Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ 15/6/2016

Του Βασίλη Μπουζιώτη

 

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

Ο πολυσχιδής Μανούσος Μανουσάκης ετοιμάζεται να «χτυπήσει» εκ νέου στο θέατρο, ανεβάζοντας στον «Ακάδημο» τη γερή, κωμωδία του Κεν Λούντβιχ «Leading Ladies».

Οι πηγές μου λένε ότι τον καιρό αυτόν, κάνει εντατικές ζυμώσεις για να κλείσει τον καλύτερο δυνατό θίασο -ξέρω άσσους, αλλά δεν θα τους προδώσω ακόμα, αν δεν πέσουν υπογραφές, γιατί ξέρεις πως είναι αυτά- για το ενδιαφέρον έργο που θα ακούει πια στον τίτλο «Πρωταγωνίστριες». Ναι, ναι φυσικά και θα επανέλθω με την διανομή -μην βιάζεσαι γιατί έχω νεύρα με το laptop μου να βρίσκεται στην εντατική και εμένα να γράφω σε άλλο κομπιούτερ!

 

 

New bomb. Οι ανατροπές  δίνουν και παίρνουν φέτος στον θεατρικό κόσμο και μια νέα ανατροπή-βόμβα ήρθε να τον αναστατώσει! Όπως ήδη είχα γράψει ο ακάματος θεατρικός επιχειρηματίας Γιώργος Λυκιαρδόπουλος «μαγείρευε» το ανέβασμα του μιούζικαλ «Ωραία μου κυρία» για τον «Ελληνικό Κόσμο» και συζητούσε θερμότατα με τον Γιώργο Κιμούλη και τη Ζέτα Μακρυπούλια. Ενώ λοιπόν πήγαιναν όλα καλά, ο προγραμματισμός που υπήρχε στον «Ελληνικό Κόσμο» με την «Νίκη»του Σταμάτη Φασουλή να ξεκινά Φεβρουάριο, τους ανάγκασε να αναβάλουν την «Ωραία μου κυρία» τους για τη σεζόν 2017-2018… Δεν ξέρω αν θα κρατηθεί το ίδιο «πακέτο», αλλά κάτι γίνεται με το αυτό το έργο και το «πάντρεμα» Κιμούλη-Μακρυπούλια, μιας και είχε «παγώσει» και στο παρελθόν… Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει άλλη αναβολή.

ΑΡΑ τον επόμενο χειμώνα δεν θα έχουμε δύο… Ελίζες Ντούλιτ, αλλά μόνο μια κι αυτή δεν θα είναι άλλη από τη Δήμητρα Ματσούκα που θα την «ντυθεί» στο ανέβασμα της εκδοχής πρόζας του έργου που «μαγειρεύει» όπως πρώτος έγραψα στο Pantheon ο πολυσχιδής Αλέξανδρος Ρήγας.  Όσο για το ποιοι θα είναι πλάι της; Στήνεται ένας πολύ δυνατός θίασος και ο Ρήγας μέσα στις προσεχείς μέρες ολοκληρώνει το παζλ…

ΚΑΤΑ τα άλλα -πήρα φόρα- η Μακρυπούλια ετοιμάζεται για τα γυρίσματα της νέας και φιλόδοξης σειράς του μαιτρ Λευτέρη Παπαπέτρου, που την θέλει πλάι στους Καβογιάννη, Χατζηπαναγιώτη, Καναράκη κα.

ΚΕΡΑΣΑΚΙ στην τούρτα. Μέσα σε όλη αυτή την αναμπουμπούλα η υπέροχη Ζέτα, είναι στην Πάρο μετά του Μιχάλη Χατζηγιάννη και …γεμίζει μπαταρίες. Μα όλα εγώ; Όλα!

 

 

 

Σιγανό… ποταμάκι ο Λευτέρης Παπαπέτρου! Ο «δαιμόνιος» σεναριογράφος των σούπερ επιτυχιών «Εγκλήματα», «Είσαι το ταίρι μου», «Κάτω Παρτάλι», όχι μόνο έχει στα σκαριά τη νέα του σειρά, όπως πρώτος σε ενημέρωσα και έχει «κλειδώσει» και τους πρωταγωνιστές του -Μαρία Καβογιάννη, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Ζέτα Μακρυπούλια, Παντελής Καναράκης κ.α.- αλλά έχει «κλείσει» και πότε θα κάνει… πρεμιέρα!

Όχι, δεν σου κάνω πλάκα! Ενώ όλοι ήμασταν στο «προχωρά-δεν προχωρά το Παρτάλι», εκείνος έστηνε σιγά-σιγά και αθόρυβα το επόμενο «χτύπημά» του! Για αυτό και τον Νοέμβριο θα κάνει πρεμιέρα! Ok, υποκλίνομαι έχω να πω. Υποκλίνομαι!

 

 

 

 

Αυτή κι αν είναι δυνατή είδηση: Θυμάσαι που σε είχα ενημερώσει ότι το «Μουσούρη» θα… ανοίξει με το έξοχο έργο του Γκέλμαν «Και τώρα οι δυό μας» με πρωταγωνιστές τους εξαίρετους Λυδία Κονιόρδου-Πέτρο Φιλιππίδη κι ότι στο δεύτερο μισό θα δούμε σε αυτό κάτι γερό με Φιλιππίδη-Μπέζο; Ε, έμαθα με ποιο έργο θα «χτυπήσουν» οι δύο άξιοι πρωταγωνιστές και ποιος θα τους σκηνοθετήσει! Κρατιέσαι;

Εκείνος και εκείνος θα συμπράξουν από τον Φεβρουάριο στον ισχυρότατο «Αμερικάνικο Βούβαλο» του Ντέιβιντ Μάμετ, που πρόκειται να σκηνοθετήσει ο εμπνευσμένος Γιώργος Κιμούλης -ο οποίος θα σκηνοθετήσει και το έργο του Γκέλμαν, όπως πρώτος έγραψα…

ΓΙΑ την ώρα οι τρεις τους κάνουν εντατικές πρόβες για τον υποσχόμενο «Πλούτο» που θα «ανοίξει» το Φεστιβάλ Επιδαύρου στις 1-2/7. Η προπώληση είναι απίστευτη και όσοι θέλετε να απολαύσετε το «πάντρεμά» τους θα πρέπει να σπεύσετε να αγοράσετε άμεσα τα εισιτήριά σας. Εγώ σας προειδοποίησα!

ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ στην επόμενη Ατζέντα γιατί έρχεται είδηση για το ποιος θα παίξει με το δίδυμο Φιλιππίδη-Μπέζο στον «Αμερικάνικο Βούβαλο». Σιγά μην τα «κάψω» όλα μαζί…

 

 

 

Σου πρόδιδα στην προηγούμενη «Απαγορευμένη» ότι οι Φιλιππίδης – Μπέζος θα συμπράξουν τον χειμώνα στον «Αμερικάνικο Βούβαλο» του Μάμετ που θα σκηνοθετήσει ο Κιμούλης κι έρχομαι τώρα να προσθέσω ότι μαζί τους οι δύο εξαίρετοι πρωταγωνιστές μας θα έχουν τον ικανότατο Ορφέα Αυγουστίδη!

Έχω την αίσθηση ότι το «Μουσούρη» τον χειμώνα θα το… πάρει όλο το χαρτί! Τι λες;

 

 

 

 

Πολλές ήταν οι ζυμώσεις που έγιναν προκειμένου να βρει o Αλέξανδρος Ρήγας τον ιδανικό Χίγκινς του για το ανέβασμα της «Ωραίας μου κυρίας»που ετοιμάζει για το θέατρο Patheon και τελικά τα κατάφερε! Ο άξιος Κώστας Κόκλας θα παίξει τον πρώτο ανδρικό ρόλο στην φιλόδοξη υπερπαραγωγή που ετοιμάζεται για το θέατρο της οδού Πειραιώς με μεράκι και όρεξη!

 

Ο ηθοποιός είχε πολλές και δελεαστικές προτάσεις για τον χειμώνα, αυτή που του έκανε όμως ο Ρήγας -ήταν συμμαθητές στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου- τον κέντρισε πιο πολύ και έτσι «έκλεισε» να παίξει δίπλα στην Δήμητρα Ματσούκα και σε μια γερή ομάδα που στήνεται σιγά-σιγά με προσοχή και στην οποία φυσικά θα επανέλθω άμεσα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ