες μπάντες και μεγάλα parties δίνοντας ένα άλλο χρώμα στη διασκέδαση και τις υπόλοιπες μέρες τις εβδομάδας.

Έχει μιλήσει για όλα η Άννα [μας] και τώρα γουστάρει να «μιλήσει» αποκλειστικά από την σκηνή. Μαζί της! Άρα το ραντεβού μας δίνεται εκεί!

 

 

 

 

Πρώτος σου είχα γράψει ότι η τάχιστα ανερχόμενη, ταλαντούχα Γιούλικα Σκαφιδά θα συμπράξει στο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ»του Έντουαρντ Άλμπυ που θα δούμε στο φιλόξενο πάντα Από Μηχανής Θέατρο και τώρα που η πρεμιέρα της εν λόγω υποσχόμενης δουλειάς πλησιάζει -δες 20 Ιανουαρίου και…λάβε θέση-επανέρχομαι.

Το έργο Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ του Έντουαρντ Άλμπυ» έλκει την καταγωγή του από τον πατέρα της σύγχρονης δραματουργίας Ερρίκο Ίψεν (περί ζωτικού ψεύδους) και ακόμα περισσότερο από τον αναρχικό του θεάτρου Αύγουστο Στρίνμπεργκ (Ο Χορός του Θανάτου).

Ένα έργο κλειστοφοβικό που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Παρακολουθούμε την συνάντηση του Τζωρτζ και της Μάρθας στο σαλόνι του σπιτιού τους, στις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα με ένα νεαρότερο ζευγάρι τον Νικ και την Χάνυ, η οποία ολοκληρώνεται την ώρα που χαράζει.

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Τζένης Μαστοράκη, σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις, σκηνικά -κοστούμια Νίκου Αναγνωστόπουλου, φωτισμοί Σάκη Μπιρμπίλη.

Ερμηνεύουν οι άξιοι Άκις Βλουτής, Αγλαΐα Παππά, Δημήτρης Κουρούμπαλης και Γιούλικα Σκαφιδά.

Για την ώρα σπεύστε να δείτε την Γιούλικα στο θέατρο Ακροπόλ κάθε Δευτέρα-Τρίτη και Παρασκευή μεταμεσονύκτια.

Δίνει ρέστα στο «Dogville» που σκηνοθέτησε η Έφη Γούση.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ