Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ 18/10/2016

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

Πρώτος σου αποκάλυψα ότι ο σημαντικότατος Γιώργος Κιμούλης ετοιμάζει για το θέατρο «Άλμα» τις έξοχες «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό με γερή ομάδα δίπλα του και τώρα, αφού σου έδωσα μια πρόγευση από τις πρόβες με μια σειρά φωτογραφίες, έρχομαι να «ανεβάσω» την πρώτη επίσημη φωτογραφία για την εν λόγω φιλόδοξη δουλειά που ανεβαίνει σε παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών. Άψογης αισθητικής φωτογραφία! Πάμε να στα πω…

Ο Γιώργος Κιμούλης στο θέατρο «Άλμα» παίζει και σκηνοθετεί το σπουδαίο έργο του Σοντερλό ντε Λακλό «Επικίνδυνες σχέσεις». Οι «Επικίνδυνες σχέσεις» είναι ένα επιστολικό μυθιστόρημα και δημοσιεύθηκε το 1782. Το επιστολικό μυθιστόρημα κατέχει εξέχουσα θέση στη λογοτεχνική παραγωγή του 18ου αιώνα και είναι ο προάγγελος της ανάπτυξης που θα γνωρίσει η αυτοβιογραφία και το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα. Είναι η ανταλλαγή επιστολών, αρχικά ανάμεσα σε εραστές και εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την εξωστρέφεια την κοινωνικότητα και τον αυθορμητισμό του Διαφωτισμού. Η αλληλογραφία, προσφέρεται για την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, την ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων. Το μυθιστόρημα “Επικίνδυνες Σχέσεις” αποτελείται από τέσσερα μέρη και έχει υπότιτλο “Επιστολές που συλλέγονται από μία κοινωνία και δημοσιεύονται για την διδασκαλία κάποιων άλλων κοινωνιών.”

Πάμε υπόθεση: Δύο πρώην εραστές, η μαρκησία Μερτέιγ και ο υποκόμης Βαλμόν, για να διασκεδάσουν τη βαρετή ζωή τους, ξεκινούν ένα επικίνδυνο και ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο ερωτικό παιχνίδι με στόχο τη χειραγώγηση και την αποπλάνηση των ανθρώπων. Η Μερτέιγ προκαλεί τον Βαλμόν να αποπλανήσει ένα πολύ νεαρό κορίτσι, ενώ αυτός παράλληλα ασχολείται με την κατάκτηση μίας παντρεμένης κυρίας. Στο τέλος τα επιλεγμένα ανθρώπινα πιόνια τους δυστυχώς ανταποκρίνονται, αλλά οι συνέπειες αποδεικνύονται πιο σοβαρές – και θανατηφόρες – από ό,τι οι ίδιοι οι παίκτες είχαν προβλέψει.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Η παράσταση τοποθετείται το 1933 την περίοδο της ανόδου του ναζισμού και πιο συγκεκριμένα στις 27 Φεβρουαρίου 1933, ημερομηνία του εμπρησμού της Γερμανικής Βουλής, σχεδιασμένος από τον Χίτλερ. Μέσα σ’ ένα ασφυκτικό και ιδιαίτερα επικίνδυνο κοινωνικοπολιτικό κλίμα, μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων της αστικής τάξης, με προεξάρχον ένα σχεδόν διαβολικό ζευγάρι, τον Βαλμόν και την Μερτέιγ, αδιαφορώντας εντελώς για τις πολιτικές συνθήκες, ζει με τον πιο απελεύθερο εγωτικό και κυνικό τρόπο τη ζωή της.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη, σκηνικά και φωτισμούς του Pawel Dobrzycki και κοστούμια της Σοφίας Νικολαϊδη.

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Εβελίνα Παπούλια, Άννα- Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μάρα Δαρμουσλή Σπύρος Σαραφιανός, Λάμπρος Κτεναβός, Νάνσυ Μπούκλη και η Μάρω Κοντού.

 

 

 

 

 

 

Πρώτος σου… πρόδωσα ότι ο ακάματος καλλιτεχνικά Παντελής Καναράκης πέρα από το Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή των Ρήγα και Αποστόλου που θα παίξει και τα γυρίσματα της σειράς Στο καλό, γλυκιά μου συμπεθέρα που πρωταγωνιστεί, ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό για το Shamone και τώρα σου έχω και τις πρώτες φωτογραφίες για αυτό!

«Μάθημα ιστορίας» θα λέγεται η μουσική παράσταση που «μαγειρεύει» για το Shamone και που θα παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη στις 22.30.

Ο ίδιος έγραψε τα κείμενα,υπογράφει τη σκηνοθεσία αλλά και τη χορογραφία και θα παίζει-τραγουδά στην υποσχόμενη δουλειά μαζί με τους άξιους Φωτεινή Ντεμίρη, Γιώργο Κοψιδά, Τάσο Αλατζά, Άκη Παναγιωτίδη, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Γιάννη Τόλμης, Κωνσταντίνο Κοσμίδη, Στεφανία Γκουρνέλου και Μαριαλενα Ροζάκη.

 

 

 

Μια από τις πιο φιλόδοξες παραστάσεις της σεζόν είναι αυτή που ετοιμάζει για το θέατρο Pantheon ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Πρώτος σου έγραψα πως «μαγειρεύει» με τις Θεατρικές Σκηνές το ανέβασμα του έργου του μαιτρ Μπέρναρντ Σω «Πυγμαλίων-Ωραία μου κυρία» με εξαιρετικό θίασο-δες Ματσούκα, Κόκλα, Χαϊκάλη, Καφετζόπουλο, Λιβανού, Θεοδωροπούλου,Τζιόβα,Παλιούρα, Ματιάμπα κλπ-και τώρα που οι πρόβες τους προχωράνε εντυπωσιακά, ανεβάζω κάποιες φωτό που έγιναν για το promo της παράστασης που «λένε» τρελά…

 

 

 

 

 

 

Θυμάσαι που σου είχα«προδώσει»ότι ο Αλέξανδρος Ρήγας ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα version του δυνατού «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή»που έγραψαν με τον Δημήτρη Αποστόλου και γνώρισε τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία στο παρελθόν;

Ε, οι πρόβες για την φιλόδοξη αυτή δουλειά που θα φιλοξενηθεί στο «Ριάλτο-Αλεξανδράκης» ξεκινούν κι αφού ο Αλέξανδρος με τον δυνατό θίασό του το γιόρτασαν με μια έξοδό τους σε μπαρ του Κολωνακίου, έκαναν και την πρώτη φωτογράφηση για το promo της υποσχόμενης δουλειά.Απο εκεί «κλέψαμε» μερικά ενσταντανέ-τις φωτό τις ανέβασαν κάποιες από τις πρωταγωνίστριες-και ιδού.

ΣΤΗΝ παράσταση που «μαγειρεύουν»με μεράκι ο ίδιος ο Ρήγας με τις Νινέτα και Νταίζη Λεμπέση για το «Ριάλτο»θα δούμε τους εξαιρετικούς Χρυσούλα Διαβάτη, Μπέσσυ Μάλφα,Παρθένα Χοροζίδου, Δημήτρη Μαυρόπουλο,Τάσο Παλατζίδη, Παντελή Καναράκη, Σοφία Μουτίδου, Πατρίκιο Κωστή, Κωνσταντία Χριστοφορίδου, Θωμάς Πανδής.Με το καλό!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ