Η πρώτη πόζα για τον «Αμερικάνικο Βούβαλο» μόνο στο enikos.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Πρώτος σου αποκάλυψα ότι ο ακάματος καλλιτεχνικά Πέτρος Φιλιππίδης πρόκειται να παρουσιάσει στο δεύτερο μισό της σεζόν τον συναρπαστικό «Αμερικάνικο Βούβαλο», έχοντας μαζί του τον εμπειρότατο Γιάννη Μπέζο και τον ικανό Ορφέα Αυγουστίδη, και τώρα έρχομαι να «ανεβάσω» και την πρώτη τους πόζα για την φιλόδοξη αυτή παραγωγή. Ενώ παίζεται ακόμα με μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία το «Και τώρα οι δυο μας» στο «Μουσούρη» με τον ίδιο και την Λυδία Κονιόρδου σε ένα ζηλευτό πάντρεμα αξιώσεων [μέχρι τις 22/1 έχεις καιρό!], ο πολυπράγμων δημιουργός κάνει πρόβες με τον Μπέζο και τον Αυγουστίδη για το νέο του «χτύπημα», που αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον. Λάβετε θέσεις για τα καλύτερα.

Ο Αμερικάνικος Βούβαλος είναι μια κλασική τραγωδία με πρωταγωνιστή τον ιδιοκτήτη ενός παλιατζίδικου, ο οποίος θέλει να διδάξει στον νεαρό προστατευόμενό του να συμπεριφέρεται ως ένα εξαίρετο άτομο. Μπαίνει όμως μέσα του ο διάβολος, και μπαίνει στον πειρασμό να προδώσει όλες του τις αρχές. Από τη στιγμή που συμβαίνει αυτό γίνεται ανίκανος και να διακρίνει ακόμα απλές διδαχές της πραγματικότητας, να ξεχωρίσει απλά καθημερινά γεγονότα και προδίδει τον ίδιο του τον εαυτό επιτρέποντας στον Δάσκαλο να σαπίσει στο ξύλο αυτό το νεαρό άτομο που το αγαπάει. Στη συνέχεια, μόνος του θα αντιληφθεί ότι είναι ο ίδιος που πρέπει να αλλάξει, αναγνωρίζοντας ότι όλα τα προκάλεσε η ματαιοδοξία του, ότι επειδή προς στιγμήν, για κάποιο αμφίβολο προσωπικό κέρδος, παραιτήθηκε από μια ηθική του θέση, επέτρεψε να εξουσιάσει τη ζωή του η αναρχία και έφτασε πολύ κοντά στο σημείο να σκοτώσει ότι αγαπούσε. Ακόμη, αντιλαμβάνεται, προς το τέλος του έργου, ότι είχε κάνει ένα τεράστιο λάθος, ότι δεν ήταν ο νεαρός προστατευόμενός του που χρειαζόταν μαθήματα για να συμπεριφέρεται ως ένα εξαίρετο άτομο, αλλά ο ίδιος, σ’ αυτόν ήταν απαραίτητα τα μαθήματα…

ΑΞΙΖΕΙ εδώ να σημειώσω πως ο Πέτρος Φιλιππίδης στον «Αμερικάνικο βούβαλο» θα έχει τριπλό «ρόλο», αφού έχει μεταφράσει το έργο, το σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε αυτό. Ο ίδιος λατρεύει το έργο του Μάμετ και είναι ενθουσιασμένος για το νέο «πάντρεμά» του με τον Μπέζο και την συνεργασία του με τον Ορφέα Αυγουστίδη. Λάβετε θέσεις λοιπόν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ