Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ 01/06/2016

Του Βασίλη Μπουζιώτη

 

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

 

Θυμάσαι που σου είχα γράψει ότι η Άννα Μονογιού θα συμπράξει στο φιλόδοξο “Δείπνο ηλιθίων” που στήνει ο Σπύρος Παπαδόπουλος για το «Κάπα» του;

Νέες πληροφορίες μου λένε ότι η ηθοποιός που είχε ξεκινήσει τις πρώτες αναγνώσεις με τον θίασο, ενημέρωσε τον θιασάρχη-σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της δουλειάς Σπύρο Παπαδόπουλο πως δεν θα μπορέσει να είναι μαζί του λόγω ανειλημμένων της τηλεοπτικών υποχρεώσεων!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Σπύρος καλείται τώρα να βρει την αντικαταστάτριά της…

Τρέξε Σπύρο, τρέξε, έχω να σου πω.

Τρέξε…

 

 

 

Ότι ο Θοδωρής Παπαδουλάκης «επιστρέφει» μετά το έξοχο «Νησί» του στην τηλεόραση με τη σειρά «Η λέξη που δεν λες» σε σενάριο της ικανότατης Κατερίνας Γιαννάκου, στο έχω γράψει ήδη κι έχω κάνει και αποκαλύψεις για την διανομή!

Τώρα έρχομαι να «ανεβάσω» μια γερή φωτό από το γύρισμα και να σε ενημερώσω ότι στην Κρήτη «χτύπησε» η καλή σκηνοθέτιδα Keren Margalit, που είναι η δημιουργός και σκηνοθέτιδα της πρωτότυπης σειράς που έγινε στο Ισραήλ και στην οποία «πατάει» η δική μας εκδοχή.

Η Keren, μου λένε, δέθηκε πολύ με τους συντελεστές της εδώ δουλειάς, χάρηκε τα γυρίσματα και τις επιδόσεις των ηθοποιών και ενθουσιάστηκε με όσο υλικό είδε!

Η καλή μέρα απ’το πρωί φαίνεται, ναι!

Στη φωτό ο σημαντικός Δημήτρης Καταλειφός με τον μικρό Γιωργάκη που… τα σπάει,λένε όσοι πήραν πρόγευση!

 

 

Πρώτος σου είχα προδώσει  ότι η άξια Θάλεια Ματίκα θα … χτυπήσει στο «Άνεσις» με το έξοχο «Στρίψιμο της βίδας» του Τζέφρι Χάτσερ και πρώτος τώρα «ανεβάζω» τις δύο πρώτες φωτογραφίες απ’την φιλόδοξη δουλειά.

Την σκηνοθεσία της, όπως έχει γράψει ο Γιώργος Σαρηγιάννης στο «Τέταρτο Κουδούνι» του έχει αναλάβει ο εμπνευσμένος Δημοσθένης Παπαδόπουλος που φέτος μας συνάρπασε με το «Καζιμίρ και Καρολίνα» του.

Στο πλευρό της θα δούμε τον ανερχόμενο και ικανότατο Ιάσονα Παπαματθαίου που άρεσε πολύ στο «Καζιμίρ» του Δημοσθένη!

Όσο για το πότε θα δούμε το «Στρίψιμο»; Για Γενάρη έχει δοθεί το ραντεβού και αφορά Δευτέρες- Τρίτες,μια και τις υπόλοιπες μέρες το θέατρο «Άνεσις» θα φιλοξενεί το δυνατό «Έγκλημα και τιμωρία» που σκηνοθέτησε συναρπαστικά ο Τσουλάτζε με πρωταγωνιστές τους Τάσο Ιορδανίδη,Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Θοδωρή Κατσαφάδο.

Τον υπέροχο ρόλο της Σόνιας  Μαρμελάντοβα, που εντυπωσιακά ερμήνευσε η Θάλεια Ματίκα, έχει αναλάβει η Αννίτα Κούλη.

 

 

 

Είδηση πρώτη: ο Αλέξανδρος Ρήγας… επιστρέφει στο περίφημο «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», το έργο που έγραψε με τον Δημήτρη Αποστόλου και που γνώρισε σαρωτική επιτυχία, καλλιτεχνικά και εμπορικά-ουρές γίνονταν και …έσπαγαν τα ταμεία για αρκετές χρονιές, με τις κριτικές να είναι διθυραμβικές!

Που θα ανεβάσει το γερό αυτό έργο του; Στο «Ριάλτο»της Κυψέλης που όπως πρώτος σε ενημέρωσα «έκλεισε» με τον ικανό θεατρικό παραγωγό Γιάννη Χριστόπουλο! Για εκεί προόριζε αρχικά τον «Πυγμαλίωνα» που θα ετοιμάσει, στη συνέχεια όμως κατέληξε ότι καλύτερα ταιριάζει στο «Ριάλτο» ο «Μπαμπάς…».       

Για την ώρα βρίσκεται σε συζητήσεις για το που θα ανέβει ο «Πυγμαλίωνας»!

Είδηση δεύτερη! Για την διανομή έχει «κλείσει» ήδη τέσσερις γερούς άσσους, από ότι έμαθα από έγκυρη πηγή. Ο λόγος για την Μπέσυ Μάλφα που θα αναλάβει τον ρόλο που κρατούσε στο πρώτο ανέβασμα του έργου η Χρύσα Ρώπα, τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση που θα αναλάβει τον ρόλο που έπαιζε ο Κώστας Κόκλας, την Παρθένα Χοροζίδου που θα παίζει τον ρόλο που ερμήνευε η Άννα Παναγιωτοπούλου και την Σοφία Μουτίδου στον ρόλο που κρατούσε…η ίδια!

Και έπεται ισχυρότατη συνέχεια…

 

 

 

 

Μπορεί να «χτυπά»δυναμικά στο «Bam-Bam» που φιλοξενεί επιτυχώς το «Χυτήριο», ήδη όμως σχεδιάζει τα χειμερινά του… χτυπήματα ο πολυσχιδής Παντελής Καναράκης. Ανάμεσα σε αυτά, απ’ότι  αλίευσα από έγκυρη πηγή μια φιλόδοξη δουλειά που θα φιλοξενεί κάθε Πέμπτη το «Shamone», στην οποία θα έχει τον πολλαπλό ρόλο του συγγραφέα-σκηνοθέτη χορογράφου και πρωταγωνιστή!

Τίτλο ακόμα δεν έχω,αλλά μαθαίνω πως ετοιμάζει κάτι ξεκαρδιστικό,στο οποίο «έκλεισε» να έχει στο πλάι του τους καλούς ηθοποιούς Φωτεινή Ντεμίρη,Γιώργο Κοψιδά,Τάσο Αλατζά, Αλεξάνδρα Κουλούρη,Μαριαλένα Ροζάκη και τους ικανούς τραγουδιστές Τίνα Τράκου,Κώστα Κοσμίδη και Γιάννη Τόλμη!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ