Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

Σου εξάπτω την φαντασία με το…καλημέρα; Έτσι είναι η καλή Απαγορευμένη! Θέλει να την διεγείρει, κυρίως δε όταν η είδηση έχει να κάνει με κάτι από…μαστίγιο!

Μπορεί το «Nine»να έχει ξεκινήσει καιρό και να αγκαλιάζεται ζεστά από το κοινό, έμαθα όμως κάτι που έγινε στην πρεμιέρα κι έχει να κάνει με Κακλέα-Παπαρίζου.

Ο σκηνοθέτης και η τραγουδίστρια συνεργάστηκαν άψογα για το μιούζικαλ κι εκείνη για να τον ευχαριστήσει που την στήριξε τόσο στο ντεμπούτο της στην σκηνή,του έκανε ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο δώρο.Ο Γιάννης Κακλέας που περνά ατέλειωτες ώρες σε πρόβες διάφορων και διαφορετικών παραστάσεων αρέσκεται στιγμές-στιγμές να του… ξύνουν την πλάτη[!] κι είναι ευτυχής όταν βρίσκει κάθε φορά κάποιον-κάποια να το κάνει.

Παίρνοντας ιδέα από αυτό η Έλενα Παπαρίζου του δώρισε ένα μεγάλο κοντάρι που στην μια του άκρη έχει ένα «χέρι»,με το οποίο μπορεί να ξύνει την πλάτη του χωρίς την βοήθεια καθενός και στην άλλη έχει δερμάτινες λωρίδες …μαστιγίου[!]. Καλύτερο δώρο,γίνεται; Δεν γίνεται νομίζω!

 

 

 

Με Κακλέα «άνοιξα» την σημερινή Ατζέντα, με Κακλέα θα συνεχίσω γιατί είδα-ξανά-το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» του που με συνάρπασε στο πρώτο του ανέβασμα με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη.

 

Πως θα δω τη νέα βερσιόν χωρίς τον Άρη, σκεφτόμουν,αλλά ποτέ κανείς μας δεν πρέπει να είναι απόλυτος σε τίποτα, γιατί ο άξιος Κωνσταντίνος Ασπιώτης που ανέλαβε τον ρόλο του στο καινούργιο ανέβασμα κάνει ζηλευτή ερμηνευτική δουλειά. Όχι,δεν το ξεχνάς τον Άρη-και να θες,     δεν μπορείς- αλλά απολαμβάνεις έναν ικανότατο ηθοποιό να την … ιδρώνει την φανέλα με εξαιρετικό αποτέλεσμα, πετυχαίνοντας μια από τις πληρέστερες «νίκες»του στο σανίδι.

Ο Ασπιώτης έχει δεινότητα, ακρίβεια,άψογη σκηνική παρουσία,θαυμάσια κίνηση και αλήθεια και «γίνεται» ο βασικός ήρωας του ανατρεπτικού-προκλητικού έργου του Anthony Burgess.

Ποιος είναι ο Άλεξ; Ο αρχηγός  μιας συμμορίας συνομηλίκων του, που διασκεδάζουν σκορπίζοντας βία: κλοπές, βιασμοί και βανδαλισμοί είναι η καθημερινότητά τους. Οι μεγάλες αγάπες του Άλεξ είναι τα ναρκωτικά, οι βιασμοί και η Ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν. Μετά από μια δολοφονία, ο Άλεξ συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Για να αποκτήσει την ελευθερία του, δέχεται να συμμετέχει σαν «πειραματόζωο» σε ένα πρωτοποριακό σύστημα σωφρονισμού που μελετά η κυβέρνηση.Το έργο,που μετέφρασε με δεινότητα και καίριο τρόπο ο Θοδωρής Πετρόπουλος, θέτει το πρόβλημα της αντιμετώπισης της νεανικής βίας αλλά και το θέμα της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου για να επιλέξει το καλό ή το κακό και «ακουμπά»πολύ και στο σήμερα!

11.30 Στο πλευρό του Κωνσταντίνου Ασπιώτη καίριες ερμηνευτικές δουλειές πετυχαίνουν οι  Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος-ευθύβολος- Λάμπρος Κτεναβός-εύστοχος- Μένη Κωνσταντινιδου-εντυπωσιακή- Γιώργος Στάμος-καίριος-,Φάνης Παυλόπουλος-ακριβής-, Αγγελική Τρομπούκη-μέτρο- και ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου, που αποτελεί … άσσο για κάθε παράσταση που συμπράττει.

Στην σκηνή που πέφτει θύμα βίας αλλά κι αργότερα που βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι είναι εξαιρετικός και φέρνει δάκρια στα μάτια.Μην τους χάσετε, γιατί το «Κουρδιστό» θα παίζεται στο Κιβωτός μέχρι τα μέσα Γενάρη!       

Ο Κακλέας έχει «κεντήσει» και πάλι, έχει φτιάξει μια παράσταση- πρόταση εξαιρετικής αισθητικής,πρωτοποριακή, εμπνευσμένη.  Μια παράσταση που κόβει την ανάσα λόγω της βίας η οποία… πρωταγωνιστεί  στο έργο και που προβληματίζεται για το δίπολο καλού-κακού.

Τρέχουμε λέμε-εγώ θα την ξαναδώ, δεν το συζητώ!

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Κινησιολογία: Αγγελική Τρομπούκη

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Μιχαλόπουλος

Φωτογραφίες παράστασης: Πάτροκλος Σκαφιδάς

Βίντεο: Άκης Πολύζος

Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ

Βοηθοί σκηνογράφου: Ελίνα Δράκου

 

 

 

 

Μπορεί να απολαμβάνει την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του «Θεέ μου,τι σου κάναμε;», δεν σταματά όμως να σχεδιάζει τα επόμενα θεατρικά του «χτυπήματα» ο Λάκης Λαζόπουλος.

 

Έγκυρες πηγές του enikos.gr λένε πως ο πολυσχιδής δημιουργός «έκλεισε» ήδη τα δικαιώματα της εντυπωσιακής «Οικογένειας Μπελιέ» του Ερίκ Λαρτιγκό που απολαύσαμε το καλοκαίρι στα σινεμά με τους Λουάν Εμερά, Καρίν Βιάρ, Φρανσουά Νταμιέν, Ερικ Ελμοσινό.

Πολλοί ήταν οι μνηστήρες για τα δικαιώματα του γερού «La Famille Βélier»,αλλά ήταν ο Λαζόπουλος που κατάφερε να τα πάρει. Δεν ξέρω για την ώρα που και πότε θα το ανεβάσει κι αν θα παίξει ο ίδιος,αλλά το σημαντικό είναι ότι πήρε τα δύσκολα δικαιώματα. Ποιο είναι το στόρι; Όταν η κόρη μιας οικογένειας κωφών ανακαλύπτει το ταλέντο της στο τραγούδι κι έχει την προοπτική να φύγει για το Παρίσι, βρίσκεται διχασμένη απέναντι στη επιθυμία της και την αδυναμία της να εγκαταλείψει την οικογένειά της, η οποία βασίζεται πάνω της, αφού αποτελεί το συνδετικό της κρίκο με τον υπόλοιπο κόσμο.Θα επανέλθω με λεπτομέρειες για το πώς και που.

Για την ώρα μπορείτε να απολαύσετε τον Λάκη σε γερό «πάντρεμα»με την χαρισματική Μαρία Καβογιάννη στο «Θεέ μου,τι σου κάναμε».

Υ.Γ. Μήπως, τώρα που το σκέφτομαι, είναι ωραία ιδέα να παίξουν οι δύο τους και πάλι το ζευγάρι στην «Οικογένεια Μπελιέ» αφού δένουν τόσο;

 

 

 

 

Ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης πρόκειται να παρουσιάσει το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» γύρω στον Απρίλιο στο Pantheon στο έχω αποκαλύψει πρώτος, όπως σε έχω ενημερώσει ότι θέλει «νέο αίμα» για τους δύο βασικούς ρόλους για αυτό και θα κάνει οντισιόν κάποια στιγμή προκειμένου να βρει τους καλύτερους…

 

Αυτό που έρχομαι να σου «προδώσω» τώρα, είναι η είδηση ότι για το υποσχόμενο ανέβασμα θα συνεργαστεί εκ νέου με τον πολυπράγμονα- πολυτάλαντο Γιάννη Χριστοδουλόπουλο.

Εκείνος είχε ντύσει με γερές μουσικές και τραγούδια του το «Κρίμα που είναι πόρνη» του κι εκείνος διευθύνει φέτος την ορχήστρα στο «Billy Elliot» που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης.

Οι δύο τους είναι ευτυχείς όταν συνεργάζονται για αυτό και «έκλεισαν» και για το έργο του Σαίξπηρ που αποτελεί μεγάλο στοίχημα και για τους δύο!

Αναμένουμε με ενδιαφέρον λοιπόν…

 

 

 

 

Μπορεί να θύμιζε… Γιοφύρι της Άρτας η νέα σειρά του ΑΝΤ1 Daddy Cool αφού όλο ξεκίναγαν τα γυρίσματά της κι όλο…πάγωνε,αλλά επιτέλους οι συντελεστές της βρέθηκαν για τις πρώτες πρόβες προκειμένου να μπουν αμεσότατα για γυρίσματα.Στη φωτογραφία που ανέβασε ο Θανάσης Τσαλταμπάσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο social ποζάρει  μαζί με τους Βασιλική Τρουφάκου και Λευτέρη Ελευθερίου-δες πρωταγωνιστικό τιμ-και τον άξιο σκηνοθέτη της δουλειάς Νίκο Ζαπατίνα.

Πρόκειται για μια κωμωδία που γράφει η έμπειρη και ικανή Τίνα Καμπίτση,η οποία θεωρείται από τους άσους που έχει το κανάλι του Αμαρουσίου στο μανίκι του. Με το καλό,με το καλό! Όσο για τη λεζάντα που έγραψε ο καλός Θανάσης που «τα σπάει»και στον «Ιώβ»του «Ιλίσια-Βολανάκης; «Ξεκινήσαμε πρόβες.Daddy Cool.Τον Φεβρουάριο στον Αντ1.( Νίκος Ζαπατίνας,Λευτέρης Ελευθερίου, Βασιλική Τρουφακου, et moi !!!)»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ