Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

Μια εξαιρετικά φιλόδοξη υπερπαραγωγή θα φιλοξενήσει τον χειμώνα το θέατρο «Κιβωτός» και αυτή δεν είναι άλλη από το συναρπαστικό «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» του Νίκου Καζαντζάκη  που «μαγειρεύει» με μεράκι και με όρεξη ο έμπειρος Σωτήρης Χατζάκης.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μου ο σκηνοθέτης έδωσε τα χέρια με τον παραγωγό Τάσο Παπανδρέου και σχεδιάζουν μια υποσχόμενη παράσταση που αναμένεται να συζητηθεί πολύ…

Ο ίδιος ο Χατζάκης διασκευάζει το σπουδαίο βιβλίο του Καζαντζάκη που έχει γράψει την δική του σημαντική ιστορία…Τον καιρό αυτό κλείνει τους συντελεστές που θα στηρίξουν το νέο του φιλόδοξο «στοίχημα» και βάζει τα δυνατά του, για να κερδίσει τις εντυπώσεις, ενώ συζητήσεις γίνονται για να επαναληφθεί στο Εθνικό Θέατρο για περιορισμένες παραστάσεις η “Καρένινά» του.

Στη Λυκόβρυση, ένα χωριό της Ανατολίας, ένα παμπάλαιο έθιμο απαιτεί από τους κατοίκους να αναβιώσουν το Πάθος τού Χριστού κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η άφιξη μιας ομάδας Ελλήνων, κυνηγημένων από τους Τούρκους, μοιράζει τη Λυκόβρυση στα δύο: ενώ ο ιερέας και οι προύχοντες αποδιώχνουν τους απόκληρους, εκείνοι που υποδύονται τους Αποστόλους και τον Χριστό προσπαθούν να τους βοηθήσουν.

Μια άγρια πάλη αρχίζει να εξελίσσεται ανάμεσα στους πρόσφυγες, που έχουν εξαγριωθεί από την μακρά λιμοκτονία, και τους κατοίκους τού χωριού. Μια ιστορία με πολύ σύγχρονους απόηχους. Αυτό το επικό μυθιστόρημα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη (1883-1957) επανατοποθετεί την ουσία τού ευαγγελικού μηνύματος στην καρδιά της εποχής μας…

Κερασάκι στην τούρτα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μας ο Σωτήρης Χατζάκης συζητούσε για τη συγκεκριμένη παράσταση και με τα Αθηναϊκά Θέατρα, προκειμένου να ανέβει στο «Παλλάς», μα το κόστος της φάνηκε απαγορευτικό και έτσι πέρασε σε συζητήσεις με τον Τάσο Παπανδρέου.

Εκτός Κιβωτού ο Αιμίλιος Χειλάκης. Μπορεί να «έπαιζε» έντονα το σενάριο να μείνει στο ενώ λόγω θέατρο και να επαναλάβει εκεί τον ισχυρό «Ταρτούφο» του, τελικά όμως, ψάχνει για άλλη στέγη να φιλοξενήσει την δουλειά αυτή-και όχι μόνο!

 

 

 

Μπορεί να «έκλεισε» να παίξει τον χειμώνα τον Ιβάνοφ στο ομώνυμο αριστούργημα του Άντον Τσέχοφ σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, πηγές μου όμως θέλουν τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη να…χτυπά και στο «Ακροπόλ» με το μιούζικαλ «Mama mia»!

 

Όπως ήδη έγραψε ιστότοπος, ο καλός ηθοποιός ετοιμάζεται για ένα από τα πιο γερά «στοιχήματα» της καριέρας του με τον πρώτο ρόλο στο έργο του Τσέχοφ, αλλά δεν θα μείνει μόνο σε αυτό.

Οι πληροφορίες μου τον θέλουν να έχει «κλείσει» και στο γνωστό κι αγαπημένο μιούζικαλ «Mama mia», το οποίο θα φιλοξενηθεί στο «Ακροπόλ», με την Δέσποινα Βανδή -όπως ήδη «βγήκε».

Αυτός κι αν είναι αγώνας δρόμου, αλλά τι ενδιαφέρον που έχει να κάνει κανείς διάφορα και διαφορετικά «χτυπήματα».

 

 

Πρώτος σου είχα «προδώσει» πως ο «πολύς» Κακλέας θα «αναθε��μάνει» τον εντυπωσιακό «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του, πάντα με τον έξοχο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και με νέα Ρωξάνη την Δήμητρα Ματσούκα κι ιδού η πρώτη φωτογραφία του νέου «ζευγαριού» που ομολογουμένως είναι πολύ δυνατό.

Στην παράσταση-πρόταση του Γιάννη Κακλέα, τον ρόλο του Κριστιάν θα κρατά και πάλι ο άξιος Γιώργος Παπαγεωργίου.

Η περιοδεία ξεκινά άμεσα και αναμένεται να…πάρει όλο το χαρτί.

 

 

Εκτός «Πλούτου» έθεσε εαυτόν ο Παύλος Χαϊκάλης.Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μου, οι Κιμούλης-Φιλιππίδης-Μπέζος κάνουν πρόβες χωρίς τον Χαϊκάλη που αποχώρησε από την δουλειά την οποία όλοι αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον…

Η παραγωγή των αδελφών Τάγαρη είναι αναμφισβήτητα από τους μεγάλους άσους της θερινής σεζόν και αναμένεται να πάρει …όλο το χαρτί. Θα επανέλθω με νεότερα!

 

 

 

Στην προηγούμενη Απαγορευμένη σε ενημέρωνα πως δεν θα είναι στον «Πλούτο» τελικά ο Παύλος Χαϊκάλης και επανέρχομαι για να σου…προδώσω ότι τους ρόλους του στην φιλόδοξη δουλειά ανέλαβε ο εξαίρετος Τάσος Γιαννόπουλος!

Έτσι δίπλα στους κορυφαίους Γιώργο Κιμούλη-υπογράφει και την σκηνοθεσία της παράστασης-, Πέτρο Φιλιππίδη και Γιάννη Μπέζο,θα δούμε τον καλό κωμικό και την υπόλοιπη «ομάδα»τους φυσικά!Μα όλα εγώ;Όλα!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ