Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

 

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ

 

«Σαρώνει» στη δυνατή «Γκάμπυ» της Κίρκης Καραλή κι όπως «αλίευσα» θα πρωταγωνιστήσει και στο επόμενο θεατρικό «χτύπημα» της ικανής σκηνοθέτιδας!

Ο λόγος για την ανερχόμενη, ταλαντούχα Λίλα Μπακλέση που οι έγκυρες πηγές μου την θέλουν να «κλείστηκε» ήδη από την Καραλή για το «Αυτή η νύχτα μένει» που όπως πρώτος σου έγραψα θα ανεβάσει σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας τον χειμώνα.

Για την ώρα η «Γκάμπυ» τους αγκαλιάζεται θερμότατα και στην Θεσσαλονίκη, όπου και …μετακόμισε μετά την εδώ επιτυχία στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου και στο Κιβωτός με τους Σιμαρδάνη-Μπρέμπου-Μπακλέση να χειροκροτούνται θερμά στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς-Μελίνα Μερκούρη!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μου στο φιλόδοξο «Αυτή η νύχτα μένει» θα δούμε σε πρώτους τον έμπειρο και ταλαντούχο Σήφη Πολυζωίδη και την ανερχόμενη Μυρτώ Γκόνη.

Θα μάθω και άλλα και θα επανέλθω με όλες τις λεπτομέρειες!

 

 

 

Πρώτος σου αποκάλυψα ότι ο «δαιμόνιος» Γιάννης Κακλέας θα ανεβάσει τον «Άμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με πρωταγωνιστή τον άξιο Κωνσταντίνο Ασπιώτη και έρχομαι τώρα να σου «προδώσω» μια ακόμα δυνατή είδηση!

Στην φιλόδοξη παράστασή του που θα ανέβει τον Νοέμβριο τον ισχυρό ρόλο της Οφηλίας θα ερμηνεύσει η τάχιστα ανερχόμενη Ευγενία Δημητροπούλου, που βλέπει τις…μετοχές της να χτυπάνε κόκκινο.

Αξίζει εδώ να σου θυμίσω ότι η καλή ηθοποιός έχει «κλείσει» να παίξει και στη «Νίκη» του Χρήστου Χωμενίδη που θα ανεβάσει στο Παλλάς στο δεύτερο μισό της χειμερινής σεζόν ο Σταμάτης Φασουλής [αποκλειστικό μου κι αυτό].

Καλοτάξιδη να είναι!

 

 

Κομμάτι – κομμάτι το φτιάχνει το ζηλευτό παζλ του ο Γιάννης Κακλέας.

Σου πρόδωσα στην προηγούμενη “Ατζέντα” ότι βρήκε στο πρόσωπο της Ευγενίας Δημητροπούλου την ιδανική Οφηλία για τον «Άμλετ» που θα ανεβάσει στο Δημοτικό Πειραιά και ναι, ναι, στη… διαδρομή «έσκασε» μια ακόμα πολύ δυνατή είδηση για την εν λόγω υποσχόμενη παραγωγή.

Ο Κακλέας «έκλεισε» και την Γερτρούδη του και δεν είναι άλλη από την εξαιρετική ηθοποιό – χορεύτρια Έλενα Τοπαλίδου που μετρά πολλές νίκες στην γόνιμη καριέρα της!

Το «τρίγωνο» Ασπιώτης -Τοπαλίδου – Δημητροπούλου μου κάνει σούπερ κι ανυπομονώ από τώρα για το αποτέλεσμα.

 

 

 

Ο ανερχόμενος ηθοποιός Αγησίλαος Σιούνας που κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις στο θεατρικό του ντεμπούτο στο εντυπωσιακό «Όταν ο Παζολίνι συνάντησε το αγόρι που του πρόσφερε το θάνατο» το οποίο ανέβασε επιτυχώς στο «Studio Κυψέλης» του ο Γιώργος Λιβανός, επιλέχτηκε από τον πολυσχιδή Γιώργο Χρονά για να ντυθεί τον…Τζέημς Ντην σε παράσταση που… μαγειρεύει.

Πρόκειται για το «Το όνομά μου είναι Τζέημς Ντην» που στηρίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Χρονά για τον μύθο του κινηματογράφου, το οποίο θα ανέβει τον Νοέμβριο στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη με τον ίδιο τον συγγραφέα να σκηνοθετεί την φιλόδοξη δουλειά. Ο Χρονάς μάλιστα μαζί με τον Αλέξανδρο Αλεξάνδρου θα είναι σκηνικά στο πλάι του Ντην-Σιούνα ως «Φρουροί» του. Το «στοίχημα» για τον νέο και ικανότατο ηθοποιό είναι μεγάλο και φέρεται να είναι πολύ ενθουσιασμένος με αυτό!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ