Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ 26/9/2016

Του Βασίλη Μπουζιώτη

 

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

 

Μπορεί για την ώρα να κάνει εντατικότατες πρόβες για την υπέροχη «Σίρλευ Βαλεντάιν» που θα δούμε από τις Θεατρικές Σκηνές στη Β’ Σκηνή του θεάτρου «Άλμα», ήδη όμως έχει σχεδιάσει τα επόμενα «χτυπήματά» της!

Ο λόγος για την εξαιρετική Πέμη Ζούνη που αφού γίνει η πρεμιέρα της «Βαλεντάιν» που σκηνοθετεί με Σίρλευ την έμπειρη Ελένη Καστάνη, θα ρίξει το βάρος της στον γερό μονόλογο του Άκη Δήμου «Αιώνες μακριά από την Αλάσκα» που θα ανέβει μέσα στο Δεκέμβριο σε κεντρική αθηναϊκή αίθουσα.

Σε ένα χώρο υποδοχής κάποιου ξενοδοχείου, η Βιολέτα αφηγείται την ιστορία της.

Εικόνες και μνήμες ζωντανεύουν στο λόγο της με βίαιο ρυθμό. Τα οικογενειακά τραύματα της παιδικής ηλικίας, η νοσταλγία του πρώτου έρωτα, το αναγκαστικό ταξίδι από την κλασική μουσική στην άκρη του κόσμου, στην «Αλάσκα», αποτυπώνουν το διάγραμμα της πολυτάραχης ζωής της. Η Ζούνη είναι ενθουσιασμένη που πρόκειται να αναμετρηθεί και πάλι με τον μονόλογο αυτό που είχε πρωτοπαίξει πριν έξι χρόνια στο θέατρο Κάππα για λίγες παραστάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές μου η πολυσχιδής Πέμη Ζούνη θα ταξιδέψει στη Ρωσία, σε ταινία-υπερπαραγωγή που αφορά την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.          

Χθες Κυριακή,η καταξιωμένη ηθοποιός συμμετείχε δυναμικά στην ημερίδα «Ο Τολστόι στον 21ο αιώνα» που έγινε στη Γεννάδειο Σχολή και στην οποία ήταν προσκεκλημένος από τον Ξενοφώντα Λαμπράκη, ο Βλαδίμηρος Τολστόι, δισέγγονος του μεγάλου συγγραφέα  Λέοντος Τολστόι και σύμβουλος του Πούτιν σε θέματα πολιτισμού.

Η Ζούνη διάβασε αποσπάσματα από την σπουδαία «Άννα Καρένινα» και «έκλεψε» το κοινό!

 

 

 

Πρώτος σου έγραψα ότι στον «Ακάδημο» θα φιλοξενηθούν οι ξεκαρδιστικές και δυνατές «Πρωταγωνίστριες» του Κεν Λούντβιχ με Παρτσαλάκη-Καλυβάτση στο…τιμόνι και με σκηνοθέτη τον Μανούσο Μανουσάκη και τώρα έρχομαι να «ανεβάσω» τις πρώτες φωτογραφίες από την…μεταμόρφωση των δύο πρωταγωνιστών σε…Πρωταγωνίστριες!

Το έργο διαδραματίζεται στο Γιορκ της Πενσυλβανίας το 1958, όπου δύο αποτυχημένοι Σαιξπηρικοί ηθοποιοί ο Τζακ (Γιώργος Παρτσαλάκης) και ο Λιο (Σωτήρης Καλυβάτσης) δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Η ευκαιρία της ζωής τους παρουσιάζεται όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα (Όλγα Πολίτου) αφήνει την περιουσία της στα ανίψια της Μαξ και Στιβ που έχει να δει 30 ολόκληρα χρόνια.

Θα καταφέρουν να δώσουν την παράσταση της ζωής τους υποδυόμενοι τα ανίψια, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί; Και κατά πόσο θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους όταν κατά τύχη πληροφορούνται ότι τα ανίψια Μαξ και Στιβ είναι….κορίτσια;;

Μια γλυκύτατη ξαδέρφη (Υρώ Λούπη), ένας καχύποπτος πάστορας (Σπύρος Μεριανός), ένας ψευτογιατρός (Πέτρος Ξεκούκης) με τον όχι και τόσο εύστροφο γιο του (Πέτρος Πέτρου), κι ένα ερωτευμένο κορίτσι με πατίνια(Ιουλία Καλογρίδη) συμπληρώνουν το παζλ σε μια ανατρεπτική, διασκεδαστική, τρυφερή μα και επίκαιρη κωμωδία, καθώς όλη η Ευρώπη γιορτάζει την επέτειο των 400 χρόνων από το θάνατο του Σαίξπηρ,  Παρτσαλάκης – Καλυβάτσης δίνουν τον «καλύτερο» εαυτό τους στα «Αποσπάσματα από τον Σαίξπηρ»  που  προσπαθούν… να ερμηνεύσουν.

 

«Πρωταγωνίστριες» του Ken Ludwig

 

 Σκηνοθεσία : Μανούσος Μανουσάκης

 

 

 

Πρωταγωνιστούν:

Γιώργος Παρτσαλάκης

Σωτήρης Καλυβάτσης

Υρώ Λούπη

Σπύρος Μεριανός

Πέτρος Ξεκούκης

Ιουλία Καλογρίδη

Πέτρος Πέτρου

Συνεργάζεται η Όλγα Πολίτου

Μετάφραση: Τζούλια Κράλιοβιτς

Σκηνικά-Κοστούμια: Αννα Μαχαιριανάκ��

Μουσική επιμέλεια: Μανώλης Μανουσάκης

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Χρηστίδης

Παραγωγή: Μπάμπης Κράλιοβιτς

 

 

 

 

 

Πρώτος σου … πρόδωσα ότι οι πολυσχιδείς Μιχάλης Ρέππας- Θανάσης Παπαθανασίου θα «χτυπήσουν» και στο «Αποθήκη» με το ολοκαίνουργιο έργο τους «Δεύτερη φωνή» και με πρωταγωνίστριά τους την εξαίρετη Νένα Μεντή και τώρα σου έχω και την πρώτη επίσημη φωτογραφία για την εν λόγω φιλόδοξη δουλειά.

 

Η Νένα ποζάρει σε αυτή με την υπέροχη Δανάη Σκιάδη, ενώ στον θίασο ανήκουν ακόμα οι καίριοι Γιώργος Ζιόβας, Κωνταντίνος Γαβαλάς, Δημήτρης Σαμόλης και Γιώργος Κατσής.

Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 14 Οκτωβρίου και το στόρι έχει ως εξής:

Στο κέντρο του έργου βρίσκεται ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Η Ρένα (ΝΕΝΑ ΜΕΝΤΗ) μια παλιά τραγουδίστρια της δεκαετίας του ’70, που δεν τα κατάφερε στο τραγούδι και ο Παύλος (ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΙΟΒΑΣ) ένας αγωνιστής της γενιάς του πολυτεχνείου στοιχειωμένος από όνειρα και προσδοκίες που διαψεύστηκαν.

Δίπλα στο κεντρικό ζευγάρι απεικονίζεται και η νέα γενιά: Η κόρη του ζευγαριού Ισμήνη (ΔΑΝΑΗ ΣΚΙΑΔΗ) που είναι παντρεμένη με τον Φώτη (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ) και κάνει τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι συμμετέχοντας σε ένα τηλεοπτικό «τάλεντ σόου». Στα πλατώ του σόου γνωρίζει έναν ατζέντη.

Τον Γιώργο (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΟΛΗΣ) που την ξελογιάζει επαγγελματικά και ερωτικά.Οι περιπέτειες της κόρης αναζωπυρώνουν τα απωθημένα της μητέρας και πυροδοτούν μια σειρά από οδυνηρές εξελίξεις, στις οποίες εμπλέκεται και ο μικρός γιος της οικογένειας, ο Αργύρης (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΗΣ) που ακολουθεί έναν περίεργο δρόμο, μακριά από τα προοδευτικά όνειρα των γονιών του, ενταγμένος στις αγέλες των νεοφασιστών.

 

Συντελεστές:

 

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

 

Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή

 

Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος

 

Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

 

 

 

 

Μπορεί όταν ήταν μικρός να μην τον είδαμε σε… ακατάλληλο [από ότι θυμάμαι τουλάχιστον] τώρα όμως αυτό που ετοιμάζει είναι…τέτοιο!

 

Ο λόγος για τον πολυσχιδή Γιάννη Καλατζόπουλο που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε ως Γιαννάκη στις παλιές, αγαπημένες ελληνικές ταινίες και που τώρα που ξεχωρίσει τόσο ως ηθοποιός όσο κι ως σκηνοθέτης «μαγειρεύει» κάτι ιδιαίτερο.                  

Πάμε να στα προδώσω όλα!

 

«Τι να σου πω Σουλτάνα μου;». Μια εξομολόγηση από τον Γιάννη Καλατζόπουλο.

 

Συμμετέχει η Ηλιάνα Παρασκευοπούλου

 

Σκηνικό – κοστούμια : Κατερίνα Παπαγεωργίου

 

Μουσική : Γιώργος Καζαντζής

 

Χορογραφίες : Κατερίνα Ανδριοπούλου.

 

Το ραντεβού δίνεται στο θέατρο Όλβιο μόνο για 4 παραστάσεις [Δευτέρα 24, Τρίτη 25, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου,Τρίτη 1 Νοεμβρίου και η ένδειξη γράφει: ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ! Γιατί;Ο Γιάννης Καλατζόπουλος θυμάται, αναπολεί και εκμυστηρεύεται τις θεατρικές αλλά και ερωτικές αταξίες του μικρού Γιαννάκη. Υπό το αυστηρό βλέμμα του Μινωτή, του Κουν, του Διαμαντόπουλου, της Κυρίας Κατερίνας, του Πέλου Κατσέλη, του Αυλωνίτη, της Βασιλειάδου και τόσων άλλων, το άλλοτε «παιδί-θαύμα» ανακαλύπτει τα μάγια του Θεάτρου και της Σουλτάνας.

Ποια είναι η Σουλτάνα; Τι συμβολίζουν τα αμαρτωλά παραμύθια της; Πόσο πονάει το πέρασμα από το όνειρο του Έρωτα στην αλήθεια του;

Οι απαντήσεις από σκηνής!

 

 

 

 

Λίγες μόνο ώρες μετά την είδηση που αφορούσε στον οριστικό χωρισμό της από τον Ανδρέα Βούλγαρη η Τάνια Τρύπη, διασκέδαζε στο Shy Horse του Κολωνακίου, καλεσμένη του pr manager Νεκτάριου Σκαμνάκη. Βράδυ Κυριακής και με το που τέλειωσε την φωτογράφιση για τη νέα εκδοχή του «Ας ερχόσουν για λίγο» που έρχεται στο «Ακροπόλ» με τον Γιάννη Μπέζο στο τιμόνι η δημοφιλής ηθοποιός έμοιαζε χαλαρή κι απολάμβανε την καλή παρέα που είχε φτιαχτεί στο ιν στέκι.

Η …αυλαία της σχέσης της έχει πέσει εδώ και καιρό-άσχετο αν έσκασε τώρα η…βόμβα-και προχωρά πλέον μπροστά, αισθητά αδυνατισμένη και λαμπερή. Να θυμίσω ότι πέραν του «Ας ερχόσουν για λίγο» θα την δούμε και στον «Εραστή της λαίδης Τσάτερλι» που θα ανέβει στον «Ορφέα».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ