Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ 02/06/2016

Του Βασίλη Μπουζιώτη

 

Δεν θα δούμε τελικά το «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» στο θέατρο «Κιβωτός» όπως προγραμματιζόταν εδώ και πολύ καιρό.

Ο έμπειρος θεατρικός παραγωγός Τάσος Παπανδρέου είχε δώσει τα χέρια με τον ικανό σκηνοθέτη Σωτήρη Χατζάκη προκειμένου να ανεβάσουν στο εν λόγω θέατρο της οδού Πειραιώς το δυνατό «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» σε διασκευή του δεύτερου κι ενώ προχωρούσαν και στην διανομή -με Τότσικα, Ξυλά, Γιαννακόπουλο κλπ- «έσκασε» η…βόμβα –εξού και το bomb- χθες βράδυ ότι η δουλειά δεν θα γίνει!

Ποιος ο λόγος; Ήταν «απαγορευτικό» το κόστος της, μου λένε! Κρίμα, γιατί έμοιαζε εξαιρετικά φιλόδοξη η παραγωγή αυτή. Πολύ κρίμα…

Και τι θα φιλοξενήσει το «Κιβωτός» θα με ρωτήσεις. Παπανδρέου-Χειλάκης δεν τα βρήκαν και έτσι ο δεύτερος μετακινήθηκε στο «Τζένη Καρέζη»με τον «Ταρτούφο»κι όχι μόνο. Άρα ο Παπανδρέου θα πρέπει να ξεκινήσει νέο κύκλο συζητήσεων.

Λες να… αναθερμανθούν οι κουβέντες του με τον Γιώργο Βάλαρη που σχεδίαζε κάτι για το «Κιβωτός» και τον «πάγωσαν» λόγω του «Χριστού»; Δεν ξέρω. Θα μάθω αμεσότατα.

 

 

 

Το ένα… ναυάγιο μετά το άλλο! «Άνοιξα» την σημερινή «Απαγορευμένη Ατζέντα» με την είδηση ότι «ναυάγησε» το ανέβασμα του «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» και συνεχίζω με μια ακόμα δουλειά που δεν θα γίνει, όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο λόγος για την «Τίρζα» που θα ανέβαινε στο «Τζένη Καρέζη» με Μάινα-Λέχου.         

Όλα είχαν συμφωνηθεί, έγινε μάλιστα κι οντισιόν για τη δουλειά και τελικά έσκασε βόμβα, ότι δεν θα γίνει-υπήρχε θέμα με τον χώρο μου λένε αυτοί που ξέρουν,αλλά χέρι στη φωτιά δεν βάλω με τίποτα πλέον…

Πάντως η Λέχου δεν θα μείνει εκτός, αφού όπως πρώτος σου αποκάλυψα είχε «κλείσει» να παίξει και στο «Από την σιωπή ως την άνοιξη»που θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» σε σκηνοθεσία της Λίλης Μελεμέ με πρωταγωνιστές τους υπέροχους Γιάννη Φέρτη-Νικήτα Τσακίρογλου.

Τώρα της έμεινε μόνο η «Σιωπή».

Καλοτάξιδη…

 

 

 

 

Τρεις παραστάσεις θα σκηνοθετήσει ο … μαραθωνοδρόμος Τάκης Παπαματθαίου και εμείς εξασφαλίσαμε φωτογραφία με την γερή…ομάδα που έχει φτιάξει για τις παραγωγές αυτές που θα φιλοξενηθούν στο LA Theater από τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με πηγές μου ο ακάματος ηθοποιός-σκηνοθέτης θα παρουσιάσει το«Σνίτσελ με βότκα Τσέχωφ” με έργα των Σνίτσλερ και Τσέχωφ στα οποία θα δούμε τον έμπειρο Ντίνο Καρύδη, τον ικανό Μάνο Πίντζη κ.α.

Στο «μενού» υπάρχει ακόμα το «Ποιός σκότωσε την αντιβίωση» του Ηγκλ-αμερικάνικο σε …στύλ Γούντυ Αλλεν -που θα παίζει ο καλός Παύλος Ευαγγελόπουλος, αλλά και το “Το πεπρωμένο φυγείν» του Σαμιώτη. Και τα τρία ειναι εσωτερικές παραγωγές του LA Theater..

Συνολικά και στα τρία αυτά έργα απασχολούνται δεκατέσσερις ηθοποιοί-από έμπειρους μέχρι και νεότατους! Με το καλό!

Εδώ να συμπληρώσω ότι ο Παπαματθαίου πέρα από τον σκηνοθετικό μου μαραθώνιο, θα συμπρωταγωνιστήσει με τον άξιο Σπύρο Παπαδόπουλο στο «Δείπνο ηλιθίων» που θα ανέβει στο Κάππα.

Τρέξε Τάκη, τρέξε…

 

 

 

«Περνάει» στην πολιτική και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης; Όχι, όχι, απλώς «παίζω» με έναν ρόλο που όπως έμαθα από έγκυρη πηγή πρόκειται να «ντυθεί» την ερχόμενη χειμερινή σεζόν.

Ο εξαίρετος ηθοποιός πέρα από το «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» που θα κάνει στο «Ριάλτο» [δες αποκλειστικό μου χθεσινό], «έκλεισε» να κάνει κάτι διαφορετικό στο θέατρο «Αλκμήνη»!

Πρόκειται για  τον βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών μονόλογο του Κώστα Λεϊμονή «Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» που θα σκηνοθετήσει η καλή Κωνσταντίνα Νικολαΐδου.

Ο Σκιαδαρέσης θα ντυθεί λοιπόν ένα πολιτικό, που εκφωνεί, πριν παραιτηθεί, τον τελευταίο του λόγο στη Βουλή!

Ανάμεσα στα ερωτήματα που θέτει το συγκεκριμένο έργο, είναι και αυτό: Τελικά, το να παραδεχτεί ένας πολιτικός που επέλεξε να βρεθεί στα γρανάζια της εξουσίας και της διαφθοράς τα λάθη του, προσωπικά και συνολικά είναι τόσο μα τόσο σουρεαλιστικό;

Είναι τόσο δύσκολη μία ειλικρινής συγγνώμη στον εξαπατημένο λαό;

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ