Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

Πρώτος σε είχα ενημερώσει ότι η ικανή Λίνα Σακκά πρόκειται να γίνει… Κυρία της νύχτας για τις ανάγκες της θεατροποίησης του ομώνυμου μυθιστορήματος του Γιάννη Μαρή από την «δαιμόνια» Φρόσω Λύτρα και τώρα έρχομαι να σου αποκαλύψω τα νέα δεδομένα, έχοντας εξασφαλίσει παράλληλα και αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό από την υποσχόμενη παραγωγή.

Λοιπόν, η «Κυρία της νύχτας» θα ανέβει από τις 15 Ιουνίου στο θερινό Gazarte Theatre -και όχι στο Hotel Ερμού όπως είχε συζητηθεί!- για περιορισμένες παραστάσεις. Η θεατρική ομάδα naan επέλεξε για τη δουλειά αυτή  ένα αυθεντικό αθηναϊκό τοπίο στο Γκάζι, ένα υπαίθριο χώρο  δίπλα στον πολιτιστικό χώρο «Τεχνόπολις».

Ο χώρος δράσης είναι  μια αυλή που περιβάλλεται από πέτρινα κτίσματα – άδεια-  δημιουργώντας ένα απόκοσμο σκηνικό περιβάλλον και ταυτόχρονα τον φυσικό βιότοπο του έργου. Το μυθιστόρημα «Η κυρία της νύχτας δημοσιεύτηκε το 1955 στην εφημερίδα Ακρόπολις σε συνέχειες και χαρακτηρίστηκε από όλους ως αισθηματικό θρίλερ. Η ηρωίδα, μια μοιραία γυναίκα της δεκαετίας του 50 με το όνομα Λιάνα Περέζ, εμφανίζεται από το πουθενά αναστατώνοντας, την κοσμική κοινωνία της Αθήνας. Σαν ένας σκοτεινός άγγελος από την κόλαση, όπως ήταν και ο δεύτερος τίτλος του μυθιστορήματος, προκαλεί τον έρωτα, τον θάνατο και την καταστροφή ψιθυρίζοντας το μοιραίο και σκοτεινό μυστικό της στα θύματα της. Η ατμόσφαιρα του έργου είναι κατασκευασμένη με τα υλικά του film noir και σχεδιάζεται να στηθεί σαν ένα αυθεντικό  σκοτεινό και noir theater που συναντά την έβδομη τέχνη.

Την θεατρική μεταφορά του έργου και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Φρόσω Λύτρα και τη σκηνογραφία ο Μανόλης Παντελιδάκης. Την πρωτότυπη μουσική οι Μιχάλης Νιβολιανίτης και ο Αλέξανδρος Χρηστάρας, τον σχεδιασμό κοστουμιών ο Νίκος Χαρλαύτης, τη φωτογραφία και το μακιγιάζ ο Αχιλλέας Χαρίτος, τη χορογραφία ο Αλέξης Φουσέκης.

Στους εσωτερικούς χώρους του οικήματος δέκα εικαστικοί θα παρουσιάσουν έργα τους απόλυτα εναρμονισμένα στην ατμόσφαιρα του έργου, δημιουργώντας ένα παράλληλο εικαστικό γεγονός.

Παραγωγή: Ομάδα naan

Διεύθυνση παραγωγής: Κώστας Λαμπρόπουλος/Executive producer: Παναγιώτης Τρύφων. 

Παίζουν οι ηθοποιοί:  Λίνα Σακά, Χρήστος Κοντογεώργης, Δημήτρης Γεωργαλάς, Μελέτης Γεωργιάδης, Δημήτρης Δεγαΐτης, Δημήτρης Κυρατσούδης, Γιάννης Σοφολόγης, Ηλιάννα Γαϊτάνη, Αναστασία Χατζάρα, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Αλέξης Φουσέκης.

Τραγουδά η Μαριλού Κατσαφάδου. Χορεύουν: Έλενα Κέκκου, Αλέξης Φουσέκης.

Παραστάσεις: από 15 Ιουνίου έως τέλος Ιουλίου 

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή ώρα 21:15.

Δεν το χάνουμε!

 

 

 

Εξαιρετικά δυνατό και άκρως εντυπωσιακό είναι το «πάντρεμα» του Αλέξαν��ρου Μπουρδούμη και της Τζένης Διαγούπη στον «Μυστήριο Mr Love» που θα φιλοξενεί μέχρι και το τέλος της εβδομάδας το «Γκλόρια Μικρό» για αυτό και πρέπει να σπεύσετε!

Εκείνος πετυχαίνει μια από τις πιο άρτιες και πλήρεις ερμηνείες του στο γερό ερωτικό θρίλερ της Καρολάιν Λιτς και εκείνη φτιάχνει μια λεπτοδουλειά ζηλευτή πλάι του, ενώ η χημεία τους είναι μοναδική. Ο Γιώργος Βάλαρης που έχει υπογράψει με δεινότητα την μετάφραση, τους καθοδήγησε σκηνοθετικά με τρόπο ιδανικό και καίριο, πετυχαίνοντας από τους δύο τους δυνατές υποκριτικές στιγμές.

Στην ατμοσφαιρική, λιτών και καθαρών γραμμών παράστασή του ο Μπουρδούμης και η Διαγούπη γίνονται οι ήρωες του έργου που εκτυλίσσεται στο Λονδίνο το 1910: εκείνος γίνεται…Mr love, ένας γοητευτικός προικοθήρας και απατεωνίσκος που ασκεί γοητεία σε γυναίκες με «κουσούρι» όπως χαρακτηριστικά λέει κ ο ίδιος και εκείνη γίνεται η Αδελαίδα Πίντσιν, το «κουσούρι», μια ευτραφής ταπεινή καπελού ρομαντική με συναισθήματα και οικονομίες στην άκρη.

Ο θύτης και το θύμα που πέφτει στην αγκαλιά του από τον ξαφνικό έρωτα που της χτυπάει την πόρτα, τον παντρεύεται, το σκάει μαζί του από το σπίτι και τη δουλειά της και πάει σε ένα φτηνό ξενοδοχείο όπου εκεί πλέον διαδραματίζεται η τελευταία πράξη του έργου και της σχέσης τους…

Εκεί θα ανακαλύψει τη δική της αλήθεια αλλά και τη δική του, μυστηριακή, καταλυτική, γοητευτική.

Θα τον πείσει να μείνει κοντά της και να αλλάξει ζωή; Η αλήθεια της και τα συναισθήματά της θα τον κάνουν να ανακαλύψει την χαμένη αγάπη; Θα μπορέσουν να αγαπήσουν τις πληγές του παρελθόντος τους και να ζήσουν μαζί; Ή μήπως το σκοτεινό παρελθόν είναι πιο δυνατό; Όχι,δεν …προδώσω το φινάλε που είναι εξαιρετικά δυνατό γιατί είπαμε ότι πρόκειται για ερωτικό θρίλερ και στα θρίλερ δεν επιτρέπεται να καις τον άσο του φινάλε!

Να πάτε τρέχοντας στο Γκλόρια Μικρό για να δείτε το εξαιρετικά ανατρεπτικό έργο να ευτυχεί στο ανέβασμά του με τους Διαγούπη- Μπουρδούμη να δίνουν…ρέστα, περνώντας με ζηλευτή δεινότητα από τις κωμικές νότες του, στις δραματικές κορυφώσεις του. Έξοχος ο Μπουρδούμης δείχνει τη μεγάλη γκάμα του Θαυμάσια η Διαγούπη εκπλήσσει και στις δραματικές σκηνές. Στα ατού της εν λόγω δουλειάς το λειτουργικότατο σκηνικό του Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, τα υπέροχα κοστούμια της Χριστίνας Κοντοβά και οι καίριοι φωτισμοί του Χρήστου Τζιόγκα.

Τρέχουμε λέμε, τρέχουμε!Το τονίζω ότι ο Μυστήριος Mr Love παίζεται στο Γκλόρια Μικρό μέχρι και την Κυριακή.

Τρέχουμε!

 

 

Κινδύνευσε να «ναυαγήσει» η ανά την Ελλάδα περιοδεία του «Συρανό Ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν που «αναθερμαίνει» ο «πολύς» Γιάννης Κακλέας με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και με νέα στη διανομή την Δήμητρα Ματσούκα.

Πρώτος σας αποκάλυψα ότι η εν λόγω δουλειά που κέρδισε κοινό και κριτικούς πρόκειται να παιχτεί σε μεγάλες πόλεις με… new blood την Ματσούκα και με Κριστιάν και πάλι τον Γιώργο Παπαγεωργίου, μα στην διαδρομή «έσκασαν» προβλήματα σοβαρά.

Ο παραγωγός που είχε αναλάβει το project έκανε πίσω και για να μην χαλάσει η δουλειά, μπήκαν στο …τιμόνι της παραγωγής Κακλέας και Χαραλαμπόπουλος. Αποτέλεσμα; Όλα βαίνουν καλώς!

Εξαιρετική κίνηση, να τα λέμε αυτά! Και κάθε εμπόδιο για καλό… Καλή συνέχεια να έχουν!

Ανυπομονούμε για τη νέα εκδοχή της παράστασης και ομοίως πρέπει να πράξετε και εσείς.

Στηρίζουμε το καλό!

 

 

Μπορεί για την ώρα να «τρέχει»το φιλόδοξο«Κοκο-μπλόκο» του που θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα το καλοκαίρι,έχει «κλείσει»όμως ήδη,όπως λένε οι πηγές μου και το που θα «χτυπήσει» μέσα στον χειμώνα. Ο λόγος για τον πολυσχιδή Νίκο Μουτσινά που φέρεται να συμφώνησε να παρουσιάσει δουλειά του στο «Πειραιώς 131»!

Δεν ξέρω αν θα’ναι το «Κοκο-μπλόκο», ή ένα καινούργιο έργο που έχει γράψει, αλλά το σίγουρο είναι πως θα φιλοξενηθεί στο εν λόγω θέατρο της οδού Πειραιώς!Μόλις έχω νεότερα θα επανέλθω με λεπτομέρειες,αλλά ήθελα να προλάβω να σε ενημερώσω ότι το «Πειραιώς 131»,δόθηκε για την χειμερινή σεζόν στον όμιλο Μαροσούλη!Μα όλα εγώ;

ΓΙΑ την ώρα να μείνουμε στο«Κοκο-μπλόκο» για να σου θυμίσω ότι πρωταγωνιστούν σ’αυτή όπως πρώτος σε ενημέρωσα ο ίδιος ο Μουτσινάς που κάνει και την σκηνοθεσία και οι Βασιλική Ανδρίτσου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου,Αντώνης Κρόμπας,Σοφία Μανωλάκου και Ματίνα Νικολάου.

 

 

 

 

Κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό μας ετοιμάζει για τον χειμώνα ο έμπειρος Ντίνος Καρύδης! Πηγές μου λένε ότι ο καλός ηθοποιός που έχει κάψει πολλά χιλιόμετρα στο σανίδι,  θα ερμηνεύσει το συναρπαστικό Κύκνειο Άσμα του Άντον Τσέχοφ με την σκηνοθετική καθοδήγηση του άξιου Τάκη Παπαματθαίου.

Δεν θα σου αποκαλύψω άλλες λεπτομέρειες για το «πακέτο»που ετοιμάζει ο Τάκης, ο οποίος έχει κλείσει να παίξει στο «Δείπνο ηλιθίων» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο [δικό μου αποκλειστικό κι αυτό],αλλά θα σε ενημερώσω ότι η δουλειά θα φιλοξενηθεί στo Life n’ Art Theater του τον χειμώνα! Καλοτάξιδοι να είναι και οι δύο, μια και έχουν επενδύσει πολλά στο «στοίχημά» τους αυτό!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ