Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ 16/6/2016

Του Βασίλη Μπουζιώτη

 

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

Ένας – ένας «κλείνουν» οι άσσοι για την «Ωραία μου κυρία» που όπως πρώτος σου έγραψα θα δούμε στο θέατρο Pantheon σε μετάφραση – σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα. Ο ακάματος καλλιτεχνικά δημιουργός, στήνει με μεγάλη προσοχή ένα ιδιαίτερο παζλ για το υπέροχο έργο του Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω που θα ανεβάσει το Δεκέμβρη στο θέατρο Pantheon. Έτσι δίπλα στους Κώστα Κόκλα – Δήμητρα Ματσούκα που θα δούμε στους ρόλους του Χίγκινκ και της Ντούλιτ αντίστοιχα, όπως πρώτος σου έγραψα, θα παίξει ο έμπειρος Αντώνης Καφετζόπουλος που αποτελεί… άσσο για όποια δουλειά και να παίζει!

Ο εξαίρετος ηθοποιός, σύμφωνα πάντα με τις πηγές μου, θα ερμηνεύσει τον πατέρα της βασικής ηρωίδας, έναν απατεωνίσκο που ακούει στο όνομα Άλφρεντ Ντούλιτ! Τα ραντεβού – βροχή που κάνει ο Ρήγας αποδίδουν τα καλύτερα και όπως άκουσα μας επιφυλάσσει πολλές ακόμα εκπλήξεις στη διανομή οι οποίες θα συζητηθούν ιδιαίτερα! Να υπογράψουν κι επανέρχομαι!

ΠΑΜΕ PANTHEON. Το έργο του Σο που έγινε γνωστό στη θεατρική Αθήνα με τον τίτλο «Ωραία μου κυρία» τον χειμώνα του 1959 στο θέατρο Μουσούρη με τον Κώστα Μουσούρη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη στον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέατρο, ξαναέρχεται στη σκηνή του θεάτρου Pantheon. Mε τον ίδιο τίτλο έγινε και η κινηματογραφική του μεταφορά το 1965 ως μιούζικαλ με τους Ωντρεϊ Χέπμπορν και Ρεξ Χάρισσον. Ο Πυγμαλίων, ένα απο τα μεγάλα όνειρα του Αλέξανδρου Ρήγα θα ανέβει το Pantheon του Γιάννη Παπαθεοχάρη με παραγωγούς του την νέα θεατρική εταιρεία παραγωγής “Θεατρικές σκηνές”.

Η ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ κομεντί του Μπέρναρντ Σω αναφέρεται στην προσπάθεια ενός μεγαλοαστού καθηγητή γλωσσολογίας να μετατρέψει μια άξεστη, ακαλλιέργητη λουλουδού του Κόβεν Γκάρντεν σε “πριγκίπισσα” της κοσμικής ζωής του Λονδίνου. Όμως τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο δημιουργός ερωτεύεται το δημιούργημα του. To έργο -μια τεράστια παραγωγή- μας μεταφέρει στο Λονδίνο της δεκαετίας του 30 με κοστούμια και σκηνικά εποχής και 25 ηθοποιούς επί σκηνής.

 

 

Πρώτος σου έγραψα ότι το «Χωρίζουμε λέμε» συνεχίζει τη θριαμβευτική πορεία του και το θέρος, με «νέο» στη διανομή τον υπέροχο Γεράσιμο Σκιαδαρέση, πλάι στους Αλέξανδρο Ρήγα και Μπέσυ Μάλφα, πρώτος «ανέβασα» δικό μου φωτογραφικό υλικό για τη δουλειά που έχει κερδίσει κοινό και ειδήμονες και τώρα έχω να σε ενημερώσω ότι η πρώτη παράσταση της νέας… βερσιόν θα δοθεί το Σάββατο το βράδυ στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας!

Τι λες; Δεν πάμε μια Σαλαμίνα ή θα τους βρεις σε άλλη πιάτσα; Ό,τι κι αν αποφασίσεις μην τους χάσεις!

 

 

 

 

Έχει την… τιμητική της στην Ατζέντα μου η Ζέτα Μακρυπούλια τον τελευταίο καιρό, αλλά τι να κάνω που… σκάνε οι ειδήσεις αλλά και τα… παρασκήνια για εκείνη δέκα-δέκα; Ενώ λοιπόν σε ενημέρωνα χθες ότι η «Ωραία μου κυρία»… πάγωσε για τώρα και θα βγει τη σεζόν 2017-2018, πηγή μου έγκυρη μου είπε ότι γίνεται μια κουβέντα μήπως την δούμε στο «Επτά χρόνια φαγούρα» τον χειμώνα! Όχι, για την ώρα δεν σου πω το πώς και με το με ποιους γίνονται οι συζητήσεις, αλλά μόνο αυτό: Ότι ενδέχεται να… σκάσει μύτη γύρω στον Δεκέμβρη σε μεγάλο θέατρο ως άλλη… Μέριλιν -τον είχε παίξει η Μονρόε το ρόλο στην ομώνυμη ταινία! Αλλού την περιμέναμε, αλλού …πάει; Χέρι στη φωτιά δεν βάζω, αλλά οι κουβέντες γίνονται και είναι θερμότατες!

 

ΤΟ μόνο «κλειδωμένο» για την ώρα είναι ότι θα συμπρωταγωνιστήσει με Καβογιάννη και Χατζηπαναγιώτη στην καινούργια, φιλόδοξη σειρά του Λευτέρη Παπαπέτρου. Για να δούμε τι άλλο θα συμβεί! Ε, ναι, θα επανέλθω!

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ